Има ли камери там ??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Има ли камери там ??

Мнение от BMW_325 TDS » 04 Окт 2009, 15:38

Колеги днеска минах на червено ( неумишлено ) и искам да попитам как стоят нещата ако са ме щракнали !! Значи сфетофара се намира на булевард Мария Луиза ( така мисля се казваше този булевард )- абе като се продължи надолу се излиза на Халите... Та сфетофара е на "Хепито"... Значи нали са 2 ленти , дясната си е за направо, а лявата си е за наляво... Аз съм първа кола занаправо и до мене стои някакъв джип, който ще завива наляво. С една приятелка бях и на нейния приятел ми даде да обяснявам едни неща по телефона ( по принцип никога не говоря докато карам по телефона ), но тоя път наруших това правило и се заприказвах и се ОТНЕСОХ и до мене тръгва джипа и аз без грам да мисля и да се усетя ( и без да гледам сфетофара ) си отцепих с него направо на ЧЕРВЕНО... Е пребелях защото много си пазя книжката и не минавам НИКОГА НА ЧЕРВЕНО и се старя да не правя нарушения ( поне когато може да ме санкционират )... Карам C категория в момента, после мисля C+E да записвам и така нагоре... И ме е страх ако са ме шракнали какви последствия мога да понеса ?? Може ли това да ми попречи да карам категориите?? Значи колата е на името на баща ми- ако са ме щракнали ще разпознаят ли не кара той или той ще отнесе глобата и точките ?? Такава параноя ме е хванала, че докато не разбера дали може да ми направят нещо си мисля, че няма да мога да спя... Това ми е НАЙ- СКЪПОТО и вече я пазя чиста 3 години без ПТП и много и треперя на пуста книжка... Кажете моля ви там дали според вас има камери ( по точно от моята страна нямаше аз видях, дали влизам по скоро в полезрението на онези при релсите ) и ако наистина ме е щракнала на баща ми ли ще пратат акта - защото колата е на негоео име??

Потребител
Аватар

Re: Има ли камери там ??

Мнение от Odita » 04 Окт 2009, 15:50

Здрасти,

Не знам дали има камери точно там, за по-нагоре към McDonalds съм сигурен, че има :) .Та дори и да е имало камери, дори и да са те снимали, ще изпратят повиквателно на баща ти, щом колата е на негово име да се яви в КАТ.Но това не означава, че е карал той.Един приятел за същото нещо заведе майка си в КАТ и каза, че е карала тя.На нея и взеха точки пък тя таз книжка я има колкото да не е без хич.А дали ще ти попречи на "C" категорията не съм запознат, но не виждам никаква логика, нека някой който има "C" категория да каже дали за нея има изискване да имаш всички точки в талона ;) И така няма какво да се шашкаш толко :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 04 Окт 2009, 15:57

А бе колега какво толкова му се чудиш иди до там с колата поогледай поне да си сигурен. Щом си бил с колата на баща ти глобата е за него, ако не отиде някой с него да си признае, че друг е карал. Ако въобще има камери де.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 04 Окт 2009, 16:03

Емиии аз се върнах веднага за да погледна разбира се... Значи камери закачени на самата сфетофарна уретба нямаше ( както примерно на другите сфетофари с камери )...Имаше 2 камери на тротоара малко по надолу от самия сфетофар на когото минах от Хепите които гледаха към линията и ( не гледаха право към нас, ама знам ли им обхвата ) По сфетофара на когото минах на червено нямаше закачени камери...

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 04 Окт 2009, 16:16

А, ако колата е лизингова как стоят нещата? Смисъл по документи се води на лизинговата компания от, което следва ще на тях ще пратят фиша? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 04 Окт 2009, 17:43

Ми не че нещо ама там има табели че района е под постоянно видео наблюдение,и не само че може да те щракнат за червено ами може и да те снимат за говорене по телефон-защото където пише че района е под видео наблюдение има много камери с оператори които гледат постоянно и си щракат.Като клипчетата в кат дето са с проишествоията са точно от такива камери с оператори.
Моли се в този момент оператора да си е бъркал в носа или да е закачал колежката до него и да не е видял.
Има шанс да не са те видяли,но всичко е въпрос на късмет. УСПЕХ
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 05 Окт 2009, 10:30

да там има камери, но дали ще получиш ще видим, защото се убедих, че не винаги идват повиквателните, а относо С категория, няма страшно, като я изкараш и когато си сменяш книжката, за да я има и нея вътре, ще ти искат да си си платил всички актове до сега. Това е само.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 05 Окт 2009, 15:25

BIG BROTHER вижда всичко :paranoid:

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 05 Окт 2009, 18:47

Toneloker написа:А, ако колата е лизингова как стоят нещата? Смисъл по документи се води на лизинговата компания от, което следва ще на тях ще пратят фиша? :roll:

Принципно те намират. Това се случи с мен с една от служебните коли. Но тогава имаше само мобилни камери( поставени в коли паркирали на определени места ). Сега с тези камери на всеки ъгъл, на голяма част от провинилите им се разминава. Няма как да глобях всички.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 05 Окт 2009, 21:51

Toneloker написа:А, ако колата е лизингова как стоят нещата? Смисъл по документи се води на лизинговата компания от, което следва ще на тях ще пратят фиша? :roll:

И те ще ти препратят писмото на тебе... в което пише, че 100 лева е глобата ако не се явиш да погледаш малко снимки... и да доведеш който си поискаш шофьор да отнесе акта ;)

А към колегата, автор на Темата... по-спокойно бе човек, чак не можел да спи... Само 8 точки и 50 лева взимат за това нарушение... :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 05 Окт 2009, 22:03

Apassionata написа:

И те ще ти препратят писмото на тебе... в което пише, че 100 лева е глобата ако не се явиш да погледаш малко снимки... и да доведеш който си поискаш шофьор да отнесе акта ;)

А към колегата, автор на Темата... по-спокойно бе човек, чак не можел да спи... Само 8 точки и 50 лева взимат за това нарушение... :mhihi:

Нали вече се пишат само фишове? Защото във Варна доста хора минават с 70+ през камерите и би трябвало вече леко да са им взели книжките? :dunno:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 05 Окт 2009, 22:11

Минаването на червено е едно от най-сериозните нарушения / вижда се и от резмера на отнетите точки/, не случайно за това късат моментално и на изпита... Няма начин да се мине съмо с фиш /глоба/, тоест без отнемане на точки...

Хехе, на мен това ми беш първия акт... мнооо бързах да мина на един светофар след един колега и хооппп :twisted: :mhihi:

А камеpите доко.кото знам пpавят снимки пpи пpевищаване на скоpостта над 30 км от огpаничението Офффл сдуха се нещо к.авиатуpата пааакккк :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 05 Окт 2009, 22:55

Toneloker написа:Нали вече се пишат само фишове? Защото във Варна доста хора минават с 70+ през камерите и би трябвало вече леко да са им взели книжките? :dunno:

а във варна тези камери засичат ли скоростта? :confused:

Назад към Извън Темата