Dell Optiplex GX270 - за ключ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 21 Авг 2009, 12:45

Ами префлашни го тогава биоса.
И ресетвай от джъмперите!
До конектора за захранването имаш 2 джъмпера - "включения" е за системната паролата (PSWD), "изключения" е за биоса (RTCRST).
Вадиш този за паролата и го слагаш на другия (за биоса), чакаш най-малко 5 секунди и връщаш обратно.
Всичко това при изключен захранващ кабел и изключена всичката периферия!!!
После влизаш в биоса и търсиш юсб

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Dell Optiplex GX270 - драйвер за дъннта платка?

Мнение от vld » 21 Авг 2009, 13:03

miroslav4ev написа:
ивчо3 написа:Първо- оправи си настройките в БИОС-а. Сложи диска с операционната система, форматирай систъм С и преинсталирай. Не е виновна операционната система. Драйвер за дънната платка не ти е необходим, само за чипсета и аудиото се инсталира. Да не си пробвал да правиш флаш на БИОС-а? Щото си е много рисковано и непрепоръчително. Иначе с търсачката можеш да си дръпнеш търсения от теб драйвер, но не вярвам да ти помогне.
http://support.dell.com/support/downloa ... _CEL_GX270

Флашнал съм биоса, точно защото ми дава че usb-тата не са инсталирани и няма опция в биоса да се разрешат. С драйвера от сайта на dell за биоса, който съм сложил - също няма опция за разрешаване на usb-та. Windows-a е SP-2 corporate edition. На асрок дъно не съм имал проблеми с usb-та, но с дел-ското :confused:
vld написа:В биоса трябва да пуснеш контролера за USB.
Има друго място на което се пуска, не е там където гледаш :idea:

..каде го това друго място :confused: че пощурях :maad:

Незнам къде, защото нямам такова дъно пред мен за да го погледна.
А ако имаш някаква ЮСБ клавиатура разпознава ли я в началните менюта преди да тръгне да зарежда ОС?
Дай дефулт настройки на биоса, и прегледай внимателно
"интегрейт прерифери "
или
" Адвансед перифери"
Знам ли ги как са го кръстили ....
Щом няма реакция под уиндоуса, значи е забранено в биоса.
Ако не е забранено , а му е нужен драйвър, ще има въпросителни в дивайс менъжера на ХП-то :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 21 Авг 2009, 13:48

След 18:00 ще пробвам тарикатлъците да видим дали ще мога нещо да го излъжа ;)
ПП - Проблема е решен !!!
:arrow: Проверих пак за версията на биос-а - последната от сайта на дел беше.
:arrow: Проверих в биос-а - USB Controller — On/ USB Emulation — On
:arrow: Инсталирах генерик драйвери от сайта на майкрософт (рестартирах, но пак не разпознаваше юсб-тата, пак рестартирах - и пак така).
:arrow: Отворих компютъра за да запиша каква е дъннта платка(фокском), поразмърдах всички кабели, за да проверя дали няма лоша връзка, после го затворих.
:arrow: При новото включване на кабелите с юсб-та вероятно съм им разменил местата, защото...стартирах компютъра/уиндоус-а, за да търся драйвери...и какво да видя хоп трей балон, че е намерило камерата....размених местата на bluetooth и принтера и се инсталираха.
Темата е за заключване.

Предишна

Назад към Извън Темата