Курсова задача на C++! - малко помощ :)
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Курсова задача на C++! - малко помощ :)
Здравейте колеги, няма към кого да се обърна за помощ в тази сфера освен към вас и се надявам да има някой колега който да ги разбира тия работи с програмирането. Имам за курсова задача по Информатика да направя програма на C++, а почти си нямам и понятие от тая лично според мен излишна програма. Та направо към заданието...
"""В двумерен масив да се въведът стойности. Да се създаде и изведе едномерен масив, съдържащ само отрицателните елементи на въведения масив."""
трябва да се направи:
1. блок схема, след което
2. да се напише в C++ и
3. да се покаже как работи.
Ще бъда благодарен на всеки който изкаже някакво мнение по задачата и ми помогне било то и малко, защото без тая задача не мога да ида на изпит... Поздрави
пс:ако сметнете че темата не е за тук или е излишна триийте я
"""В двумерен масив да се въведът стойности. Да се създаде и изведе едномерен масив, съдържащ само отрицателните елементи на въведения масив."""
трябва да се направи:
1. блок схема, след което
2. да се напише в C++ и
3. да се покаже как работи.
Ще бъда благодарен на всеки който изкаже някакво мнение по задачата и ми помогне било то и малко, защото без тая задача не мога да ида на изпит... Поздрави

пс:ако сметнете че темата не е за тук или е излишна триийте я

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Re: Курсова задача на C++! - малко помощ :)
Ако не ти помогнат тук, пробвай у форума на датата, там ги има всякви 

- The Stig
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 e39 530dA
- Мечтае да кара: самолет
#include <stdio.h>
int main()
{
int TwoDimenseArray[100][90]; // двумерен масив
int ResultArray[9000]; // едномерен масив
int i, j, k; // броячи
/* примерно запълване на двумерния. От това няма нужда по принцип. Условието не изисква да го има.Просто за тест.
k = 0;
for(i = 0; i < 100; i++)
{
for(j = 0; j < 90; j++)
{
if(k % 2 != 1)
{
TwoDimenseArray[i][j] = -k;
}
else
{
TwoDimenseArray[i][j] = k;
}
k++;
}
}
*/
k = 0;
for(i = 0; i < 100; i++)
{
for(j = 0; j < 90; j++)
{
// с помоща на два цикъла обхождаме двумерния масив
if(TwoDimenseArray[i][j] < 0) // ако някое от числата в него е отрицателно го:
{
ResultArray[k] = TwoDimenseArray[i][j]; // добавяме в едномерния масив
printf("%d ", TwoDimenseArray[i][j]); // принтираме
k++;
}
}
}
printf("\n");
return 0;
}
int main()
{
int TwoDimenseArray[100][90]; // двумерен масив
int ResultArray[9000]; // едномерен масив
int i, j, k; // броячи
/* примерно запълване на двумерния. От това няма нужда по принцип. Условието не изисква да го има.Просто за тест.
k = 0;
for(i = 0; i < 100; i++)
{
for(j = 0; j < 90; j++)
{
if(k % 2 != 1)
{
TwoDimenseArray[i][j] = -k;
}
else
{
TwoDimenseArray[i][j] = k;
}
k++;
}
}
*/
k = 0;
for(i = 0; i < 100; i++)
{
for(j = 0; j < 90; j++)
{
// с помоща на два цикъла обхождаме двумерния масив
if(TwoDimenseArray[i][j] < 0) // ако някое от числата в него е отрицателно го:
{
ResultArray[k] = TwoDimenseArray[i][j]; // добавяме в едномерния масив
printf("%d ", TwoDimenseArray[i][j]); // принтираме
k++;
}
}
}
printf("\n");
return 0;
}
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
за 2-3 часа аз успях да сътворя ето това... но не съм сигурен че това се иска в условието просто не мога да го разбера... "въвеждам стойности примерно: 1,2,3,4,5,-6,-7,-8,-9,-10... след което ми се извеждат елементите на които съм написал отрицателните стойности (примерно Dv[2][1], Dv[2][2]) или трябва да ми се извеждат самите числа като числа както се вижда на снимката?
направо незнам какво става тотално се кодирах. Извинявам се ако не ви се занимава с такива глупости, но просто няям никва представа от тая програма
Благодаря отново
Вие сте ми последната надежда колеги

- The Stig
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 e39 530dA
- Мечтае да кара: самолет
ДОбре е
щом си го сътворил сам, значи го и разбираш
готов си за 6ца
ако сложиш снимка на твоя код мога да ти кажа кво да промениш за да заработи кат този на снимката

готов си за 6ца

ако сложиш снимка на твоя код мога да ти кажа кво да промениш за да заработи кат този на снимката
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
The Stig написа:ДОбре е![]()
готов си за 6ца
Щом е добре значи е вярно то условието не е зададено както трябва според мене и оттам тръгва убърквацията първо стойности после елементи

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
По-добре ползвай кода на The Stig. Той си е чисто С, но не вярвам някой да ти се разсърди.
В твоята програма имаш едно безсмислено въвеждане на редове и колони, които никъде не ползваш.
Иначе твоята реализация си е коректна и работеща, но подозирам, че се очаква след запълването на двумерния масив, да го обходиш наново и тогава да попълниш едномерния (отново като The Stig), но това са неща подлежащи на тълкуване.
В твоята програма имаш едно безсмислено въвеждане на редове и колони, които никъде не ползваш.
Иначе твоята реализация си е коректна и работеща, но подозирам, че се очаква след запълването на двумерния масив, да го обходиш наново и тогава да попълниш едномерния (отново като The Stig), но това са неща подлежащи на тълкуване.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте отново колеги имам още една задачка, с която обаче не мога да се справя става въпрос за Borland C++ ето и условието ако имате някакви идеи ще ви бъда много благодарен: В едномерен масив да се въведът стойности, цели числа и още едно число, да се изведът всички двойки от елементи на масива, чиято сума е равна на въведеното число. ако имате идеи и да не са точно за Borland C++ пак ще ми помогнете защото не мога да я завърша. Поздрави 

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
- Код: Избери целия код
// include whatever
#define count 10 // 20, 30...
void main()
{
int arr[count];
for ( int i = 0; i < count; i++ ) {
// init arr[i] (printf/scanf, again - whatever :p)
}
int target;
// printf/scanf for "target"
for ( int i = 0; i < count - 1; i++ ) {
for ( int j = i + 1; j < count; j++ ) {
if ( arr[i] + arr[j] == target )
printf("%d, %d\n", i, j); // or arr[i], arr[j], if you prefer
}
}
}
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Постарай се малко. Задачките, които имаш са елементарни и очевидно са към уроци за основите на езика. Няма значение дали е С/С++ или някой друг - това са основни конструкции - в случая цикли и условни оператори.
Трябва да обходиш елементите от масива един по един и да ги сумираш с останалите - два цикъла (единия вложен) и си ти. Даже ще ти подскажа, че във вътрешния цикъл не трябва да започваш отначало, защото тези суми вече са проверени. А на кой елемент да приключва външния цикъл си помисли.
На съучениците/състудентите ти по другите автомобилни форуми ли им пишат курсовите работи ?
Гледам докато пиша колегата е саботирал поучителния ефект от моето мнение. Поне се опитай да разбереш какво е направил.
Трябва да обходиш елементите от масива един по един и да ги сумираш с останалите - два цикъла (единия вложен) и си ти. Даже ще ти подскажа, че във вътрешния цикъл не трябва да започваш отначало, защото тези суми вече са проверени. А на кой елемент да приключва външния цикъл си помисли.
На съучениците/състудентите ти по другите автомобилни форуми ли им пишат курсовите работи ?
Гледам докато пиша колегата е саботирал поучителния ефект от моето мнение. Поне се опитай да разбереш какво е направил.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- HuKoTuH40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: форд мондео мк2
- Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL
А дали някой ще може да ми помогне и на мен с курсовата обаче е на Паскал(забравен от всички език
)
Да се състави програма на Паскал с използване на процедури и функции за следното:
-от клавиатурата да се въведат входни данни за :радиус на окръжност,страни на триъгълник и правоъгълник;
-да се изчисли лицето на всяка фигура.
PS:благодаря предварително

Да се състави програма на Паскал с използване на процедури и функции за следното:
-от клавиатурата да се въведат входни данни за :радиус на окръжност,страни на триъгълник и правоъгълник;
-да се изчисли лицето на всяка фигура.
PS:благодаря предварително
11 мнения
• Страница 1 от 1