TV Тунер на-РС ???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

TV Тунер на-РС ???

Мнение от isaev3 » 09 Юли 2009, 22:55

Колеги сложиш си Тв тунер на компютъра (на снимката съм снимал буксите) !! Та искам да ви питам някой ако е свързвал такъв Тв тунер със Булсатком да каже със какъв точно кабел става и къде трябва да е включен във Булсата и същевременно във Тв Тунера за да мога да свалям дадени филмчета на компютъра-как точно става връзката за да тръгне телевизия на компютъра.??!!!
Благодаря Предварително!!!
Изображение

Изображение :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Peugeot 307 SW

Мнение от Panzer_i » 09 Юли 2009, 23:09

Бутай смело коаксилания кабел от булсата в антенния вход. при мен така работи, е качеството не е много задоволително, но пък мен ме устройва. Иначе към тунера трябва да имаш преходник с-видео към 6-пиновия вход. Купуваш си кабел скарт от едната страна и с-видео от другата и ги навръзваш. Би трябвало да стане ама на мен не ми се занимаваше да го правя, след като ми тръгна картината със антенния кабел. Честотата на булсата е 591.7 :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 09 Юли 2009, 23:25

Колега а тази честота на Булсата 591.7 трява ли да я въведа във настройките на Тунера за да тръгне??? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 09 Юли 2009, 23:36

първо тоя тунер на компютъра единствено можеш да му ползваш AV-входа за да включиш приемника на булсат към него, в случая жълтата буксичка за която ти трябва кабел тип чинч, звука трябва да го прекаваш през входа за микрофон или line-in на саунд картата, ако се надяваш с обикновен тунер да хванеш цифрова телевизия(да го ползваш вместо приемника) то шанс нямаш, с този можеш да хванеш само кабеларка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 09 Юли 2009, 23:46

benzin написа:първо тоя тунер на компютъра единствено можеш да му ползваш AV-входа за да включиш приемника на булсат към него, в случая жълтата буксичка за която ти трябва кабел тип чинч, звука трябва да го прекаваш през входа за микрофон или line-in на саунд картата, ако се надяваш с обикновен тунер да хванеш цифрова телевизия(да го ползваш вместо приемника) то шанс нямаш, с този можеш да хванеш само кабеларка

Колега аз приемници имам два във къщи на Булсат-Не ми трябва за това а просто само да прехвърля сигнал до компютъра за да свалям филмчета и подобни неща а Не да го ползвам за гледане на телевизия-Просто ме интересува със какъв кабел ще стане най-лесния и относително качествен вариянт за прехвърляне на сигнал до компютъра?!! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 09 Юли 2009, 23:48

isaev3 написа:
benzin написа:първо тоя тунер на компютъра единствено можеш да му ползваш AV-входа за да включиш приемника на булсат към него, в случая жълтата буксичка за която ти трябва кабел тип чинч, звука трябва да го прекаваш през входа за микрофон или line-in на саунд картата, ако се надяваш с обикновен тунер да хванеш цифрова телевизия(да го ползваш вместо приемника) то шанс нямаш, с този можеш да хванеш само кабеларка

Колега аз приемници имам два във къщи на Булсат-Не ми трябва за това а просто само да прехвърля сигнал до компютъра за да свалям филмчета и подобни неща а Не да го ползвам за гледане на телевизия-Просто ме интересува със какъв кабел ще стане най-лесния и относително качествен вариянт за прехвърляне на сигнал до компютъра?!! :)

e на този въпрос вече ти отговорих, чинч ти трябва, от изхода на приемника до входа на тунера и после добра capture програма

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 10 Юли 2009, 16:19

и ги вкючи в 1 контакт,ако не искаш да ти изгори къщата :idea: :!:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Peugeot 307 SW

Мнение от Panzer_i » 10 Юли 2009, 17:03

Честотата я въвеждаш в настройките ако го свързваш с коаксиален кабел, но пак повтарям качеството не е задоволително. Сега видях че 1 от входовете ти всъщност е с-видео, значи с кабел скарт към с-видео би трябвало да стане. а и да не забравиш да включиш аудиото от тунера към саунд картата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 10 Юли 2009, 18:32

Panzer_i написа:Честотата я въвеждаш в настройките ако го свързваш с коаксиален кабел, но пак повтарям качеството не е задоволително. Сега видях че 1 от входовете ти всъщност е с-видео, значи с кабел скарт към с-видео би трябвало да стане. а и да не забравиш да включиш аудиото от тунера към саунд картата.

Колеги Благодаря за информацията която ми дадохте!!! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 11 Юли 2009, 20:50

Иначе към тунера трябва да имаш преходник с-видео към 6-пиновия вход

Колега взех си скарт със чинчове от другият край и го свързах-Картината доста по добре в сравнение със коксиала но няма звук и от никъде не мога да го пусна??? Да не ми трябва такъв преходник от снимката защото аз съм го свързал директно от към Булсата със Скарт а от към компютъра със чинч Video in-картина добра -Звък никакъв!!??? :banghead:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 11 Юли 2009, 21:06

преходник от 2 чинча към 3.5мм, пъхаш в line-in/mic входа и си ти :)
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 11 Юли 2009, 21:16

eraziel написа:преходник от 2 чинча към 3.5мм, пъхаш в line-in/mic входа и си ти :)

Колега това съм го направил и там е въпроса-Защо със коксиалният кабел има картина и звук но със скарт и чинч само картина-звука просто не излиза -рових по менюто но програмката и пак нищо???

Назад към Извън Темата