Петиция против регистрацията на коли с десен волан
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: http://auto.dir.bg/2009/03/27/news4205055.html
Diamante написа:Вижте какъв интересен коментар открих по въпроса:
"Брой регистрирани в движение автомобили в България - 3 000 000.
Брой автомобили в движение с десен волан - 2000.
ДОРИ САМО 1 човек да загине в катастрофа, с участник с десен волан при 2000 коли за 1 година, това се равнява процентно на 1500 загинали от нормалните 3 000 000 автомобила (просто тройно правило).
НО у нас загиват около 1000 годишно, т.е. ЛЕВИТЕ волани биха били 1,5 пъти по-безопасни ДОРИ и само при 1 катастрофа с десен волан!!!
Шанс да загинете от ляв = 1000 / 3 000 000 * 100 = 0,000333333333333333 %.
Шанс да загинете от ДЕСЕН ДОРИ САМО ПРИ 1 жертва годишно = 1 / 2 000 * 100 = 0,0005 %.
0,0005 : 0,000333333333333333 = 1,5 : 1.
Т.е. ДОРИ САМО при 1 жертва на десен волан годишно рискът е 1 път и половина по-голям според данните за миналата година - ами ако загинат повече (риторичен)?!?
Съответно брой катастрофи отнесено към общия брой коли с ляв е МНОГО в ПОЛЗА на ЛЕВИТЕ волани като безопасност.
Дерзайте, някой искаше статистика и си я получава в цифри и факти, т.е. нека да замълчи.
Иначе, когато "задкормилното" устройство е "дефектно", няма значение ляв или десен, така че умната!"
и още нещо:
"Във Великобртания този проблем е решен като на колите с "обратен за техните стандари волан" са наложени доста по-големи ставки за данък, каско и гражданска отговорност. Там никак не е изгодно да регистрираш автомобил с "ляв волан". Защо и в България да не бъде въведеа реципрочна практика? Така проблемът ще бъде решен от само себе си, защото ценовото предимство на автомобилите внос от Великобритания ще бъде минимизирано от гледна точка на времето и това ще откаже всички разумни потенциални купувачи. А който търси екзотиката ще си плаща за това. "
Както е казано статистиката може да послужи за да потвърди или опровергае всяка теза. Но тези разсъждения специално са толкова плоски и необосновани, че чак е смешно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: http://auto.dir.bg/2009/03/27/news4205055.html
Diamante написа:"Брой регистрирани в движение автомобили в България - 3 000 000.
Брой автомобили в движение с десен волан - 2000.
ДОРИ САМО 1 човек да загине в катастрофа, с участник с десен волан при 2000 коли за 1 година, това се равнява процентно на 1500 загинали от нормалните 3 000 000 автомобила (просто тройно правило).
НО у нас загиват около 1000 годишно, т.е. ЛЕВИТЕ волани биха били 1,5 пъти по-безопасни ДОРИ и само при 1 катастрофа с десен волан!!!
Шанс да загинете от ляв = 1000 / 3 000 000 * 100 = 0,000333333333333333 %.
Шанс да загинете от ДЕСЕН ДОРИ САМО ПРИ 1 жертва годишно = 1 / 2 000 * 100 = 0,0005 %.
0,0005 : 0,000333333333333333 = 1,5 : 1.
Т.е. ДОРИ САМО при 1 жертва на десен волан годишно рискът е 1 път и половина по-голям според данните за миналата година - ами ако загинат повече (риторичен)?!?
Съответно брой катастрофи отнесено към общия брой коли с ляв е МНОГО в ПОЛЗА на ЛЕВИТЕ волани като безопасност.
Дерзайте, някой искаше статистика и си я получава в цифри и факти, т.е. нека да замълчи.
Иначе, когато "задкормилното" устройство е "дефектно", няма значение ляв или десен, така че умната!"
Толкова тъпо нещо не бях чел отдавна.
П.П. И аз съм против десните волани.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kraininski написа:цените са по ниски защото това е недостатък....ако бяха със цени като за ляв волан никой не би си купил с десен....смятам логиката е крещящо елементарна
Някой май бърка "двата щата" дето се казва...
Я ми обяснете какъв недостатък е десният волан в Англия за да е драстично надолу цената ТАМ, а съотвено после и тук

ПС: И аз съм против карането на коли с десен волан тук- виж, за донори да се ползват е друг въпрос

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
kraininski написа:цените са по ниски защото това е недостатък....ако бяха със цени като за ляв волан никой не би си купил с десен....смятам логиката е крещящо елементарна
Еврика !
Подписах се и аз. Смятам за безхаберие, че се допусна изобщо да се регистрират в БГ такива автомобили.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
ms написа:...Я ми обяснете какъв недостатък е десният волан в Англия за да е драстично надолу цената ТАМ, а съотвено после и тук![]()
![]()
Едва ли онея там са идиоти да дават 5г. коли с повече екстри отколкото някой е чувал за 2-3000 ЕВРО...
Много просто , няма на кого да ги продадат , такива коли се купуват САМО в държави като нашата...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
На `сичкия хаос по пътищата родни, това е малко като, черешката на тортата, Не на десния волан! 

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
По-скоро съм "За" идеята да се наложат поне двукратно по-високи данъци, гражданска и тн.Така хората, които си купуват кола с десен волан от икономия ще изчезнат ( няма да я има далаверата ) и в същото време колекционери и ценители няма да бъдат ощетявани 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
svilgg написа:Е.Димитров написа:Не че нещо....може би тази петиция е от някой вносител на 2 ра употреба(а защо не и от вносител на нови)автомобили,където е бил принуден малко да си свали от печалбите...
бинго
улучи правилния отговор , да живеее бг простотията
Точно - иначе ако искате и аз мога да се подпиша - ча за какво ми е да си регистрирам колата - за да плащам акцизи и данъци

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2