Узаконаване на ФЕН КЛУБ - как ?!
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Узаконаване на ФЕН КЛУБ - как ?!
Колеги може ли да ми кажете възможно ли е узаконяването на нашите сбирки ? Писна ни на мен и на всички момчета от Свищов, всеки четвъртък полицаите като дойдат и започнат "забраняваме гонки, движение в колона" и т.н. измишльотини... Въпроса е че ние наистина не правим гонки, какво искат полицаите не знам
Има ли начин да се узакони БМВ ФЕН КЛУБ по някакъв начин ? нека някой да сподели ако го е правил и какъв е регламента ?

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: Узаконаване на ФЕН КЛУБ - как ?!
Единствения начин е да си направите законен клуб и да искате от кмета да ви разреши на определено место да се събирате,ама да ви го даде писмено и като доидат куките им показвате за кво става въпрос и те се изнасят или ви гледат как си палите гумите
И ние в Пазарджик имахме същите ядове,но вече не ни притесняват макар да сме още незаконни
Успех с начинанието 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Хващате си адвокат-той ще ви обясни процедурата.Кмета го заеби-тва са глупости.Нашия Хасковски кмет сигурно не знае че в града има легализиран БМВ КЛУБ
Ще трябва и счетоводителка да си хванете и да не пишете за клуба тука щото ще ядете дървото като нас

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Гонки няма как да узаконите
Тоест има, но едва ли ще покриете изискванията.
Движение в колона - ако не нарушавате ЗДвП няма как да ви го забранят...
А регистрацията на БМВ клуб си е сложно и мащабно нещо - доколкото съм чел тук има централизирана структура на клубовете (мисля че започва от Германия), БМВ клуб България е официален за България и за да се регистрира друго "нещо" (използвам думата "нещо" защото незнам точно какво искате да регистрирате) най-вероятно трябва да се обърнеш към някой от УС на Клуба.
В общи линии това което искате да направите е почти неосъществимо... По-добре да си правите сбирките мирно и тихо, и да изпозвате за автомобилни спортни мероприятия установените за това места -писти и т.н. за да нямате проблеми и всичко да е в границите на нормалното.
А това, че пистите не са изобилие в БГ е тема на съвсем отделна дискусия, която си е само дискусия, защото едва ли ще има промяна скоро

Движение в колона - ако не нарушавате ЗДвП няма как да ви го забранят...
А регистрацията на БМВ клуб си е сложно и мащабно нещо - доколкото съм чел тук има централизирана структура на клубовете (мисля че започва от Германия), БМВ клуб България е официален за България и за да се регистрира друго "нещо" (използвам думата "нещо" защото незнам точно какво искате да регистрирате) най-вероятно трябва да се обърнеш към някой от УС на Клуба.
В общи линии това което искате да направите е почти неосъществимо... По-добре да си правите сбирките мирно и тихо, и да изпозвате за автомобилни спортни мероприятия установените за това места -писти и т.н. за да нямате проблеми и всичко да е в границите на нормалното.
А това, че пистите не са изобилие в БГ е тема на съвсем отделна дискусия, която си е само дискусия, защото едва ли ще има промяна скоро
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
ми сега сме се разбрали сбирката да е на голям паркинг на 5 км извън града. Ако и там ни кажат нещо, незнам вече... а относно другото, наще сбирки винаги са били мирни и тихи, има само един полицай дето се прай на интересен, останалите си минават и заминават... кво иска тоз кълвач незнам и аз 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Можем да регистрираме БМВ Клуб (град), но това по никакъв начин няма да повлияе на полицаите, освен ако за всяка сбирка не вземате разрешение от кметството като наемате линейки, охрана, полицаи и т.н.. Нали трябва да си го изкарат на някого... Ако не правите глупости с колите, не могат да ви кажат копче, че се събирате да пийнете и да си говорите. А движението в колона на практика е недоказуемо юридически, просто сте в същата посока. Пак казвам, ако не засичате, изпреварвате неправилно или други нарушения на закона. 

Never mistake motion for action...
Ние във Варна излизаме на 10-15 км. извън града и никои не ни притеснява.Поне засега.

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Face написа:Ше се събирате когато ченгето не е на работа
То проблема е там, че те като ни надушат и го викат на смяна

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Kолега седнете на една от сбирките си и прочетете закона за движение,наказателния кодекс и всичко свързано с вашите проблеми!!!!!Та като ви спре тоия гад да не ви се прави на ''големия''шеф и че много разбира!Понеже всичките ченгета спират и правят или поне се мъчат да правят актове и тн...на гражданите ,които не знаят и не разбират законите и дето се вика ,''ако мине номера''!Разберете по-кой член...итн. за какво има право и за какво няма право да ви спира или гони ''чичо''полицай!?Един ден като ви засече и си знаете правата и като усетите,че ви будалка само и само да ви прави мръсно му кажете няколко точни приказки от правилника и да си подвие опашката!!!!Това е според мен,щом ви вадят нож вие вадете сабя и така
!

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
10 мнения
• Страница 1 от 1