Устройство, което намалява сметките ви за ток

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Устройство, което намалява сметките ви за ток

Мнение от Е.Димитров » 22 Окт 2009, 9:18

Имам същото устройство,подарък ми е,та никаква икономия не прави,ама никаква,и аз получих подобен имейл и им написах че искам да им върна устройството щото е измама,започнаха да овъртата че "туй устройство действа само върху електромотори" е аз им викам,колко електромотора има в едно домакинство???
Така че ако иска колегата мога да му го дам на половин цена

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:08

И аз не вярва на такива прекалено революционни технологии, но същото устройство е в новия каталог на Мерто и това ме заинтригува...
Някой тесен специалист може ли да обясни от техническа гледна точка дали има нещо вярно в тази схема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Окт 2009, 10:13

Най-общо изправя синусуидата дето се получава при стартиране на електромотор,тоест изправя пика при първоначалното стартиране,тоест на теория първоначалното стартиране има най-голяма консумация,тоест принципа защо са по-икономични инверторните климатици,с 2 думи измама

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 11:00

Mario Pankov написа:За да работят нормално уредите ти вкъщи, т.е. да консумират колкото и преди поставянето на "магическата кутийка", и да ти падне сметката за ток с 30% - значи това устройство трябва да произвежда ток. Явно това е някаква революционна схема на компактна електроцентрала, добре че електромобилите още не са открили родният гений, че вече да изминават по 500км с едно зареждане :mhihi: Това, което излиза не може да надвишава това, което влиза. А за да са равни трябват идеални условия, т.е. без топлинни загуби.

Абе и аз така си мислех, ама не съм специалист в тази област и когато не знам нещо винаги търся компетентно мнение :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 22 Окт 2009, 11:11

Боже,Боже- какво прави немотията :mhihi:
Просто се купуват по-качествени уреди/или при бялата техника по-висок енергиен клас/ и просто разликата в цената дооооста бързо се връща, от разликата в харчлъка на уреда.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 22 Окт 2009, 11:59

Токо изправители , конвертори , трансформатори , коректори , ограничители и 100ци те други у-ва в една електрическа система имат нещо много общо по между си и то е че се монтират в непосредствена близост до електро таблото с предпазитилте , по този начин ( тука говоря за промишлени или корабни ел. системи, тъй като електричеството в едно домашно потребление не се нуждае особенно от горе изброените и е минало трез трансформатор и токоизправител преди да дойде до потребителя) първо се скъсява разстоянието от веригата по което тече не коригирано до нужни параметри напрежение , та това устройство за което питате и което родителите ми са си купили :dunno: се слага в който и да е контакт и намалявало консумацията за цялата верига :kuku: !? На някой ако не му е станало ясно това е невъзможно чисто физически след излизането от предпазителя на ел таблото веригата се разклонява за една част от жилището а за големи консуматори ( болилери и т.н) дори е с отделни предпазители , така че дори да има погасяващ ефект в/у пулсации и фликтуации на напрежението то ще действа единствено на консуматорите във веригата в която е сложено . Извод - лъжат ли ни като ни казват , че устроиството може да предпази ел уреди и да намали разходите за ток , чисто теоретически не , в практиката , тъй като веригатна на която е поставено ще е малка част от потрблението на домакинството отговора е не , освен ако не се сложи по едно за всяка верига тук е момента да идете до ел таблото и да видите колко бушона имате :) , май няма да излезе много евтино . Скоро ще се надъхам и ще го отворя и ще направя една схема за всеки ентусиаст как да си направи сам такова устроиство с части закупени от магазин за електроника на цена под 10 лв .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 22 Окт 2009, 12:13

намерих :) Изображение
явно е че не лъжат хората - филтрира нещо хаха
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 22 Окт 2009, 12:25

Аз ако сложа 4 такива, от енергото ще ми дават ли пари? Това е пълна измама. Мой приятел преди работеше в ЕОН и го питах за шашмите на техните техници, които уж намалявали не разхода на електричество, а показанията на електромера. И той човечеца ми обясни - възможно е, ама е 1000000000% сигурно, че ще те хванат. Първо, имат някаква база данни, в която следят домакинствата за отчетните периоди колко кв/ч изразходват. И когато разходът падне рязко, имат някакъв вътрешен отдел (нещо като ФРОД при Мтел), който идва, проверява електромера и ако е пипано - всичко лъсва. И те съдят и го ядеш без хляб и гарнитура
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Окт 2009, 12:38

Hito написа:
Пешо написа:има такова устроиство. ако си със старите електромери се нарича магнит върху електромера. намалява сметката с 15%.

А в някои случай и с 95% ;) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

като сложиш 6 големи и 1 малко магнитче, някъде към 95%-а ти пести :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 23 Окт 2009, 11:23

Това е няква чекия като магнетизаторите за гориво... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 23 Окт 2009, 11:45

OMFG :evil: :ranting: :banghead:

Не вярвах, че някой изобщо би се замислил върху истинноста на това устройсто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 24 Окт 2009, 0:28

хората и в рекламата го дават... гасиш тока... и хоп - чанта... пак гасиш, хоп бормашина. Прав е Алекс, само енергоспестяващи уреди биха свършили работа. Другото и на мен не ми хваща окото... нещо, вързано на 20 см. до контакта, как би ми спестило разход за ток? Тоя спам върви навсякъде.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Окт 2009, 12:08

sharksfin написа:Аз ако сложа 4 такива, от енергото ще ми дават ли пари? Това е пълна измама. Мой приятел преди работеше в ЕОН и го питах за шашмите на техните техници, които уж намалявали не разхода на електричество, а показанията на електромера. И той човечеца ми обясни - възможно е, ама е 1000000000% сигурно, че ще те хванат. Първо, имат някаква база данни, в която следят домакинствата за отчетните периоди колко кв/ч изразходват. И когато разходът падне рязко, имат някакъв вътрешен отдел (нещо като ФРОД при Мтел), който идва, проверява електромера и ако е пипано - всичко лъсва. И те съдят и го ядеш без хляб и гарнитура

твоя приятел му кажи да си отвори очите или да не говори глупости.маса народ,къде бачкат из енергото и са тарикати,а не алкохолици,направиха обем пара от манипулации по електромерите на домакинствата.а си представи какво става с предприятията....
това е една от причините за покачването на цените на електричеството-големите кражби!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 24 Окт 2009, 13:15

Мдам... единственото устройство е моднат електромер...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 24 Окт 2009, 13:55

тия май е добре да си измислят уред за намаляването на болничните им разходи :dummy: :banghead:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

Предишна

Назад към Извън Темата