Прецака ми се лаптопа... :/

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Прецака ми се лаптопа... :/

Мнение от skate » 18 Окт 2009, 12:26

Хмм от вчера ми се прецака лаптопа, давайте съвети за сервиз или човек който може да го пооправи,
искам някой който няма да ми вземе 100лв само за диагностика и още толкова да смени здрава лампа и да каже че е заминала!

Мисля че е от лампата, понякога се пуска осветлението на дисплея понякога не, затъварям го и го отварям няколко пъти (капака) и тръгва/светва, може и да е лентов кабел или някой кабел за ток към лампата да не прави добра връзка!
Иначе дисплея си бачка перфектно, виждам картината когато не свети лампата.

Сега в момента бачка добре, сутринта обаче малко ме изнерви, можеби трябваше да го отворя 10 пъти за да се закрепи и да не гасне.
:arrow:

Благодаря

ПС: Лаптопа е Toshiba Satellite
Последна промяна skate на 18 Окт 2009, 13:43, променена общо 1 път

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: Прецака ми се лаптопа... :/

Мнение от BMWPetar » 18 Окт 2009, 13:06

Не мога да ти препоръчам конкретен човек, но съм доволен от специалистите в плесио. Също виж кой е официалния сервиз на твоята марка.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2009, 13:35

По-скоро да е кабел. Виж официалния сервиз.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 18 Окт 2009, 13:50

За Тошиба не знам кой им е сервиза, ама да ви кажа на мен какво ми се случи...

Доста подобен на твоя проблем - не пускаше дисплея. Новя го във Viewpoint дето се водят 2-ро ниво сервиз на Fujitsu-Siemens. По стената едни сертификати, едно чудо... Приемат го, разбираме се да ми звъннат на другия ден. След като им дадох един ден допълнително и никой не ми се обади, звъннах и ми казаха "Ами за дъно е лаптопа... Има го в Германия с поръчка - 280 EUR без ДДС, около 100 лева работа. Ако няма да го правим - дължите 30 лева за диагностика"...

Е не го правихме. Взех го, занесох го в IT Сервиз - срещу Александровка. Оправиха ми го за 36 лева.

Извода е: Внимавайте с всякакви майстори, че много шарлатани има :)

P.S. Проблема беше някакъв датчик в пантичката дето показва кога е отворен дисплея...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Окт 2009, 14:41

[Georgi] написа:За Тошиба не знам кой им е сервиза, ама да ви кажа на мен какво ми се случи...

Техно Про е сервиза...

Иначе относно проблема ти - ами дали е от тая джаджа или от лампа се разбира изключително лесно - при теб не светва изобщо екрана, докато при него (ако е от лампа) ще се вижда нещо на екрана (като го осветиш), но няма да има "подсветка"...

skate... не съм сигурен, че е от лампа, щото тя не е само една... а не може да са прецакани всичките, освен ако не им е прецакано управлението... ходи в Техно Про, там сигура ще са наясно с модела ти и няма да ти говорят глупости.

ул.Мюнхен 8
ж.к.Дружба,гр.София,
Хай-Тех Бизнес Център
тел.: +359 2 817 32 52
+359 2 817 32 55
e-mail : service@technopro-bg.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 18 Окт 2009, 15:43

//Mollov// е при мен си работи в момента, екрана си рабои, само няма подсветка от време на време както казваш ти.
Явно лампите си бачкат и е нещо по управлението или механизма нз...

Ще ги проверя тези Техно Про

Благодаря.

//[Georgi]// точно затова исках препоръка от някого за да не попадна на шарлатани :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Окт 2009, 23:32

ако се опитва да светне и изгасва веднага - инвертора на лампата
ако въобще не светва - нещо механично

лампата е една, в долната част на дисплея (освен ако не си с LED осветление)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 19 Окт 2009, 0:26

Тези ''тошиба сателит ''не бяха ли доста стари ? Само SONY-то е истината :))) макар,че моя старият е ACER и не съм имал проблеми с разни лентови кабели и т.н. Явно всичко си е до късмет. Сега се надавям със Сони-то ако ме изкара и той толкова много ще го призная... :) За сега се държи безотказно при положение,че се експлоатира нонстоп :)) Колега, за да ти се прецака датчика, за затварянето да не би каот си го местил от масата вместо да го вдигнеш за основата да си го хванал за капака докато е отворен ?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 19 Окт 2009, 13:24

Sony-то са добри,но според мен цената им е доста надута. Иначе проблема може да и в някой кабел.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

Назад към Извън Темата