Дискусия за въздушни пушки / флоберки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Авг 2009, 20:54

Да, принципно е по- голяма скорост от тази на ПСМ (който както се знае дупчи бронежилетки).
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 04 Авг 2009, 21:01

бе не ми се търси ,ма има гамо с 340 м/сек ,па не знам кое дупчи бронежилетки! явно разбираш ,ма то е интересно само на картинка...
http://www.youtube.com/watch?v=FqAJjMad96I
те ти 305м/сек
е ти ТТ-данни! със съчми със силиконова шапка се дига с около 10% скоростта!
http://www.airgunsbbguns.com/FX_Air_Gun ... adi8or.htm
Последна промяна SKISA на 04 Авг 2009, 21:07, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Авг 2009, 21:03

Aз па имам е тоя Байкал http://www.oragie.net/air_baikal.htm -първата и нема грешка. Проста, стара, тежка, но ефективна срещу питомни гадове като кучета, котки. Даже и коне..ама тях май само ги драска :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Авг 2009, 21:10

Archangel написа:Aз па имам е тоя Байкал http://www.oragie.net/air_baikal.htm -първата и нема грешка. Проста, стара, тежка, но ефективна срещу питомни гадове като кучета, котки. Даже и коне..ама тях май само ги драска :mhihi:

Втората е която аз имам, харесва ми това, че за 2 години и много интензивна стрелба пружината, буталото и маншета са перфектни(макар, че каро я купих върви с резервен комплект от тези 3 неща), това са пушки, с които само стреляш, без да се ранимаваш с ремонти, само приклада е от много меко дърво и лек (май че бреза)
Ако бяха от орех или бук и мерните прибори бяха свестни щяха да са наистина перфектни пушки.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Авг 2009, 22:25

SKISA написа:парите са много за логуна ,но кеф -цена нема!
а буша ми е харпуна и съм супер доволен-кефала става на дреб на лозенец.
таа година мисля да избия рибата там.
помпа се с помпа! потта е около литър след напомпване до край ,като се спира два пъти ,щото треа си изкара конденза от помпата през една специална клапа! за сметка на тва пушката е чук и просто нямам празно с нея! стиви вондър да е -па ше уцели! оптиката е страхотна,лазера помага,а силата е наистина голема! на нормални съчми е 300м/сек ,а с силиконови капи стига до 320 ,което е много!

Скиса, дай инфо бе брат, кво е тва буша? Га ша ходиш на лозенец /мътилка голема, преди седмица се върнах/, дай горе на шабла яко е, чисто видимост поне 10-15м /за жени и деца нестава обаче/, верно студ ама неопрена вервам носиш. За кефала само ластик, пневматиката за попчета по скоро.

п.п.
Ето и за вази феновете на въздухарките:
http://www.evanix.com/blizzard.htm

Много добри "пушкалца", имат и полу автоматични двойно действащи / до 70 истрела/, но пак за мен за такова нещо да даваш 600$ не си заслужава, по добре се оборудвайте за морски риболов /м/у другото тия стигат до 408 м/сек/. А китайките вършат работа, както за диви патици , така и за скука по време на риболов /жаби и т.н/.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 05 Авг 2009, 7:09

Сондьора написа:
помпа се с помпа! потта е около литър след напомпване до край ,като се спира два пъти ,щото треа си изкара конденза от помпата през една специална клапа! за сметка на тва пушката е чук и просто нямам празно с нея! стиви вондър да е -па ше уцели! оптиката е страхотна,лазера помага,а силата е наистина голема! на нормални съчми е 300м/сек ,а с силиконови капи стига до 320 ,което е много!

Скиса, дай инфо бе брат, кво е тва буша? Га ша ходиш на лозенец /мътилка голема, преди седмица се върнах/, дай горе на шабла яко е, чисто видимост поне 10-15м /за жени и деца нестава обаче/, верно студ ама неопрена вервам носиш. За кефала само ластик, пневматиката за попчета по скоро.

п.п.
Ето и за вази феновете на въздухарките:
http://www.evanix.com/blizzard.htm

Много добри "пушкалца", имат и полу автоматични двойно действащи / до 70 истрела/, но пак за мен за такова нещо да даваш 600$ не си заслужава, по добре се оборудвайте за морски риболов /м/у другото тия стигат до 408 м/сек/. А китайките вършат работа, както за диви патици , така и за скука по време на риболов /жаби и т.н/.

Колеги, не че нещо ама...някой от ИАРА ако ви прочете кореспонденцията може да прояви интерес ;) :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 05 Авг 2009, 8:18

...CFX-а е готина пушка, ама става за стрелба по мишени. за лов- не! ако имам възможност - еваникс близард болт екшън- това е истината!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 05 Авг 2009, 9:15

Абе и аз си взех неква испанска с оптика направо страшна рита като истинска пушка.
И само чакам котаците да се озовът на покрива за поредния флирт и ръмжене :twisted: :twisted: :twisted: показвам се през прозореца и ги разцепвам :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Авг 2009, 10:09

:D :D :D
Хубава темичка сте си заформили.. РСР-та, въздухарки, нещо обаче за флоберките не се говори. Що така бре, дайте и за тях малко :) Някой с такава има ли?
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 05 Авг 2009, 14:35

Относно помпането - когато се напомпи веднъж, каза, че държи до 350 изстрела. Как се държи по време на изстрелите? Имам предвид при първите изстрели силата по-голяма ли е, а при последните да е слабичка, или няма разлика? И с едно напомпване, ако не си изразходвал всичко, налягането запазва ли се с времето или се губи? Или пък ти трябва да го пуснеш? Извинявам се за глупавите въпроси, но искам да събера инфо преди да реша какво ще си взема.

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 05 Авг 2009, 14:45

Имам и аз една неква HATSAN Grizzly , ама нещо ми мета на 2-3 метра , някви идей имаме ли :roll:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Авг 2009, 15:28

koko29 написа:

Относно помпането - когато се напомпи веднъж, каза, че държи до 350 изстрела. Как се държи по време на изстрелите? Имам предвид при първите изстрели силата по-голяма ли е, а при последните да е слабичка, или няма разлика? И с едно напомпване, ако не си изразходвал всичко, налягането запазва ли се с времето или се губи? Или пък ти трябва да го пуснеш? Извинявам се за глупавите въпроси, но искам да събера инфо преди да реша какво ще си взема.

начи до последните около 5-6 изстрела няма никаква разлика в силата! последните пет излизат вече малко по-слабо. отделно пушката си има степени на силата -3 степени и на най-слабата са 350,на втора са примерно около 200 ,а на най-силната са около 150.
иначе налягането държи с месеци и не спада,колкото си е било -от долу го показва на манометъра.
ако много време е седял въздуха вътре и не е изстрелян,след като се изразходва е добре да се извади капачката с иглата на тубата-лесно става и се изчиства и смазва силиконовия уплътнител ,щото от нагнетения въздух се получава нещо като стрита ръжда от влагата по него и може да изпусне.
аз я ползвам вече пета година май и нямам ядове. единствено точно с тва уплътнение имах проблеми ,но намерих магазин за семеринги и си купих 10 резервни за около 3лв и вече не се притеснявам. проблема идваше при помпане ,щото като не вкараш мазно тръбичката на помпата се нараняват уплътненията и изпуска.
тва е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Авг 2009, 19:12

Колега, не ползваме флоберки, че са малко по-скъпи и всичко като поддръжка, материали и т.н. им е по-скъпо. Иначе са си стабилни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 06 Авг 2009, 18:03

Хм, че каква е поддръжката на една флоберка, аз винаги съм смятал, че с формулата "оръжието иска ласка и смазка" всичко се изчерпва :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Авг 2009, 18:50

Колега, така е, но според мен пушката като цяло е по-скъпа, а в поддръжката включвам цената на частите. С флоберкине не съм перфектно запознат.

Предишна

Назад към Извън Темата