Доста въпросителни относно кола нов внос...
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Доста въпросителни относно кола нов внос...
Здравейте колеги!
Харесал съм си една софийска Е34 520i и както е тръгнало май ще я купувам.
Въпроса е такъв че колата е нов внос и няма транзитни номера.
Тук възниква и въпроса какви документи трябва да изискам от продавача за да регистрирам колата в КАТ? Като отида в КАТ за временен(транзитен номер) могат ли да проверят дали колата е крадена/обявена за издирване?
Покупката с договор за покупко-продажба ли трябва да стане или чрез друг документ?
Доколкото разбрах трябва да сключа застраховка ГО за да взема транзитен номер, в такъв случай застраховката остава ли валидна след регистрацията на колата в КАТ, или след това трябва да я правя наново?
Мисля утре да ходя до София да я гледам и евентуално купувам.
Също бих бил благодарен ако някой от вас изяви желание да дойде с мен да огледаме и тестваме колата и да ме консултира.
Благодаря предварително за отговорите
Тук възниква и въпроса какви документи трябва да изискам от продавача за да регистрирам колата в КАТ? Като отида в КАТ за временен(транзитен номер) могат ли да проверят дали колата е крадена/обявена за издирване?
Покупката с договор за покупко-продажба ли трябва да стане или чрез друг документ?
Доколкото разбрах трябва да сключа застраховка ГО за да взема транзитен номер, в такъв случай застраховката остава ли валидна след регистрацията на колата в КАТ, или след това трябва да я правя наново?
Също бих бил благодарен ако някой от вас изяви желание да дойде с мен да огледаме и тестваме колата и да ме консултира.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
Re: Доста въпросителни относно кола нов внос...
Колега, за да си извадиш транзитки са ти необходими:
-ГО,която е валидна и след регистриране на автомобила с постоянни номера
-копие на документите на автомобила от чужбина(талон,отчисление и др)
-копие на лична карта
После за да си регистрираш колата...може и да не правите договор за покупко-проджба,а да регистрираш автомобила на твое име директно-все едно ти си го докарал от чужбина....за целта се попълва договора от чужбина на твое име(това само ако колата не е зачислена на фирмата с фактура от чужбина)!Ако е зачислена на фирмата....то тогава ти се пуска фактура от нея,прави ти се договор,който не е задължително да е нотариално заверен (ако не е регистрирана както в твоя случай) и ти се дават чуждестранните документи на колата!
-ГО,която е валидна и след регистриране на автомобила с постоянни номера
-копие на документите на автомобила от чужбина(талон,отчисление и др)
-копие на лична карта
После за да си регистрираш колата...може и да не правите договор за покупко-проджба,а да регистрираш автомобила на твое име директно-все едно ти си го докарал от чужбина....за целта се попълва договора от чужбина на твое име(това само ако колата не е зачислена на фирмата с фактура от чужбина)!Ако е зачислена на фирмата....то тогава ти се пуска фактура от нея,прави ти се договор,който не е задължително да е нотариално заверен (ако не е регистрирана както в твоя случай) и ти се дават чуждестранните документи на колата!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ако е на частно лице нема как да изкараш транзитки
ще ти е нужен фалшив договор както колегата по горе ти е писал все едно че ти си я докарал колата от чужбина
Е34-да я крадат много много не вярвам
а колко е читава-то нема БМВ с по евтини части от е34 доколкото гледам-тъй че хареса ли ти вземай
ще ти е нужен фалшив договор както колегата по горе ти е писал все едно че ти си я докарал колата от чужбина
Е34-да я крадат много много не вярвам
а колко е читава-то нема БМВ с по евтини части от е34 доколкото гледам-тъй че хареса ли ти вземай

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Shishmanov написа:Здравейте колеги!
КОЛЕГА има си тема във форума потърси малко,темата е писана от мен.
Има си подфорум ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!!!
"Как да регистрирам в КАТ и какво дължа" мисля се казва
ето линк viewtopic.php?t=121133
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
4 мнения
• Страница 1 от 1