Спиране/бракуване на автомобил - и аз не знам.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Спиране/бракуване на автомобил - и аз не знам.

Мнение от Pin2 » 28 Май 2009, 11:59

Не намерих това което търся, затова питам:

Имам една кола, която никога повече няма да потегли, а вероятно ще бъде разфасована и разхвърляна на части. Идеята ми е да не плащам в последствие данъци, такси, все едно тази кола не съществува. Но ако бъде продаден двигателя, да е възможен за регистрация. Та въпросите са ми:

1-во: Каква е разликата от спиране на даден автомобил и бракуване?
2-ро: Какво е нужно като документи за моя казус?
3-то: Какви такси се плащат?
4-то: Данъчното ? Преди или след действията в КАТ ?
5-то: Къде в КАТ София?

Благодаря предварително.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Re: Спиране/бракуване на автомобил - и аз не знам.

Мнение от Totogada » 28 Май 2009, 13:43

Колега щом ще я разфасоваш колата, по-добре направо я бракувай.
Нужни са ти документите на автомобила, рег. му табели. Отиваш в КАТ попълваш документ,че автомобила ще бъде предаден на автоморга ..таксите са някъде около 15~18 лв.
След това отиваш с документа в данъчната служба и я отписваш :)
Последна промяна Totogada на 28 Май 2009, 18:49, променена общо 1 път
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 28 Май 2009, 16:52

1. В КАТ - при регистрациите са и дерегистрациите.
2. Ако я бракуваш и не я изпратиш в морга, трябва да я съхраняваш в границите на собствен имот! Иначе има глоби!
3. Между другото, преди две години, за едно мило Трабантче, предварително прилично "прослушано", хората получиха от "Тъ-ръ-дъ-ръ" AД безплатен транспорт до моргата :!: + 110 лева ;) , "защото в него няма много желязо...". :mhihi:

Успех!
"... _ _ _ ..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 30 Май 2009, 13:58

Totogada написа:Колега щом ще я разфасоваш колата, по-добре направо я бракувай.
Нужни са ти документите на автомобила, рег. му табели. Отиваш в КАТ попълваш документ,че автомобила ще бъде предаден на автоморга ..таксите са някъде около 15~18 лв.

Значи ли, че не ми искат в КАТ документи от сорта, еко такса, данък, протокол за ПТП или нещо от сорта ?

Бърза ли е процедурата?
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 30 Май 2009, 14:35

Pin2 написа:
Totogada написа:Колега щом ще я разфасоваш колата, по-добре направо я бракувай.

Значи ли, че не ми искат в КАТ документи от сорта, еко такса, данък, протокол за ПТП или нещо от сорта ?

Бърза ли е процедурата?

Нужни са ти само талона на автомобила, рег. табели ... еко такси..данъци и протоколи не искат! Обяснение за бракуване пишеш.. блокирал двигател (аз така писах за една кола)
Горе долу бързо се минава ...само да няма опашки :roll:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 30 Май 2009, 14:46

като бракувах моето бмв процедурата беше следната :)
1. отиваш с номерата, малкия талон (ако е в теб обясняваш къде е ), големия талон.
2. пишат ти една молба за бракуване по специален образец ,която тук в Русе ти я пишат на специално гише служители на кат ,попълвайки данните от талона и струва 3,20
3. заедно с молбата,номерата,големия и малкия талон отиваш на гише дерегистрация - къде се връщат табелите :)
4. на това гише отново на бял лист пишеш уведомление ,в което ги уверяваш 4е колата ще я съхраняваш в 4астен имот намиращ се в с. Пиперково примерно :)
5. чичо-то на гишето пише нещо си ,ако не му е блокирал компа и ти дава големия талон обратно надупчен.
6. отиваш в данъчното( местни данъци и такси) ,където е регистриран автомобила - попълваш една молба,в която казваш 4е автомобила се бракува и не се води на твое име вече ,предоставяш копие от талона на автомобила ( продупчения голям талон) и ги подаваш тези неща на гишето (кое гише точно ще питаш).
7. дават ти една бележка от там и отиваш в банката и си плащаш данъка за колата ( в моя случай бракувах колата януари - платих данък за 1 месец)

след това с големия талон може да продадеш двигателя или шасито ,но поотделно :)
ако кажеш че я бракуваш в пунк за старо желязо ще ти искат от там бележка! затова по-добрия вариант е съхранение на село в частен имот :)

всичко това важи за кола с новите талони :) процедурата с малките талони (старите) ,които бяха преди време би трябвало да е подобна.
успех!
Изображение

Назад към Извън Темата