... има ли някой .. там .. горе? или..
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Сондьора написа:Feanor написа:Сондьора написа:Бъдете Християни и си пазете вярата, трябва да се разграничава наука от вяра, защото другото би било богохулство. А бог е навсякъде и във всичко около нас и един ден ни съди!
Хайде да не се опитваме да се месим в личния избор на другите с пропаганда, а?
Мисля, че живеем в християнска държава, кое счете за пропаганда???
И не се меся в личния избора на никой!!!
А как ще определиш призива "бъдете християни"?

Традиционната религия в България може да е източноправославно християнство, но тя е традиционна, а не задължителна. Което означава, че имам пълното право да предпочитам да съм атеист.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
oxam написа:има има....аз съм забелязял че всичко се случва с причина (дори на пръв поглед да не я виждаме)...мдам и няма безплатен обяд, всичко се връща, така че внимавайте как се отнасяте с хората около вас
Изпитвал съм го на гърба си много пъти - всичко се връща. Наречете го според своите вярвания - Господ, съдба, карма и т.н. Аз го наричам Господ и съм вярващ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Има нещо, но какво, къде, кога, защо, колко и как, не се знае.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Feanor написа:Сондьора написа:Feanor написа:Сондьора написа:Бъдете Християни и си пазете вярата, трябва да се разграничава наука от вяра, защото другото би било богохулство. А бог е навсякъде и във всичко около нас и един ден ни съди!
Хайде да не се опитваме да се месим в личния избор на другите с пропаганда, а?
Мисля, че живеем в християнска държава, кое счете за пропаганда???
И не се меся в личния избора на никой!!!
А как ще определиш призива "бъдете християни"?
Традиционната религия в България може да е източноправославно християнство, но тя е традиционна, а не задължителна. Което означава, че имам пълното право да предпочитам да съм атеист.
Ако в България, считаш, че да кажеш бъдете Християни е пропаганда /за което прадедите ти са си слагали главите на дръвника /, то по същата твойта логика, ако кажа бъдете Българи пак е пропаганда, макар, че е традиционно и не е задължитено. Което означава, че имаш пълното право да предпочиташ да си циганин, турчин и т.н.....

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ми и християнството е взело немалко глави,а и не е помагало много на научния прогрес през вековете...Сондьора написа:за което прадедите ти са си слагали главите на дръвника
Повечето ми познати,които се афишират като вярващи и ходят на църква са доста лицемерни и май сериозно си вярват ,че като отидат в неделя на църква и всичко им е простено после

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Сондьора написа:Ако в България, считаш, че да кажеш бъдете Християни е пропаганда /за което прадедите ти са си слагали главите на дръвника /, то по същата твойта логика, ако кажа бъдете Българи пак е пропаганда, макар, че е традиционно и не е задължитено. Което означава, че имаш пълното право да предпочиташ да си циганин, турчин и т.н.....![]()
Не. Религията, за разлика от националността, е въпрос на личен избор. А кой за какво е умирал... не е абсолютно никакъв аргумент за това в какво вярвам. Вярвам в онова, което смятам за правилно, за достатъчно солидно и истинско, че да му дам пълното си доверие. Християнството определено не се класира.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"