Устройство, което намалява сметките ви за ток
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Устройство, което намалява сметките ви за ток
Имам същото устройство,подарък ми е,та никаква икономия не прави,ама никаква,и аз получих подобен имейл и им написах че искам да им върна устройството щото е измама,започнаха да овъртата че "туй устройство действа само върху електромотори" е аз им викам,колко електромотора има в едно домакинство???
Така че ако иска колегата мога да му го дам на половин цена
Така че ако иска колегата мога да му го дам на половин цена
И аз не вярва на такива прекалено революционни технологии, но същото устройство е в новия каталог на Мерто и това ме заинтригува...
Някой тесен специалист може ли да обясни от техническа гледна точка дали има нещо вярно в тази схема?
Някой тесен специалист може ли да обясни от техническа гледна точка дали има нещо вярно в тази схема?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Най-общо изправя синусуидата дето се получава при стартиране на електромотор,тоест изправя пика при първоначалното стартиране,тоест на теория първоначалното стартиране има най-голяма консумация,тоест принципа защо са по-икономични инверторните климатици,с 2 думи измама
Mario Pankov написа:За да работят нормално уредите ти вкъщи, т.е. да консумират колкото и преди поставянето на "магическата кутийка", и да ти падне сметката за ток с 30% - значи това устройство трябва да произвежда ток. Явно това е някаква революционна схема на компактна електроцентрала, добре че електромобилите още не са открили родният гений, че вече да изминават по 500км с едно зарежданеТова, което излиза не може да надвишава това, което влиза. А за да са равни трябват идеални условия, т.е. без топлинни загуби.
Абе и аз така си мислех, ама не съм специалист в тази област и когато не знам нещо винаги търся компетентно мнение

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Боже,Боже- какво прави немотията
Просто се купуват по-качествени уреди/или при бялата техника по-висок енергиен клас/ и просто разликата в цената дооооста бързо се връща, от разликата в харчлъка на уреда.

Просто се купуват по-качествени уреди/или при бялата техника по-висок енергиен клас/ и просто разликата в цената дооооста бързо се връща, от разликата в харчлъка на уреда.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
Токо изправители , конвертори , трансформатори , коректори , ограничители и 100ци те други у-ва в една електрическа система имат нещо много общо по между си и то е че се монтират в непосредствена близост до електро таблото с предпазитилте , по този начин ( тука говоря за промишлени или корабни ел. системи, тъй като електричеството в едно домашно потребление не се нуждае особенно от горе изброените и е минало трез трансформатор и токоизправител преди да дойде до потребителя) първо се скъсява разстоянието от веригата по което тече не коригирано до нужни параметри напрежение , та това устройство за което питате и което родителите ми са си купили
се слага в който и да е контакт и намалявало консумацията за цялата верига
!? На някой ако не му е станало ясно това е невъзможно чисто физически след излизането от предпазителя на ел таблото веригата се разклонява за една част от жилището а за големи консуматори ( болилери и т.н) дори е с отделни предпазители , така че дори да има погасяващ ефект в/у пулсации и фликтуации на напрежението то ще действа единствено на консуматорите във веригата в която е сложено . Извод - лъжат ли ни като ни казват , че устроиството може да предпази ел уреди и да намали разходите за ток , чисто теоретически не , в практиката , тъй като веригатна на която е поставено ще е малка част от потрблението на домакинството отговора е не , освен ако не се сложи по едно за всяка верига тук е момента да идете до ел таблото и да видите колко бушона имате
, май няма да излезе много евтино . Скоро ще се надъхам и ще го отворя и ще направя една схема за всеки ентусиаст как да си направи сам такова устроиство с части закупени от магазин за електроника на цена под 10 лв .

Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
намерих

явно е че не лъжат хората - филтрира нещо хаха

явно е че не лъжат хората - филтрира нещо хаха
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Аз ако сложа 4 такива, от енергото ще ми дават ли пари? Това е пълна измама. Мой приятел преди работеше в ЕОН и го питах за шашмите на техните техници, които уж намалявали не разхода на електричество, а показанията на електромера. И той човечеца ми обясни - възможно е, ама е 1000000000% сигурно, че ще те хванат. Първо, имат някаква база данни, в която следят домакинствата за отчетните периоди колко кв/ч изразходват. И когато разходът падне рязко, имат някакъв вътрешен отдел (нещо като ФРОД при Мтел), който идва, проверява електромера и ако е пипано - всичко лъсва. И те съдят и го ядеш без хляб и гарнитура
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Hito написа:Пешо написа:има такова устроиство. ако си със старите електромери се нарича магнит върху електромера. намалява сметката с 15%.
А в някои случай и с 95%![]()
![]()
![]()
като сложиш 6 големи и 1 малко магнитче, някъде към 95%-а ти пести

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Това е няква чекия като магнетизаторите за гориво...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
OMFG
Не вярвах, че някой изобщо би се замислил върху истинноста на това устройсто.

Не вярвах, че някой изобщо би се замислил върху истинноста на това устройсто.
хората и в рекламата го дават... гасиш тока... и хоп - чанта... пак гасиш, хоп бормашина. Прав е Алекс, само енергоспестяващи уреди биха свършили работа. Другото и на мен не ми хваща окото... нещо, вързано на 20 см. до контакта, как би ми спестило разход за ток? Тоя спам върви навсякъде.
Да караш Peugeot е страст!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
sharksfin написа:Аз ако сложа 4 такива, от енергото ще ми дават ли пари? Това е пълна измама. Мой приятел преди работеше в ЕОН и го питах за шашмите на техните техници, които уж намалявали не разхода на електричество, а показанията на електромера. И той човечеца ми обясни - възможно е, ама е 1000000000% сигурно, че ще те хванат. Първо, имат някаква база данни, в която следят домакинствата за отчетните периоди колко кв/ч изразходват. И когато разходът падне рязко, имат някакъв вътрешен отдел (нещо като ФРОД при Мтел), който идва, проверява електромера и ако е пипано - всичко лъсва. И те съдят и го ядеш без хляб и гарнитура
твоя приятел му кажи да си отвори очите или да не говори глупости.маса народ,къде бачкат из енергото и са тарикати,а не алкохолици,направиха обем пара от манипулации по електромерите на домакинствата.а си представи какво става с предприятията....
това е една от причините за покачването на цените на електричеството-големите кражби!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Мдам... единственото устройство е моднат електромер...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v