Резултатите от матури 2009 излязоха...
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Еми да, аз като го говорих това, те се обиждаха. Като казвах, че е срамота да си неграмотен и то на РОДНИЯ СИ ЕЗИК! Виж , за английски , немски , френски и прочие съм съгласна да не знаете , обаче за родния е много жалко наистина.
Не можеш 12 години да се правиш на ученик, и на матура да имаш текст за четене и после след него въпроси , които питат дали някакво твърдение е вярно или невярно в текста ,и да не можеш да отговориш. Или пък да видиш , че пред ЧЕ , е изпусната запетая, или пък пред първи съюз И има запетая...
Да не говорим за литературата, че като се сетя какви бисери имаше от моят клас и не ми се говори... Бяха писали, че Христо Ботев е герой от творба на Алеко Константинов ... Или пък, че Бай Ганьо е завършил висше и затова тръгнал по европа да продава, защото бил умен... Господи!
Не се оправдавайте , че е била трудна матурата... че не сте знаели.. Ми логика е , че няма да знаете , след като не сте си направили труда да попрочетете нещо или поне да чуете нещо...
Айде Лек ден от мене
Не можеш 12 години да се правиш на ученик, и на матура да имаш текст за четене и после след него въпроси , които питат дали някакво твърдение е вярно или невярно в текста ,и да не можеш да отговориш. Или пък да видиш , че пред ЧЕ , е изпусната запетая, или пък пред първи съюз И има запетая...
Да не говорим за литературата, че като се сетя какви бисери имаше от моят клас и не ми се говори... Бяха писали, че Христо Ботев е герой от творба на Алеко Константинов ... Или пък, че Бай Ганьо е завършил висше и затова тръгнал по европа да продава, защото бил умен... Господи!
Не се оправдавайте , че е била трудна матурата... че не сте знаели.. Ми логика е , че няма да знаете , след като не сте си направили труда да попрочетете нещо или поне да чуете нещо...
Айде Лек ден от мене

ineedmoney написа:Дани^^ написа:Как смяташ , че ще ти се развие живота?? Ще практикуваш ли това което учиш ?ineedmoney написа:
В момента имам 5(пет) познати който завършиха медицина с да не кажа почти отлични отценки ,и да ти кажа добре че бяха родителите ми да и помогнаха да работи в ВВМА.
100% ще работя това което ще завърша. Но не просто ще го работя а ще го развия така както аз виждам бъдещето на здравеопазването.
а за връзките си прав....то по принцип половината ми колеги са син или внук или племенник на професор еди кой си.
не може обаче да ми твърдиш че е достатъчно да си взел някво образование и да можеш да общуваш и да се разбираш с хората. И ще ме разбереш като започнеш живота си извън саксииката на училището и мама и тете....ще се поизложиш тук там с правописа и ще се сетиш че да имаш 2.92 на матурата не е материал за хвалба, а чиста проба излагация
Пожелавам ти да влезеш студент където искаш (ако въобще искаш да учиш щото почнах да се правя изводи от коя прослойка гимназисти си) и да разбереш за какво ти говоря!
Поздрави и не се обиждайте а си вадете изводи ( тва важи и за ИспанеТса)...пък нека съм радио
Мерси за отговора , но искам да ти кажа нещо аз не се хваля какви отценки имам (2 и 5) ами просто споделям и мога да ти гарантирам , че един от тези тука които са писали че отценките са му 5 и 6 , аз го познавам и знам , че има 3 и 4 , но ще го запазя в тайна.
Много ме подразни това .... "И ще ме разбереш като започнеш живота си извън саксииката на училището и мама и тете....ще се поизложиш тук там" - аз работя от 15 годишен в на родителите ми фирмата , в нея има достатъчно персонал (30) с който всеки ден кореспондирам , самата ми работа е с хора по цял ден (ако ти е любопитно питай на ЛС каква е защото не е приятна работа).
Другото от горния цитат - аз съм на 18 години , октомври правя 19 - искам да ти кажа , че аз с мойте родители съм скаран от 3 години , аз съм при тях на заплата и няма това-онова.Купил съм си сам кола , живея си сам с приятелката - мисля че това е достатъчно показателно , че не съм с мама и тате и те да ме изхранват , да ми сипват бензин и така нататък.
И мерси за пожеланието да уча някъде , но това определено няма да е в България , поне това съм сигурен най-малкото защото знам повече английски отколкото български.
Отново успех и на другите който ще бъдат на поправка.
И да ви попитам - някой знае ли какво следва сега , трябва ли да ходя до училището и да се записват пак за матура или по някакъв начин ме пишат отново ??
Да, трябва да отидеш мисля и да попиташ за заявление за допускане на матура за септемврийската сесия. Отиди и разпитай. Ако не се лъжа мисля , че заявленията се дават Август за септемврийската сесия.
Виж тук www.mon.bg или zamaturite.bg
Виж тук www.mon.bg или zamaturite.bg

Escape написа:Бахти яката темаОт много време се чудех дали да пускам нещо подобно или не, ама се отказах тъй като няма смисъл.
Супер много ме изкефика мненията от рода "аз не съм неграмотен, просто нямам дар слово и не мога да разтягам локуми"![]()
![]()
![]()
Ми на всички мислещи по този начин мога да им заявя директно "ами неграмотни сте!". За мен лично да си грамотен не означава само да пишеш без фрапиращи правописни грешки.
Точно изказа на даден човек, начина по който разсъждава и предава своите мисли го прави грамотен. Всеки може да ползва разни програмки за коригиране на написаното, обаче не всеки може да го напише разбираемо. Основната цел на предмета БЕЛ е да научи хората да се изказват правилно. Затова са всичките тези преразкази, анализи на литературни произведения, писане на есета и т.н. Поне нас ни учеха как да пишем, как да структурираме написаното, как да излагаме тези и да ги доказваме. Това се гледаше в училище.
Ама то за сегашните, това са някакви пълни глупости. Много по яко е да висят като парцали по кафетата, и да пият бира още от 9 сутринта. Понеже не ми се пише трактат по темата за затъпяването на поколенията, няма да казвам нищо. Нека си седят необразовани и прости, то си е за тях лично. Всеки сам решава какво да прави с живота си. В момента мама меси и тати носи, но след ХХ години ще видим кой на какво дередже ще е.
Гледам иСпанетса ли италианеТСа ли (не го знам какъв е), пише че не му се четели "книги от на прабаба му абитуриентската, миришещи на дървата на село". Много по яко мирише Плайбой, налитой поне интересен за четене. Както казваше един приятел "ма то има много интересни статии вътре, аз затова си го купувам". Та да го питам кои точно книги са от абитуриентската на прабаба му?
Въх... вече почнахме и с личните нападки

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Runnaway написа:Уважаеми колеги и колежки, поради нарастващото ниво на необразованост и по-специално - уникално слабото ниво на писмено владеене на майчиния ни език, реших да драсна 2-3 реда набързо, току виж сте се поосъзнали малко ..
Граматическите правила, пунктоацията, правописа и т.н. се изучават до края на 7-ми клас. 2/3 от учениците в България изкарват 6.00 до края на 7-ми клас по всички предмети, а в последствие се оказва, че:
1. Не знаят къде и кога се пишат препинателните знаци!
2. Не могат да преценят къде и кога да слагат пълен/непълен член в изречението!
3. Използват който/които грешно!
Тези три супер елементарни правила са адски показателни на места като нашия форум, където освен за автомобили сме се събрали да пишем на кирилица и да не прекарваме по 15-20 минути в разшифроване на постовете на другите.
Оттук директно се прави извод, че каквото е нивото на правопис в нашия форум - такива ще са и резултатите на матурите в последствие.. Не опитвам да нападам никого, сигурен съм, че в другите форуми положението е абсолютно същото.
Аз лично бях пълна дупка по Български език, но в желанието си да не изглеждам смешен в очите на хората, които четат моите думи, успях да достигна едно ниво, което ме удовлетворява!
Замислете се над това ..
1. Първо - не говори за пунктУация, след като пишеш самата дума погрешно!
2. Прието е да се казва кратък определителен член, а не непълен!
3. Току-виж, току-що - слага се тире.

4. Български език с пише с малка буква.

Ти сам допускаш доста грешки, така че недей допълнително да нажежаваш темата със собственото си невежество.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Не знам кой радио, кой телевизор - обаче фактите са налице. Имаше една поговорка - каквото повикало, такова се обадило. С тия двойки и тройки не ви знам освен в някой частен(че дори на НБУ им се вдигна нивото) университет да ви вземат.
Лошо е да има толкова неграмотни млади хора, защото от нас зависи утре какво ще бъде в България. А като ги гледам и моите колеги в СУ - плаче ми се.
Лошо е да има толкова неграмотни млади хора, защото от нас зависи утре какво ще бъде в България. А като ги гледам и моите колеги в СУ - плаче ми се.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Archangel написа:Не знам кой радио, кой телевизор - обаче фактите са налице. Имаше една поговорка - каквото повикало, такова се обадило. С тия двойки и тройки не ви знам освен в някой частен(че дори на НБУ им се вдигна нивото) университет да ви вземат.

П.С. Дани^^ имаш ЛС
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5