Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: E34

Re: Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!

Мнение от ivan. » 01 Ное 2009, 16:47

acho.rs написа:
bum_bum написа:Карал съм с нови Дънлоп СП Спорт 01 А/С които си ги пишат в сайта на Дънлоп като всесезонни и не съм имал грижа нито лятото в най-голямата жега като пътувах до Гърция, нито зимата на Пампорово..
Предполагам добри зимни и добри летни гуми ще се справят по-добре, но всесезонните за мен са добър компромис в някои случаи.

Абе кво разбираш ти - я кажи на професорите от форума , че такова животно няма , със същия успех с който те са се мъчили да казват на дядо си че са открили зимните гуми преди 20-30 години :mhihi:
Всесезонните гуми се справят много добре на сняг - теглителната им сила и сцеплението е някъде около 70% от това на зимната , докато лентата е отчайващо зле някъде 15% от това на лятната . В същото време , те са учудващо добре на сухо и мокро и де факто не се забелязва съществена разлика . Една от тайните е във протектора , като част от него е със ламели а другата е без . Така хем зимата зацепва в снега , хем лятото не го бърка толкова.Явно са наляти доста пари в тези раработки , защото резултат е доста добър , както казва Бум Бум. За пробега вече нямам престава и мен това ме притеснява-който е карал да каже ...

ПС: поне разбрах от темата , че на са задължителни зимните гуми , както успешно се бях заблудил .
Да колега -прав си,особено ако са с W...Z -индекс.тогава спират като скиор на писта.То от такива тестове и Форд е избирана за кола на годината.
Вместо да се самоуспокояваме ,по-добре да се разделим с известна сума пари.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 01 Ное 2009, 19:29

acho.rs написа: Абе кво разбираш ти - я кажи на професорите от форума

Ти ли точно го каза тва за професорите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
п.с. не чети само статии, а вземи са качи на некоя кола със задно, шпер и повече коне, и глей га бега повече задницата, със зимни, летни, на +10, на -10 и т.н. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2009, 19:48

Valentin_Peev написа:
acho.rs написа: Абе кво разбираш ти - я кажи на професорите от форума

Ти ли точно го каза тва за професорите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
п.с. не чети само статии, а вземи са качи на некоя кола със задно, шпер и повече коне, и глей га бега повече задницата, със зимни, летни, на +10, на -10 и т.н. :mrgreen:

Не съм пробвал - виж какво Бум Бум казва :roll: Щом пробвам шпер и повече коне , ще се похваля :driving:

Предишна

Назад към Извън Темата