Съвет за покупка на ЛСД 22 инча.
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
kalanak написа:...телевизора вади по хубав образ от монитора предполагам а и щом е с 200лева по скъп сигурно е така.Аз ще взема монитора не ми се дават повече пари
Грешно предполагаш.Телевизора и монитора може да изглеждат що-годе еднакво, но принципно предназначението им е различно.Монитора е направен да се гледа от по-близко разстояние.От там повече пиксели на по-малко разстояние един от друг.От там по-ясна и детайлна картина.Та..мисълта ми беше...не ти знам кухнята колко е голяма и как и от къде ще го гледаш тоя монитор/телевизор, но предполагам, че разстоянието няма да е чак толкова голямо, и няма да седнеш да гледаш филми в кухнята.За тях си имаш 42 инча.Целта е да гледаш новините докато вечеряш, или пък примерно да не изпуснеш от филма който гледаш, докато си правиш нещо за замезване.Поне аз за това го ползвам.От всичкото това изхождам, че по-добре ще е да си вземеш монитор.
В случая, ако разсъжденията ми горе са правилни, основните неща които трябва да гледаш когато си взимаш монитор, няма да са резолюция, контраст и яркост, а малко по различни.Именно ъгъл на видимост.Колкото по-голям хоризонтален, толкова по-добре за теб.Другото нещо е дислпея да е матиран, а не гланцов, за да не стане като огледало...освен това, ако има поляризация против отблясъци, също ще е много хубаво.Марки и модели бол, всички те си имат и хубави и дефектни...то е като при колите.На един му се счупил форда, и крааай по-големи кошници от тях няма.Така, че какъвто и да си вземеш мисля, че е все едно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
LizarD написа:SAMSUNG ДА НЕ СТЕ СИ ПОМИСЛИЛИ!!!!!
Язе помислих и даже си земах един, но от немско.. не знам дали има разлика от нашенските. Още е нов ама няма яд секи ден дебна да сваля нещо с ХД качество и седим и се дзверя се 1 сефте виждам телевизор

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Супер са си даже аз съм много доволен от моя,пък и вече са без пари.bum_bum написа:За цена- качество май най-добре Самсумг.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
ditko1 написа:Има ли смисъл да се купува ЛСД със малък контраст и малка яркост, защото евтините са такива ?
Не е добре, имай предвид че ниски стойности на тези показатели значат и кофти картина - прост пример нощни сцени във филми - няма да можеш да различиш сянка от асфалт примерно.
Но все пак е хубаво да гледаш и в официален сайт характеристиките примерно - на табелчиците в магазините пише не само непълни, но и понякога (не)съзнателно грешни данни. Например коефициент 30 000:1 не е реален всъщност, а динамична максимална стойност за контраста.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,