с 1,5 за колко взимаха книжката?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
то ако катастрофата е на една бира и си е под 0,5 застрахователите мое да идат да ме поразведат малко за хобота!
има си закон и в закна пише до колко може! щом си в нормата -нека откажат да платят!!!
има си закон и в закна пише до колко може! щом си в нормата -нека откажат да платят!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
SKISA написа:то ако катастрофата е на една бира и си е под 0,5 застрахователите мое да идат да ме поразведат малко за хобота!
Аз го пиша, защото съм виждал такъв случай-отказват да изплащат каско, при установени под 0,5 промила алкохол и това на нов автомобил-Опел Астра човека си плати над 2000 лева от джоба като поп за ремонта, въпреки, че имаше Каско колата.
"Алкохола и Автокаско
Ако претърпите катастрофа едно от условията за да ви бъде изплатено застраховката е да не сте употребили алкохол. Дори и употребения алкохол да е в допустимите от закона норми. Каквото и да е наличие на алкохол в кръвта ви ще доведе до анулиране на застраховката и няма да получите нищо. Това е много важна подробност, защото много хора вярват, че когато алкохола в кръвта им е в границите определени от закона, то нямат проблеми, но това не е така за застраховката Автокаско."Взето от тук:
http://www.zastrahovka.eu/%D0%90%D0%B2% ... 0%BA%D0%BE
Никой не мое ма връне на селу!
- damian-E250TD
- Потребител
-
cherveia написа:един приятел така изгоря по миналата седмица ама не бил с 1.5 а каза че бил със 3.2(е....ти ТАПАКА) та книжка няма да види 5 години и по бързата процедура го осъдина на 5 години затвор(това е наи тежкото наказание) сега обжалва ама едвали ще стане нещо да не е пил
И мой приятел преди 4-5 месеца го хванаха със 2.99 и след 30 мин. прави колата на гиум във друга кола....
няма нищо да му направят само акт и без книжка ще бъде за няколко време.
Mع®¢ξĐξک-ßÈňŽ-F€ň
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Zagy написа:cherveia написа:да ама 3-пъти за 3 дни с над 2-промила
Леле, за тоя в сводките ще четем "откриха кръв в алкохола на водач"...
Колега разби ме тотално с тоя лаф и още се смея

По темата-не е хубаво да се пие и да се кара.Ама 1 биричка със обяда е си е дори здравословно

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
cherveia написа:Escape написа:cherveia написа:един приятел така изгоря по миналата седмица ама не бил с 1.5 а каза че бил със 3.2(е....ти ТАПАКА) та книжка няма да види 5 години и по бързата процедура го осъдина на 5 години затвор(това е наи тежкото наказание) сега обжалва ама едвали ще стане нещо да не е пил
На 5 години само заради алкохола? Без ПТП-та, без жертви, без материални щети?
да ама 3-пъти за 3 дни с над 2-промила да ти кажа му е малко това наказание.Адвоката му казал че наказанието било от3 до 5 години със евентуален изпитателен срок ама в неговия случеи не е било сигурно дали ще стане и аз не знаех че има 5 години че си ПИЯНИЦА ама.........
Тоя да не е застрелял някой между другото?!?
Максималната присъда за управление на МПС с алкохол при условията на рецидив е лишаване от свобода до 2 години... не знам как са му дали 5 тогава... май само си чешаме пръстите...
Наказателен кодекс написа:Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.
- Банго
- младши ентусиаст
-
Vlados написа:cherveia написа:Escape написа:cherveia написа:един приятел така изгоря по миналата седмица ама не бил с 1.5 а каза че бил със 3.2(е....ти ТАПАКА) та книжка няма да види 5 години и по бързата процедура го осъдина на 5 години затвор(това е наи тежкото наказание) сега обжалва ама едвали ще стане нещо да не е пил
На 5 години само заради алкохола? Без ПТП-та, без жертви, без материални щети?
да ама 3-пъти за 3 дни с над 2-промила да ти кажа му е малко това наказание.Адвоката му казал че наказанието било от3 до 5 години със евентуален изпитателен срок ама в неговия случеи не е било сигурно дали ще стане и аз не знаех че има 5 години че си ПИЯНИЦА ама.........
Тоя да не е застрелял някой между другото?!?
Максималната присъда за управление на МПС с алкохол при условията на рецидив е лишаване от свобода до 2 години... не знам как са му дали 5 тогава... май само си чешаме пръстите...Наказателен кодекс написа:Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.
ми незнам така ми каза може и да ме лъже но че го осъдиха съм 10000% сигурен
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
vladuicho написа:сега като се сещам ,как се отърва оная руска свиня пияна Ставийски още ме е яд
Само тебе да те беше яд

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
horhef написа:vladuicho написа:сега като се сещам ,как се отърва оная руска свиня пияна Ставийски още ме е яд
Само тебе да те беше яд
"Не карай ЖИВ-искам да стигна ПИЛ"

Никой не мое ма връне на селу!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3