Да те осъдят, защото си се защитил.....
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Абе хора,ако живеете в такъв квартал,ограбвали са ви 7 пъти,живеете в къщата не знам си колко хора и като набарате крадец било то въоражен или не (в тъмното едва ли ще разберете дали е с 1,10 метрова тръба или с 9 милиметров или с газов пистолет,нож,бухалка,моторна резачка,счупена бутилка или каквото било там...) предупреждавате го да излезне доброволно и да се предаде,предупреждавате го, че сте въоръжен и ще стреляте....стреляте предупредително и този крадец (било то българин,турчин,циганин,еврейн,китаец,японец и прочее) пак не се показва доброволно,ами уви излиза нападателно с цел да ви нападне едва ли ще се дръпнете и ще го поканите на кафе и понички....Аз ако бях на местото на потърпевшия и съм в позицията да защитя себе си,семейството си и имуществото си ще се отбранявам по всякакви възможни методи.Било то с огнестрелно оръжие или друго, аз вече съм предупредил за намеренията си - крадецът да му мисли за последствията си.
Не помня кой точно колега се изказа, че не било редно да нападаме крадеца независимо с какво намерение (аз от къде да знам аджеба дали този добродушен крадльо няма да ми извади пистолет и да ме гръмне без да му мигне окото) - уважаеми колега ти какво би направил? Ще си поговорите за времето ли? Или този, който ти е в дома просто няма друг избор и за това е решил да граби ли? Мамка му, ако трябва ще работя за 2 лв. на ден,клошар ще стана, но крадец няма да бъда.Плюс това този, който е влязъл със взлом трябва вече да си е преценил риска и да е готов да си понесе последствията.Щом си избрал уж лесния начин да преживяш трябва да знаеш какви могат да бъдат последствията.
Пак ви казвам - ако се наложи да защитавам семейството си ще го направя по всички възможни начини - било то насилие или не! Не казвам, че съм за да се трепем ей така, казвам, че когато нямам друг избор ще направя каквото трябва пък после щом господата народни представители са решили, че по закон трябва да лежа - ЩЕ ГО ЛЕЖА!
Не помня кой точно колега се изказа, че не било редно да нападаме крадеца независимо с какво намерение (аз от къде да знам аджеба дали този добродушен крадльо няма да ми извади пистолет и да ме гръмне без да му мигне окото) - уважаеми колега ти какво би направил? Ще си поговорите за времето ли? Или този, който ти е в дома просто няма друг избор и за това е решил да граби ли? Мамка му, ако трябва ще работя за 2 лв. на ден,клошар ще стана, но крадец няма да бъда.Плюс това този, който е влязъл със взлом трябва вече да си е преценил риска и да е готов да си понесе последствията.Щом си избрал уж лесния начин да преживяш трябва да знаеш какви могат да бъдат последствията.
Пак ви казвам - ако се наложи да защитавам семейството си ще го направя по всички възможни начини - било то насилие или не! Не казвам, че съм за да се трепем ей така, казвам, че когато нямам друг избор ще направя каквото трябва пък после щом господата народни представители са решили, че по закон трябва да лежа - ЩЕ ГО ЛЕЖА!
- Simmargal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320i coupe
Време е да се върнат Крумовите закони в Република България. Да се покаже малко самолюбие и самоуважение към българските граждани. Не само да се лижат задниците на европейския съюз. Ако не, може да се започне с по простото - стария опит на американците. Кат влезе у нас неканен - ще си носи последствията. Не аз да го лежа. Какво прави у нас. Краде. Що краде? Да не би да съм му казал че може да ми вземе телевозора за който съм се бъхтил 1 месец ли? Трябва да има неприкосновеност на собствеността!!! Кат го видя да ми се качва в колата от прозореца какво? Да му викам - ей ти ела да изпием по кафе? Стрелям на месо. Ако остане - остане. Като влезе у нас - не бих се и замислил. Дори ако бръкне у ел. контакта у нас и умре сигурно пак мен ще съдят че не съм си обезопасил апартамента??? Или ще кажете - съвест нямаш ли. Ще стреляш? По човек? А после? Като умре ще го мислиш? Ще знаеш че си отнел човешки живот? То от толкова съвест сме на това дередже!
В кофти време живеем, а кофти времето изисква кофти мерки. Кат не става с добро - става с лошо!
В кофти време живеем, а кофти времето изисква кофти мерки. Кат не става с добро - става с лошо!
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
FLAME - баце ако така расъждаваш се моли да не ти влизат в къщата..., на мен са ми влизали - 1 път ми крадоха оградата в 3ч през ноща, 2ри път ми крадоха входната врата на двора, и 3ти път ги хванах като свяляха дръжката на входната врата вътре на къщата....и съм трошил кокали и съм мятал томахавки брадви квото докопам, направо съм им вадил душиците нещастни.... и ПОВЯРВАЙ от 3те набеза НИКОЙ не се е върнал досега, защото като си помислят сигурно къде ще се върнат да отмъщават и се наси..ат и им спира мозъчната дейност. Немога да си представя да влезне някой да разбива да краде и аз да му помагам и видиш ли щото насилието пораждало насилие да го цункам по бузката щото така ще породим любоф и да си нося вазелин в ръка щото ако му стане кеф на него да не му чупа хатара.... ай сиктир и крадци, мине ли оградата Ханибал Лектър ще му е като на разходка в парка.
Искам да уточня, че винаги крадците са стигали в полицията, винаги, и от там са ги пускали, защото те видиш ли не били откраднали нищо, аз съм ги бил възпрепядствал....и били малолетни и нямали лични карти.. а на видима вързаст поне 30 годишни
Я ми кажи примерно ако влезнат и жената и дъщеря ми са сами... кажи ми кво ще стане тогава....
Искам да уточня, че винаги крадците са стигали в полицията, винаги, и от там са ги пускали, защото те видиш ли не били откраднали нищо, аз съм ги бил възпрепядствал....и били малолетни и нямали лични карти.. а на видима вързаст поне 30 годишни

Я ми кажи примерно ако влезнат и жената и дъщеря ми са сами... кажи ми кво ще стане тогава....
ba1_hu1 написа:Абе хора,ако живеете в такъв квартал,ограбвали са ви 7 пъти,живеете в къщата не знам си колко хора и като набарате крадец било то въоражен или не
Знам, колега, знам...

ba1_hu1 написа:предупреждавате го да излезне доброволно и да се предаде,предупреждавате го, че сте въоръжен и ще стреляте....стреляте предупредително и този крадец (било то българин,турчин,циганин,еврейн,китаец,японец и прочее) пак не се показва доброволно,ами уви излиза нападателно с цел да ви нападне едва ли ще се дръпнете и ще го поканите на кафе и понички....
Пак лично мнение - ако не ме напада директно няма да тръгна да го гоня, за да му видя сметката.
ba1_hu1 написа:Аз ако бях на местото на потърпевшия и съм в позицията да защитя себе си,семейството си и имуществото си ще се отбранявам по всякакви възможни методи.

Mitaran написа:ако така расъждаваш се моли да не ти влизат в къщата...
...
Прав си човече, всеки се моли това да не се случва.
Mitaran написа:Немога да си представя да влезне някой да разбива да краде и аз да му помагам и видиш ли щото насилието пораждало насилие
Еее, чак пък да помагаш

1. Обаждаш се в полицията и се опитваш да минимизираш щетите (както правят в Европа) или
2. Бой с камъни и подръчни средства (както правят в някои ислямски "демокрации").
Изборът е твой. Но иначе те разбирам, или поне се опитвам - ако крадците са особено нагли на третия път може да ти падне пердето

П.С. Радвам се, че толкова много колеги се влючиха в дискусията

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
За мен кражбата на .. нещо = кражбата на време. Вложил съм време, за да работя, платили са ми .. купил съм си нещо. Т.е. тоя ми краде от живота, бе !!!! Ще го застрелям дори връзките на обувките да се опита да ми вземе........ И ще стрелям докато не процъка на празно. Мамичката им долна. Не ми пука ... шутове докато влезне в спешното. Браво на тоя човек, дето го е гръмнал. А евро законите са същите, като нашите, ама там никой няма да ти свали дръжката на вратата и полицията си върши работата. Може ли ние да имаме най-много полицаи на калпак и да ни тарашат, като брашнени чували ?!?!?!?! 

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
flame написа:///peter написа:Ах, започвам да ти се възхищавам колко възвишено гледаш на нещата, Махатма
Аре кришна, батка![]()
баце ти да не си такъв от полицията ... парламентьор май се каваше ...дето преговаря с престъпници и ги убеждава така лееееко леееееко и те се разкайват най накрая

[quote="flame"][/quote]
Пич живееш в някакав твой си свят...
ТУКА Е БЪЛГАРИЯ и за 2 лв ще ти теглят ножа, днес нападали теб, докато пикаеш във ВАС, утре жена ти! Във Европа поне знаят как, кога и къде да крадат, тука нашите и това не знаят! Идват когато им кефне, ден, нощ, там ли си не си ли, пари имаш ли нямаш ли... не ги интересува, това е нагло!
Пък и не знам как го виждаш това.. възрастен мъж да се бие с подръчни средства срещу млад мангал и да рискува живота си ? Защото той буквално това ще направи, не съм го гледал този филм дето 63 годишен човек ще обезвреди 39 годишен.. със стол.. пък мангала с нож и тръба?! Това и по филмите вече не минава. Пък да не говорим, че като се обади на полицията, я дойдат близките 30 минути, я не!
Пич живееш в някакав твой си свят...

ТУКА Е БЪЛГАРИЯ и за 2 лв ще ти теглят ножа, днес нападали теб, докато пикаеш във ВАС, утре жена ти! Във Европа поне знаят как, кога и къде да крадат, тука нашите и това не знаят! Идват когато им кефне, ден, нощ, там ли си не си ли, пари имаш ли нямаш ли... не ги интересува, това е нагло!
Пък и не знам как го виждаш това.. възрастен мъж да се бие с подръчни средства срещу млад мангал и да рискува живота си ? Защото той буквално това ще направи, не съм го гледал този филм дето 63 годишен човек ще обезвреди 39 годишен.. със стол.. пък мангала с нож и тръба?! Това и по филмите вече не минава. Пък да не говорим, че като се обади на полицията, я дойдат близките 30 минути, я не!
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4