Положителни и отрицателни страни при миене на двигател?!
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Последния път преди около три седмици лично аз си измих с пероструйката на ОМВ целия кош та даже и отдолу се наведох по окачването... Обливах го поне шест минути с препарат под налягане и след това още толкова с чиста вода под налягане. Бях увил и вързал с найлонова торбичка единственно дистрибуторната.... След като приключих не правих никакви експерименти да запаля а просто избутах колата на слънце, оставих я с отворен капак около половин час, поогледах след това важните ел. места дали излеждат сухи, запалих без проблем и си тръгнах. Да отбележа само, че установих от сравнение, че препарата при пероструйката на ОМВитата не е много силен дори за външно миене на колата! Добре са го направили в люлин , където ме посъветва Стоян. Там и препарата сваля всичко, и налягането е силно, но се мие само външно! Не дават да си чистиш коша. (автомивката е на метан-станцията на бул.Европа в жк.Люлин след Мото-пфое)
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Re: Положителни и отрицателни страни при миене на двигател?!
miroslav4ev написа:...................Търся мнения по този въпрос, защото все още се двоумя дали да измия двигателя на БМВ-то /325ТД/?
Мий смело и не се притеснявай въобще! Нищо лошо няма да му сториш а само хубаво.. Нали се сещаш колко ситни песъчинки примесени с финен слой масалце ще премахнеш от важни места!!?? .... ремъци, алтернатор,лагери, семеринги,радиатор/и, омаслени букси(евентуално) и ред други....
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Само да добавя да миеш мотора докато е студен, щото после може да се чудиш що имаш пукнатини по блока.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е53
- Мечтае да кара: E39 M5...
Аз на студен двигател със водоструйка...
Резултат гаснене.
Нова бобина
ПП.М20Б20
А Х5цата не съм мил...
Резултат гаснене.
Нова бобина
ПП.М20Б20
А Х5цата не съм мил...
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Аз мислех да я оставя на автомивка да я мият, но как вече спомена nukem за корите, а аз ги нямам, така че май засега ще отпадне миенето 

- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
колега, аз като бях при ясен (които са запознати няма да отрекат, че човека определено знае кво прави) накрая ми изми двигателя. Запалих го първо отворихме капака изми го с пароструйката и го оставихме да поработи 5/10 мин.. да се поизпари водата от температурата на работещия двигател и нямаше никви грижи... Не наблягай на електрониките и тва е.. Сигурно има риск ама ти миеш главно двигателя и няма проблеми според мен с тая система..
м43 318и..
м43 318и..
аз никога не мия и не давам да ми мият. рецепта е за ел. проблеми след това.... кородирали куплунзи са най-трудното нещо за диагностика. ако нещо е много мръсно, може да се/го забършат с малко wd40 ама толкова...
дори като търсия теч не мия. има си едни препарати- наливаш в маслото, караш.. и после гледаш с "черна" лампа откъде е текнало. теча е очеваден дори да се стича някъде "отгоре".
дори като търсия теч не мия. има си едни препарати- наливаш в маслото, караш.. и после гледаш с "черна" лампа откъде е текнало. теча е очеваден дори да се стича някъде "отгоре".
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
BMW НЕ препоръчва миенето на двигателя, а ако е наложително, то да се извършва само с вода, без използването на обезмаслители и други подобни препарати, които биха нарушили антикорозионното покритие на мотора и елементите.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2