Да ги продаваме в Румъния или да вкарваме от RO в BG?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Да ги продаваме в Румъния или да вкарваме от RO в BG?
Немците се изхитриха вече и негласно започнаха да продават на нашенци в Германия употребяваните си автомобили с повишена цена!.........Заради предстоящото отпадане на акциза до-година.
Таа ..въпроса ми е:
Някой знае ли как стят нещата с вноса и износа на употребявани автомобили от Румъния към България и обратно? Изгодно ли е да се продава там или да се вкарва от там, тук? Питам, защото попаднах на твърдение а именно:
- Преди седмица един познат се прибра от командировка в Румъния и твърди, че в много автокъщи е видял примерно обикновенни Голфове тройки за по 3хил.евро!!! Направило му впечатление също така, че не една и две коли имат местни румънци с бг-регистраций на тях! Освен това след като поразпитал тук-там понаучил, че румънци от по-близките места на Румъния до България си купували колите от нашия пазар защото им излизало по-изгодно! Направих си труда да отворя тяхното мобиле и лично аз не добих представа със сигурност дали това е така!! Ако някой има преки наблюдения по-въпроса моля нека даде отговор.
Хайде.... пък ако е вярно то направо да продаваме там
За инфо техния сайт е: http://cautare.mobile.ro/vehicule/miniS ... g=&lang=ro
Таа ..въпроса ми е:
Някой знае ли как стят нещата с вноса и износа на употребявани автомобили от Румъния към България и обратно? Изгодно ли е да се продава там или да се вкарва от там, тук? Питам, защото попаднах на твърдение а именно:
- Преди седмица един познат се прибра от командировка в Румъния и твърди, че в много автокъщи е видял примерно обикновенни Голфове тройки за по 3хил.евро!!! Направило му впечатление също така, че не една и две коли имат местни румънци с бг-регистраций на тях! Освен това след като поразпитал тук-там понаучил, че румънци от по-близките места на Румъния до България си купували колите от нашия пазар защото им излизало по-изгодно! Направих си труда да отворя тяхното мобиле и лично аз не добих представа със сигурност дали това е така!! Ако някой има преки наблюдения по-въпроса моля нека даде отговор.
Хайде.... пък ако е вярно то направо да продаваме там

За инфо техния сайт е: http://cautare.mobile.ro/vehicule/miniS ... g=&lang=ro
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Да ги продаваме в Румъния или да вкарваме от RO в BG?
колега добро утро.. те ромунците изкупиха на русе колите ти сега видя че било на далавера
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
uricatoli написа:колега добро утро.. те ромунците изкупиха на русе колите ти сега видя че било на далавера
Ок! Добре! Сега се събуждам, но малко подробности да кажеш!?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз лично силно се съмнявам, че в Австия и Германия по автокъщите са издули цените...специално защото акциза в България щял да пада...пффф - много знае Арабина/Мароканеца/Турчина/Руснака/Поляка (щото точно такива държат автокъщите в Австрия и Германия!) дали пада акциза в България.
Него не го интересува къде отива колата - дали в България или в друга държава, където няма акциз - няма смисъл от двоен стандарт в това отношение.
Последно като пътувах през Ромъния - от там ме разпитваха как вървят колите в България средно (много вървежен е Голф 3 и там-всеки 3ти иска такава кола!) - нашите цени бяха по-добри от тяхните (инфото е от преди 4-5 месеца).
Него не го интересува къде отива колата - дали в България или в друга държава, където няма акциз - няма смисъл от двоен стандарт в това отношение.
Последно като пътувах през Ромъния - от там ме разпитваха как вървят колите в България средно (много вървежен е Голф 3 и там-всеки 3ти иска такава кола!) - нашите цени бяха по-добри от тяхните (инфото е от преди 4-5 месеца).
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
колега каква информация искаш.. наистина колите са по-скъпи в Румъния.. отделно допреди да падне кризата в русе автокъщите бяха пълни само с румънци а на всяка кола която се продаваше пишеше табела на БГ и румънеще.. сега умря работата щото всички се наплашиха заради тая криза... отделно Румънците не са тапаци и сега купуват ама само коли с генерално пълномощно че да си ги карат с БГ номерата у тях си.. Дори по едно време в русе се търсиха будали на които на имената да се регистрират коли за румънци..
5 мнения
• Страница 1 от 1