Хибридите... и по конкретно BMW X6

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 14 Сеп 2009, 15:46

темата бавно и славно опира накъм "старите коли здрави - новите не". ми такъв е живота - печели се и от обслужвания, ремонти, рез. части...

гаранцията на хибридната система е достатъчна, да покрие жизнения цикъл на автомобила в страните в които "втората ръка" не е на почит.
пък това, че на някой му изгоряла къщата заради хибридната кола в гаража - "по-железен" довод да НЕ СИ купя хибрид сигурно няма. дай да не си купувам готварска печка на газ, че колко къщи са изгорели зарад тях.... мани, мани...
колкото до журналистите - поне в българия болшинството не са хора а племе, и то туземско. не бих взел кое да е тяхно мнение за критерий.
Изображение Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Сеп 2009, 11:59

Е.Димитров написа:
Penchev написа:...

Приятелю Пенчев,

Имал съм доста японски автомобили,както и имам тойота ,искам да споделя че по-надежден автомобил аз не знам,излишно е да казвам че не се чупи,да,сериозно,навъртял съм на предишната ми тойота над 100к километра,е как пък един тампон не се прецака,шарнир или амортесьор,на двигателя съм сменял само гумички на клапаните,останалото само масло и бензин,имал съм и мицубиши галант,отново железен автомобил,а за дизайна-напоследък започнаха да се уакват от към дизайн,но винаги са били водещи в тая посока,както и иновации и нови технологии .
В която и арабска пустиня да отидеш ще видиш основно тойоти по пясъка....

Значи затова лятото отидох до Лондон и взех Хай Лукс на старо ( виж снимката по-долу , как я изкарах и на Нордшлайфето ) защото както казах в дългия пост по отношение на Тойота с новите им модели колите им не струват. Имаше възможност да взема почти нова Тойота ,но и аз и останалите членове в семейството ми бяхме категорично против това.В пустините масово не се ползват натъпкани с електроника Тойоти нови модели а максимум 100-ци ;) Новите Тойоти се ползуват за друго :mhihi: Уважавам в някакъв аспект автомобилите им произвеждани през 80-те и началото на 90-те години като надеждност и нищо повече.За това пък някой да ми говори ,че Японците са техническа нация бих му се изсмял директно защото сме имали Субарута 2 бр. Митсубиши - 1 бр. , Тойота 2 бр. и в момента имаме 2 бр. баничарки Опел Комбо с 1,7 дизел на Исузу двигатели :arrow: :puke: :puke: :puke:

Както изброих Японските автомобили е видно ,че не е и аз да не знам какво представляват. Кръгла НУЛА по отношение на техническата им поддръжка и ремонтопригодноста в това число :!: Това е един от най-важните фактори предопределящи комплексното качество на крайния продукт за който си плаща потребителя ;)
Тъпия Японец завира консумативи като маслен филтър в г*за си едва ли не па после хОди сменяй и плащай :evil: А да не говорим за основни възли и агрегати майко милааааа :evil: Много мога да говоря за тези автомобили и аз от опит и никога не са били и няма да бъдат добре балансиран краен продукт а в сегашните пък времена изобщо :confused:

Изображение

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата