Въпрос относно първи акт?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
saleen написа:б/ преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай длъжностните лица от службите за контрол по тази наредба уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, като в този случай на нарушителя се съставя акт, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление.
Копирано е от ЗДвП.
A ето какво пише в ЗДвП от 2007- http://www.autozone-bg.com/new/news.php?newsid=2
• Отпада съставянето на акт при вдигане на колата от „паяк”.
Това е свободна интерпретация на някой... Никъде в закона не пише нещо подобно

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Че защо трябва да пише нещо за "паяка" в закона? Нищо лично ако си в тоя "бизнес", ама паркинги и гаражи някакъв държавен контролиращ орган по Закона за движение по пътищата ли са ли, че да пише нещо за тях? Да не говорим колко е изписано, че таксите, които се събират са незаконни. Аз на мястото на колегата ще обжалвам до дупка, но всеки сам си решава, не е редно да те доят 2 пъти за едно нарушение. Щом толкова хора потвърдиха, че това е практика-значи е така, но това не значи, че е правилно.
Никой не мое ма връне на селу!
- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
saleen написа:....
На една страна сме, просто и аз им сърбах попарата наскоро, и понеже се бях амбицирал да ги съдя, съм изчел всичко свързано с тях в закона..
По принцип могат да те вдигат само ако има знак, че на тази улица вдигат с паяк или пречиш на движението... В моя случай не беше нито едното нито другото, но писаха че съм пречел на движението и си вързаха гащите... Трескат ти глоба от 50лв. и не можеш да обжалваш...
В съда щеше да падне акта, но нямам право на обжалване.. Ходи обяснявай, че неправомерно са ти вдигнали колата...
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
MobbDeep написа:Не трябва ли да имаш златен талон?
По принцип трябва, ама не съм ходил да подавам молба и т.н. - следователно нямам.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик

Последна промяна miroslav4ev на 29 Май 2009, 10:42, променена общо 1 път
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
miroslav4ev написа::arrow: Днес си взех талона 22лв. глова и 0 точки
Има инфлация за това са тия 2лв отгоре