За човешките жестове и думичката ''благодаря''...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Сеп 2009, 14:05

Не знам дали си "синеок" , но си супер пич, кефиш ме със държанието си във форума и с това че си Човек. Поздравявам те за постъпката, нека единици като този дедо и сие не ни пречупват... :yes:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Сеп 2009, 15:15

sineok_pi4_ написа:
Elesar74 написа:Защо колеги си мислите, че вие винаги сте благодарни или винаги се държите учтиво и любезно, ама той другия.... Т'ва са пълни глупости, отделно подобно поведение, не е нищо повече от зле прикрито лицемерие. Ние всички сме хора и сме несъвършенни. В живота си, всеки закача другия с нещо, волно или неволно. Това, което ни държи като хора, е някаква степен на доброта, която живее в нас, иначе досега да сме се избили един друг. Тя е за да бъде живота ни сладък, да ни носи удовлетворение. Когато си дал два лева на сираче, благодаря ли чакаш или ресто? В Библията пише, когато правиш добро, нека дясната ти ръка, не знае какво прави лявата. Отделно да не тръбиш за тая работа. Колегата, дето си пуснал темата. Защо пусна тази тема, какво очакваш? Направил си добро на един възрастен човек пък бил той и скръндза, съжеляваш ли? Съжеляваш ли за доброто, по причина, че той не ти е благодарил? Би ли го направил отново или не? Не се огорчавай, ако искаш да си добър човек, защото утре ти можеш да си причина за огорчение у някого. Да ви кажа нещо за възрастните хора колеги. Пътищата, дето си карате колите по тях, една голяма част, да не изпозлвам цифри, те са ги правили. Системата не е важна в случая. Би следвало да сте им благодарни за това. Това, че същите са в еди какво си състояние, не са виновни те за тая работа (възрастните хора). И още нещо. Парите на тези хора, бяха откраднати, в началото на българския преход. Чувствате ли тяхното унижение, за 35-40 г. положен труд, да ти дадат 150-200 лв. пенсия? Нашето време ги унижи. Вместо да гледаме на тях като на дъртаци, а ние ще станем като тях, по-добре да ги уважаваме и разбираме, както казах по-горе, има за какво.

Колега, нека сега ти обесня нещо ! Защо мислиш,че приех нещата присърце и помигнах на този старец в беда? Аз винаги съм уважавал старите хора - поне на това са ме научили моите родители . Това,което ме подразни е по-скоро отношението на дъщеря му,която се обади и чула не дочула какво точно е ситуацията започна да упреква нас,че дядото имало да си пие някакви хапчета и т.н. Явно тя свикнала от позицията,че е директор на някакъв си хотел там - свикнала да дава заповеди ,ама защо първо не си напрегна мозъчето да помисли първопричината за всичко и тогава да сипе упреци ..Ще ти дам следният пример колега>
Все едно ти да пътуваш за някъде ,но някой който бърза има път в същата посока и ти го взимаш със себе си без да плаща за пътя или каквото и да било -просто му правиш услуга.Но случва се така,че применро пътя по който трябва да минете е затворен и вие закъснявате с 1 или 2 часа.Тогава чия е вината за закъснението ? Твоя ли ? Този, който си взел да пътува с теб трябва да ти е благодарен,че си му спестил някой лев за транспорт ,а не да започне да те упреква,че заради теб е закъснял ...Мисля, че ме разбра и случая който дадох за пример е сходен с горната ситуация ...
Вместо дъщеря му да се обади , да се извини че ни занимава нас с това, колко е разсеян баща и тя започва да говори глупости,че баща и имал нужда от почивка и т.н.а, с този багаж не можел въобще хубаво да си изкара почивката.Ами като е толкова загрижена за баща си защо не го вземе при себе си в СПА ХОТЕЛА -хем ще и бъде под ръка и ще го наблюдава? Не ги разбирам такива хора ..И майка ми и баща ми гледат стари хора - моите дядо и баба, но майка ми заради баба ми не си позволява да се отдели извън града за повече от ден .Винаги е наблюдава. Дори когато ни се наложи да ходим на гости в друг град или взимаме баба ми с нас или е изпращаме при сестра и да е гледа и да е винаги под наблюдения..А това да пуснеш стар човек на 85 години с два байпаса сам на 350 км от теб и то на море и да носи пътна чанта, докато ти си стоиш удобно на коженият стол в канцеларийката и само по телефона даваш нареждания за това и онова залъгвайки съзнанието си,че като пратиш старият си баща съвсем сам на почивка далече от теб с тежка пътна чанта правиш всичко необходимо за него.... която е поне 20 кг...Що за безотговорност и безочие ?

Ок, колега, ама виж ся, излиза че дъщерята на дядото е проблема, а май беше дядото... Имам такива ситуации и аз и те разбирам. Но не гледай толкоз в канчето на другите и липсата на адекватна реакция, защо да си късаш нервите. Гледай ти да си ОК, пък другите има кой да се разправя с тях и да им държи сметка. Ти си прав за много от нещата, които казваш. Но пак ти казвам, ако правиш добро, не е редно да се огорчаваш за това, защото съм сигурен че не съжаляваш за постъпката си. А дъщерята, ти си мислиш така, ама знаеш ли как е при нея, нейните проблеми и т.н. и т.н. Не прибързвай с изводите какво и как трябвало. Продължавай в същия дух и не се огорчавай заради чужди постъпки.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Сеп 2009, 15:39

Извинявам се за double постинга ми :confused:
Последна промяна sean-john на 08 Сеп 2009, 15:40, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Сеп 2009, 15:39

Така е колега евала ти правя за това което си направил... но и аз също като теб съм забелязал,че има многоо хора на които думата Благодаря им е многоооо чужда дори не смеят да я произнесът... както и думата Извинявай...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Сеп 2009, 17:57

Браво, колега, браво! :D
Ама не се впрягай много - криви хора винаги ще има ;)
Ти бъди такъв, какъвто си, пък то е неизбежно понякога да има такива ситуации ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 08 Сеп 2009, 18:39

:clap: Браво, колега! Такива неща трябва да ги правиш за собствено удовлетворение. Не очаквай всеки път някой да оцени постъпката ти, има голям шанс да се разочароваш ;) , но най-голямата награда е, че ТИ знаеш, че си постъпил правилно, пука ти какво мисли киселия дядо, а може и да си го мисли, но да не може да ти го покаже, има и такива хора. Нека подобни реакции не променят желанието ти да помогнеш някому щом можеш. Струва си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 08 Сеп 2009, 19:16

Аз пък не съм фен на такива самарянски постъпки.Ако човека е човек, ще му помогна, ако го е яд, че е жив го оставям и грам не се разправям с него.На дъщери, близки, обяснявам, че те имат проблем, а не аз и ги моля, да не превръщат техните лични проблеми в мои.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 08 Сеп 2009, 19:58

васко пак си влезнал във филм
еби го в дъртака поне си се разсеял малко,представям си ква тъпня е сега на ммц и сутринта сигурно си умувал как ще изкараш деня.
звънкай като се пребираш от морето
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 08 Сеп 2009, 20:08

ivan1590 написа:Аз пък не съм фен на такива самарянски постъпки.Ако човека е човек, ще му помогна, ако го е яд, че е жив го оставям и грам не се разправям с него.На дъщери, близки, обяснявам, че те имат проблем, а не аз и ги моля, да не превръщат техните лични проблеми в мои.

Тази логика е съвсем разумна, поне така си мисля, но в конкретния случай, колегата няма как да е знаел на какъв човек е попаднал. Виждаш някого за пръв и много вероятно последен път, в нужда е, а ти е във възможностите да му помогнеш някак и просто го правиш. Естественно ако реакцията не е адекватна следващ път няма да има, но според мен, е кофти да се превърнеш в мизантроп само защото има и дебили ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 08 Сеп 2009, 20:33

Аз ползвам тази дума много рядко и в същото време много често - т.е. по предназначението й. Когато я използвам остава :D след нея. Когато я използвам значи е на място и има защо. Щях да я използвам в случая. Но съм далече от 85 все още :D

По темата - Честно да ви кажа и аз щях да се подразня накрая ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Предишна

Назад към Извън Темата