съвет при лизинг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

съвет при лизинг

Мнение от WANTED » 16 Ное 2009, 16:17

здр колеги, имам въпрос относно лизинг...едно момче иска да ми купи колата, като част от тях се дават в брой, а другата на лизинг...каксе случват нещата, с какви документи се урежда евентуално прехвърляне или пълномощно...през този лизингов период на кого се води колата, кого търсят за данъци и т.н., моля за съвет, акк да станат нещата за да не се случи в крайна сметка да ме търсят за данъци или ако се случи нещо-катастрофа/недай се Боже/ ...благодаря предварително
Fuck off...live

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: съвет при лизинг

Мнение от DanielzZz » 16 Ное 2009, 16:24

Мини през лизингова къща.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 16 Ное 2009, 16:59

Най-сигурния вариант е да го накараш да мине през лизингова къща. Така ти си получаваш парите наведнъж, пък той после ги изплаща на лизинговата къща.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WANTED » 16 Ное 2009, 17:13

може ли малко по подробно да ми обясните колеги, може и на лично, че не съм запознат изобщо, как чрез лизингова къща еми при нотариоса?
Fuck off...live

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 16 Ное 2009, 17:13

има и вариант да мине през банков лизинг но там не се знае дали купува4а ще бъде одобрен,ако бъде одобрен нещата стават за 2 4аса вси4ко и ти се освобождаваш напълно от отговорност свързани с МПС-то.
ЦКБ правят такива услуги. Най лесно минават сделките през тях ина4е и другите банки го правят но става доста бавно и несигурно.
но да ти кажа чесно вси4ко зависи и от марката,състоянието и годината на автомобила.
прати данните на лс да ти кажа горе долу каква оценка ще получи6.
а оскъпяването варира от 13 до към 18.4 процента за купувача което мисля 4е теб не те бърка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WANTED » 16 Ное 2009, 17:20

извинете ме за невежеството, но наистина нямам изобщо представа от тези неща, затова прибегнах за съвет от вас, за което благодаря много
Fuck off...live

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Ное 2009, 17:23

През лизингова къща е лесният вариант... НО има една подробност- ако не греша ти продаваше Е36-ца 91-92г.... Просто ме съмнява дали лизинговите компании ще се навият- все пак говорим за 20г. кола, ама то с питане става...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WANTED » 16 Ное 2009, 17:25

да колега така е, но реално от лизинговата къща се иска сумата само която се доплаща около 1500, а не цялата...според теб дали ще се съгласят
Fuck off...live

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Ное 2009, 17:39

WANTED написа:здр колеги, имам въпрос относно лизинг...едно момче иска да ми купи колата, като част от тях се дават в брой, а другата на лизинг...каксе случват нещата, с какви документи се урежда евентуално прехвърляне или пълномощно...през този лизингов период на кого се води колата, кого търсят за данъци и т.н., моля за съвет, акк да станат нещата за да не се случи в крайна сметка да ме търсят за данъци или ако се случи нещо-катастрофа/недай се Боже/ ...благодаря предварително

Моето мнение е:

1. Правите предварителен договор за покупко-продажба, в него фиксирате че Купувача плаща първоначално Х сума а останалата част по банков път на У брой вноски, срок до......
Ако до ...... дата са преведени У брой вноски се задължавате на ...... дата да се явите при нотариус ..... за подписване на окончателен договор.
2. Колата се води на твое име до сключване на окончателен договор
3. Ти дължиш данъка до сключване на окончателен договор
4. Купувача управлява с предварителният договор
5. Фиксирай си някаква лихва за периода, примерно 10%/годишно
6. Накарай го той да сключи каско в твоя полза, той плаща ГО и данъка! Все пак той ползва колата а не ти!
7. Желателно е да има и описание в какво състояние я предаваш но е много сложно тъй като е стара кола :confused:

Надявям се да съм ти бил полезен 8)
:yes:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Ное 2009, 17:44

Работата е в следният ред- намира се лизингова къща, те оценяват колата и правят лизингова схема (начална вноска и т.н.) после решават дали съответният кандидат-купувач има доходи и дали отговаря на условията им за лизинг... Това в общият случай отнема няколко часа, но може и 2-3-5 дни да отиде- според зависи...

Единственото което е сигурно отсега- ще ти оценят колата на по-малка сума, отколкото би ти се искало :roll:

barty написа:...

Май това ще му е варианта на колегата, но договорът трябва да е перфектно написан за да не изгори в един момент...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WANTED » 16 Ное 2009, 17:49

благодаря ви много колеги за съветите
Fuck off...live

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 16 Ное 2009, 17:50

barty написа:
WANTED написа:здр колеги, имам въпрос относно лизинг...едно момче иска да ми купи колата, като част от тях се дават в брой, а другата на лизинг...каксе случват нещата, с какви документи се урежда евентуално прехвърляне или пълномощно...през този лизингов период на кого се води колата, кого търсят за данъци и т.н., моля за съвет, акк да станат нещата за да не се случи в крайна сметка да ме търсят за данъци или ако се случи нещо-катастрофа/недай се Боже/ ...благодаря предварително

Моето мнение е:

1. Правите предварителен договор за покупко-продажба, в него фиксирате че Купувача плаща първоначално Х сума а останалата част по банков път на У брой вноски, срок до......
Ако до ...... дата са преведени У брой вноски се задължавате на ...... дата да се явите при нотариус ..... за подписване на окончателен договор.
2. Колата се води на твое име до сключване на окончателен договор
3. Ти дължиш данъка до сключване на окончателен договор
4. Купувача управлява с предварителният договор
5. Фиксирай си някаква лихва за периода, примерно 10%/годишно
6. Накарай го той да сключи каско в твоя полза, той плаща ГО и данъка! Все пак той ползва колата а не ти!
7. Желателно е да има и описание в какво състояние я предаваш но е много сложно тъй като е стара кола :confused:

Надявям се да съм ти бил полезен 8)

това е варианта който трябва да направиш.
с лизингова къща за тази сделка няма да стане кадето и да питаш. :yes: :yes: :yes:
Изображение

Назад към Извън Темата