Акумулатор - дайте съвет!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 10 Авг 2009, 0:09

Eva* написа:
pantzer3 написа:Иначе знам че по закон вече е забранено да се продава електролит и така.

"При Графа" на Сливница след Раковска се продава електролит. В Слатина също има някакъв сервиз, където може да се долее. Аз също съм чувала, че на стар акумулатор, ако се излее стария електролит и се сипе нов се скапва, затова се долива. Нали си чувал, че доливат дестилирана вода, преди да се зареди. Май, логиката е същата.

В Русе го няма графа, нито сливница или раковска, но благодаря все пак ;)
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 10 Авг 2009, 3:33

колега ако беше от троян бих ти услужил веднага имам 2 3 дето не ги ползвам и само стоят ... ама какво да се прави мн искам да ти услужа ама няма как ако познаваш някои които пътува към троян за русе ще ти го пратя :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 10 Авг 2009, 4:25

Пич, не мога да ти помогна, но като ти видях
темата и не можах да се сдържа и да ти предложа
идея :idea:

събери пари и си вземи един от тоя
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 10 Авг 2009, 13:45

НАтрупаната сулфатизация може да се премахне в някаква степен или с дълъг заряд при ограничение на напрежението -14,3-14,4В с нисък ток (примерно 1/20 от капацитета); или на високо напрежение към 16В със контрол на тока и температурата.
Ако ще източваш и промиваш акумулатора, след това използвай същия електролит, като имаш предвид това което каза колегата Иван за окъсяването на отделената активна маса по дъното.
И в крайна сметка да си знаеш, че каквото и да направиш, ще постигнеш краткотраен ефект и ще имаш акумулатор който няма да знаеш кога ще те остави ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Re: Акумулатор - дайте съвет!

Мнение от №0123456789 » 10 Авг 2009, 14:53

pantzer3 написа:Здравейте колеги. Обръщам се към тези, които малко или много разбират от акумулатори и могат да помогнат!

Здравей колега! Имам един малък акомулатор(мисля 55Ач 2006г.), но до края на 2008г. въртя брутално добре стартера на Скорпиото на жена ми което е 2.8V!!! От декември ми стои в мазето щото колата повече едва ли ще се движи така, че ако те интересува ще ти направя услугата и ще ти го подаря. Само предполагам, естествено е изтощен и....абе просто трябва да си го провериш и нагласиш. Дано не се е прецакал от стоене!

Подарявам ти го.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Акумулатор - дайте съвет!

Мнение от Е.Димитров » 10 Авг 2009, 17:07

№0123456789 написа:
pantzer3 написа:Здравейте колеги. Обръщам се към тези, които малко или много разбират от акумулатори и могат да помогнат!

Здравей колега! Имам един малък акомулатор(мисля 55Ач 2006г.), но до края на 2008г. въртя брутално добре стартера на Скорпиото на жена ми което е 2.8V!!! От декември ми стои в мазето щото колата повече едва ли ще се движи така, че ако те интересува ще ти направя услугата и ще ти го подаря. Само предполагам, естествено е изтощен и....абе просто трябва да си го провериш и нагласиш. Дано не се е прецакал от стоене!

Подарявам ти го.

Добавям и от мен 10 лева за куриер,сериозно е,колегата 123456789... ако го пращаш някъде мога да ти преведа пари през ипей или да ти заредя некоя сим карта за сумата

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 10 Авг 2009, 23:02

Колега да не ме вземете сега на базик :|
Последна промяна pantzer3 на 11 Авг 2009, 18:46, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Авг 2009, 9:01

pantzer3 написа:Колега да не ме вземете сага на базик :|

Написах ти лично в отговор на твоето питане на лични,но сега ще го посна тука за да не си помисли някой идиот че се шегувам,мисля че трябва да си помагаме

pantzer3 написа:Колега с тези 10лв за които говориш да не ме вземаш за базик, щото никак не е приятно! Значи - ситуацията е следната: от 8 - 9 месеца не съм взимал заплата, а колата ми е много зле(почти всичко е за смяна) и на всичкото от горе имам една камара заеми и всяка стотинка за мене е златна(това не го пожелавам на никой)! Понеже колата е много зле и не я карам щото да не я мъча и правя само по едно кръгче веднъж в седмицата(да я разтривам щото да не се срасне с асвалта) и всеки път акумулатора е паднал - и за това пуснах тази тема! Пиша ти тези неща на лично, щото не искам в темата да помислят че се оплаквам и търся подаяния и не искам да ме съжаляват, а просто да обясня каква е ситуацията. Незнам дали се базикаш - надявам се да не е така, щото не е никак приятно. Просто питам. Поздрави!

Колега,това въобще не е шега,понякога на човек му се налага и попада в подобни състояния,аз взимам много добри заплати(работя на 2 места) но един ден нямах един лев,буквално и бях гладен,толкова кофти се чуствах...не мога да ти опиша...

На въпроса,съвсем сериозно искам да ти помогна,виждаш ми се много културно и интелигентно момче,което по една или друга възможност не може да си позволи за МОМЕНТА нещо,независимо какво е то,и понеже колегата който предложи да ти прати акумолатора,аз от своя страна предложих да поема поне част от разноските,това е все едно да те видя на пътя и да не спра да ти помогна,каквото и да ми коства,за това написах че е сериозно,за да не се сметне като някаква подигравка

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Авг 2009, 9:11

Евала, е това е хубава приказка! Аз също искам да помогна с нещо! Казвайте на лични!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 11 Авг 2009, 10:38

Ако е по стар от 3г не се занимаваи

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 11 Авг 2009, 10:53

///peter написа:..... Аз също искам да помогна с нещо! Казвайте на лични!

Плюс още един !!!
Дайте на ЛС на кои и как да пусна парички.....
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 12 Авг 2009, 9:43

pantzer3 написа:Колега да не ме вземете сега на базик :|

колега ,аз съм магазин за акумулатори ,ако имаш път ти или някой твой приятел към София пиши ми на ЛС ще ти избера читав акумулатор втора употреба ;)

Нали сме бмв семейство,нищо няма да ми коства
:D Такъв е живота ту има ту нямаш,спокойно сигурен съм че ще се изправиш на крака....пиши ми на лс ;)

Предишна

Назад към Извън Темата