Внимание! Некоректно работещ таймер на светофар.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hard2kill » 18 Юни 2009, 12:51

flame написа:
hard2kill написа:Може ли да има толкова проста и смотана държава :evil:

Всяка държава е толкова по-"проста и смотана", колкото е по-ниско себеуважението на гражданите й.

И не знам дали ти правят впечатление 2 факта, за които всъщност може и да не си се замислял досега:
1 - В най-развитите държави гражданите не псуват държавата под път и над път, а гледат какво могат да направят за нея и себе си
2 - И в най-развитите държави светофарите аварират

Добре, колега, а държавата осигури ли безопасното преминаване на пешеходци и водачи на МПС в тези "горещи точки" ?НЕ е ли задължение на държавата да се грижи за гражданите и при такъв проблем ясно да сигнализира и регулира опасните кръстовища.
Не ми се мисли ако утре някоя майка с детенце в колата попадне в такава ситуация и стане нещо много лошо :evil:
Когато няма такива пълни простотии в нашата държава, аз ще спра да я псувам...

Дано не пострада някой по тези кръстовища
:!:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Юни 2009, 13:19

hard2kill написа:Добре, колега, а държавата осигури ли безопасното преминаване на пешеходци и водачи на МПС в тези "горещи точки" ?

Аз вече го казах:
flame написа:
Escape написа:полицията идва на 5-та минута и отрегулира движението.

Маркировката и сигнализацията е на ниво - слагат се табели, знаци, конуси, ленти и т.н. за да се намали риска.

Магистралите се ремонтират само нощно време, като се затваря поетапно по едно платно.

И съответно на сутринта не можеш да разбереш че е било затваряно - няма ги онези огромни изрязани парчета асфалт. няма дупки асфалтирани до половина, няма шахти без капаци с набучен по един клон , и на клона найлонова чантичка.

:yes: Тук съм напълно съгласен. За мое и твое най-голямо съжаление :(

hard2kill написа:НЕ е ли задължение на държавата да се грижи за гражданите и при такъв проблем ясно да сигнализира и регулира опасните кръстовища.

Да, задължение на държавата е В ЛИЦЕТО НА НЕЙНИТЕ ОРГАНИ ОТ КАТ.

hard2kill написа:Когато няма такива пълни простотии в нашата държава, аз ще спра да я псувам...

Колега, аз мисля, че всеки трябва да направи нещо позитивно, а не да чака другите да спрат да правят негативни неща.

Вземи Германия след Втората световна война - всичко е било "пълна простотия" както ти казваш. Но швабите вместо да псуват държавата (въпреки, че са имали доста основания за това - особено ръководителите на държавата, започнали тази война) са хванали лопатите и са изградили от руините най-голямата и просперираща държава в Европа :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Юни 2009, 13:37

Това важи само за западна Германия и то защото са налети огромно количество пари в следствие на така наречения план Маршал, какво ще кажеш за източна Германия и тя ли е била толкова добре развита след войната?
Упорито искаш да докажеш, не знам пред кой, че държавата има много малък пръст в упадъка на страната ни ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Юни 2009, 13:53

///peter написа:Това важи само за западна Германия и то защото са налети огромно количество пари в следствие на така наречения план Маршал, какво ще кажеш за източна Германия и тя ли е била толкова добре развита след войната?

:yes: Прав си, то без кинти общо взето не става ;) И ЕС няма да ни тръсне чак толкова много пари накуп, но аз лично виждам много добра възможност да дръпнем напред покрай еврофондовете.

///peter написа:Упорито искаш да докажеш, не знам пред кой, че държавата има много малък пръст в упадъка на страната ни ;)

Аз пък си мислех, че страна е синоним на държава и няма как държавата да има пръст в упадъка на държавата (или страната да има пръст в упадъка да страната), ама ей на, ти ме разкри - аз съм Сергей Станишев и пиша под прикритие :winky: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Юни 2009, 14:18

flame написа:
///peter написа:Упорито искаш да докажеш, не знам пред кой, че държавата има много малък пръст в упадъка на страната ни ;)

Аз пък си мислех, че страна е синоним на държава и няма как държавата да има пръст в упадъка на държавата (или страната да има пръст в упадъка да страната), ама ей на, ти ме разкри - аз съм Сергей Станишев и пиша под прикритие :winky: :mhihi:

Ах ти рабойникоооо, бързо боравиш с уикито и си ял май кума лиска а? :mhihi: Но там не пише всичко, ще ти го кажа най-простичко, за да не се налага да търсиш кое на какво е синоним, та просперитета на една държава се крепи на политиката, предполагам си съгласен с мен или? Та, идеята е че държавата (както пише във викито или уикито, не съм достатъчно грамотен за да кажа как се произнася, е политическа общност, заемаща дадена територия) сама допринася за нейния упадък, съвсем целенасочено. Тоест води една упадъчна политика, за да откаже жителите на страната си от желанието за изказване на каквото и да било. Надявам се сега да си разбрал, за какво говоря.
А де да беше като СТАЛИНишев, той не обича много да блести със ума си... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 18 Юни 2009, 16:39

flame написа:
///peter написа:Това важи само за западна Германия и то защото са налети огромно количество пари в следствие на така наречения план Маршал, какво ще кажеш за източна Германия и тя ли е била толкова добре развита след войната?

:yes: Прав си, то без кинти общо взето не става ;) И ЕС няма да ни тръсне чак толкова много пари накуп, но аз лично виждам много добра възможност да дръпнем напред покрай еврофондовете.

Напротив, flame, тръснаха ни, но Бати и Кака ги изкрадоха и ЕС ни ги спря.

Предишна

Назад към Извън Темата