Дилиема относно операция на дискови хернии.
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Дилиема относно операция на дискови хернии.
Не съм сигурен дали действа в последния предоперативен стадии,но има лекарство което по естествен начин попълва липсващите,изтънели дискове.Това е лекарство от алое и хрущял от акула.Майка ми страдаше от същото и избегна операцията.Пак казвам не знам дали действа в крайни случаи.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Владо написа:Здравей,
Миналата година бях опериран от дискова херния в невро-хирургията на клиника "Св. Иван Рилски" при проф. Бусарски. Положението беше критично, тъй като имах много силни болки в кръста и десния крак, туширани с дексаметазол, но започнах да губя крака поради натиска върху нервите... Може да го обесня с примера, че спирачката я натисках с натиск с ръка върху коляното... Бях правил магнитен резонанс, и операцията беше неизбежна.
Мога да те посъветвам да не отлагаш, туй като обикновено нещата не се подобряват от самосебе си... Други лечения са възможни, ако са предприети навреме... След определен момент нищо освен операция не помага...
Успех !
Благодаря на всички колеги които дадоха съвет. Владо аз наистина на моменти съм така с крака, но правя балнеолечение физиотерапии, но един момент докато не скепца наново и съм като отрязан в кръста... без операция повече не ми се мисли, защото от година на година по зле ставам...
georgymk написа:Ами,пич от цялото си сърце ти пожелавам да не караш инвалидна количка....нека всичко мине благоприятно !
Благодаря за пожеланието, и на мен ми се кара Е39та ама като ме боли зверски
Ivo_Borisov написа:Не съм сигурен дали действа в последния предоперативен стадии,но има лекарство което по естествен начин попълва липсващите,изтънели дискове.Това е лекарство от алое и хрущял от акула.Майка ми страдаше от същото и избегна операцията.Пак казвам не знам дали действа в крайни случаи.
Не помагат такива работи Иво... такива истории за хрущял съм пил 2 различни по 6 месеца продължение и нищо... Инжекции всякакви. Пследно едни Ултра демопласт. Направо наркотик с ледокаин вътре преднизилон и са лудница баш си ходиш като наркоман 30мин. след като ти я праснат и нямаш никаква чувствителност омотан с изцъклени очи потиш се и съхне устата все едно съм опънал бело...
Тия дни им се обаждам да понаточат ножовете и да ме режат, че си е И** мамата
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Аз също доста го бях закъсал с дискова херния
Неприятна работа, една година не взимах мерки докато започна да ми пречи на нормалното вършене на работата и живот. За операция въобще не исках и да мисля, особено пък в България. Започнах алтернативни методи на лечение
Единственото нещо което ме вдигна на крака беше иглотерапията
Нов човек станах ей
Поздрави и поклон на терапевта ми Бойка 

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
наистина те съветвам ако имаш възможност да отидеш навънка в последните 4 месеца си изпатих много брутално от такива специалисти български и ако нещата са сериозни никога в пирогов
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз не знам що ама имам впечатлението, че операции на големите стави и гръбнака в България ..
никога. Нали се сещаш как при най-малкия проблем с гръбнака не можеш да вдигнеш една чака вода в буквалния смисъл. Трай още и търси алтернативни начини, има физиотерапевти, нагревки, инжекции и т.н. Операция на гръбнака е изключително сериозно нещо!

Такаааммм!
Ми да зема и аз да кажа.
Имам дискова херния от преди 3 години.
От 2 стана неприятна работата и се подлагам на балнеолечения в Павел Баня и ултрадемопласта си го бия при по сериозни болки,ако го закъсам някой път по 3 инжекции през 2 дни.
Върши работа ма е ден до пладне дет се вика.
Проблема при мен е че работата е свързана с катерене,стоене по стълби и вдигане на тежко от време на време(все противопоказни действия),но няма как иначе.
Първата и най-тежка година се стигна до там,че неможех да стоя прав повече от 30 секунди,неможех да ходя,седя,лежа,абе грозна работа.
Веднага на Павел Баня 10 дни балнеолечение и ви казвам нов човек.
След 5тия ден почнах да мога да се разхождам по половин час,да стоя прав повече време,а след 10 направо се чувствах отлично.
След това идва периода в който пак почва да ви боли всичко от раздвижванията и процедурите,но след няколко седмици отшумява и идва желаното облекчение.
Затова препоръчвам преди да се подлагате на ножа да минете през този санаториум и да направите процедури за 2 седмици и да видите какво ще стане.
Освен и майка ми и баща ми имат дискови хернии като при баща ми през първата му криза кракът му започна да съхне поради недостиг на кръв от притиснати нерви и нарушено кръвообращение и се сви с 10 см в обиколка спрямо другият крак.
Като го закарахме в комплекса гледайки скептично на нещата преди 5 години той неходеше след 2 седмици слизайки тичаше буквално по стълбите слизайки надолу.
При майка ми пак същата работа и същият ефект.
Т.е. поне при нас водата там помага и с 2 ходения годишно(те) и 1 аз закрепваме положението и си работим след това безпроблемно.Другият + е че ако си здравно осигурен плащаш 200лв за 2те седмици (храна,спане и процедури)!
Като съм виждал какви хора идват там и след това се оправят направо и аз не съм вярвал.
Не скачайте така под ножа.И в БГ има читави хирурзи въпроса е да попаднете на такива.
Иначе последиците са неясни та имайте едно на ум.
Ми да зема и аз да кажа.
Имам дискова херния от преди 3 години.
От 2 стана неприятна работата и се подлагам на балнеолечения в Павел Баня и ултрадемопласта си го бия при по сериозни болки,ако го закъсам някой път по 3 инжекции през 2 дни.
Върши работа ма е ден до пладне дет се вика.
Проблема при мен е че работата е свързана с катерене,стоене по стълби и вдигане на тежко от време на време(все противопоказни действия),но няма как иначе.
Първата и най-тежка година се стигна до там,че неможех да стоя прав повече от 30 секунди,неможех да ходя,седя,лежа,абе грозна работа.
Веднага на Павел Баня 10 дни балнеолечение и ви казвам нов човек.

След 5тия ден почнах да мога да се разхождам по половин час,да стоя прав повече време,а след 10 направо се чувствах отлично.
След това идва периода в който пак почва да ви боли всичко от раздвижванията и процедурите,но след няколко седмици отшумява и идва желаното облекчение.
Затова препоръчвам преди да се подлагате на ножа да минете през този санаториум и да направите процедури за 2 седмици и да видите какво ще стане.
Освен и майка ми и баща ми имат дискови хернии като при баща ми през първата му криза кракът му започна да съхне поради недостиг на кръв от притиснати нерви и нарушено кръвообращение и се сви с 10 см в обиколка спрямо другият крак.

Като го закарахме в комплекса гледайки скептично на нещата преди 5 години той неходеше след 2 седмици слизайки тичаше буквално по стълбите слизайки надолу.
При майка ми пак същата работа и същият ефект.
Т.е. поне при нас водата там помага и с 2 ходения годишно(те) и 1 аз закрепваме положението и си работим след това безпроблемно.Другият + е че ако си здравно осигурен плащаш 200лв за 2те седмици (храна,спане и процедури)!
Като съм виждал какви хора идват там и след това се оправят направо и аз не съм вярвал.
Не скачайте така под ножа.И в БГ има читави хирурзи въпроса е да попаднете на такива.
Иначе последиците са неясни та имайте едно на ум.

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
+1 за поста на slatanic!
аз също отлагам вече втора година операция и смятам, че Павел баня прави чудеса! Коварното е, че веднъж станала белята, цял живот трябва да има пазене от контузии, студено, натоварване
па после спортът бил здраве - глупости!
мине ли човек 30-те и осъзнава, че има и други органи и части от телцето освен половия
Мнението ми е, че операция трябва само в краен и неизбежен случай, всичко останало трябва да е изпитано
Колега, ако твърдо си решил да те режат - пожелавам успешна операция и възстановяване после!
аз също отлагам вече втора година операция и смятам, че Павел баня прави чудеса! Коварното е, че веднъж станала белята, цял живот трябва да има пазене от контузии, студено, натоварване

мине ли човек 30-те и осъзнава, че има и други органи и части от телцето освен половия

Мнението ми е, че операция трябва само в краен и неизбежен случай, всичко останало трябва да е изпитано

Колега, ако твърдо си решил да те режат - пожелавам успешна операция и възстановяване после!

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Nucl3arDru1D написа: Павел баня прави чудеса! Коварното е, че веднъж станала белята, цял живот трябва да има пазене от контузии, студено, натоварванепа после спортът бил здраве - глупости!
Аз също съм ходил 10 екстензии от 45 до 65 кг ми правиха вода тангентори и няма полза при мен колеги.
Не е никакво здраве спорта наистина аз от спорт, после работа и фитнес и накрая се стигна до тук... Доста хора писаха, че ходят в Павел баня да вземем да си направим една сбирчица на БМВ ентусиастите с дискови там за 10 дена ли

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
хахахха, можем да си направим направо "Масови покупки"
или да станат спонсор на съборите 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2