Българи ли са някои "български граждани"?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Българи ли са някои "български граждани"?

Мнение от flame » 08 Дек 2009, 18:39

DanielzZz написа:Грешно разсъждаваш...има кой да мете улиците...от младото поколение боклуци колкото искаш.

Прав си, ама тия "боклуци" обикновено са с претенции до небето - нищо не могат да правят, обаче искат да получават депутатски заплати ;) И си стоят вкъщи и чакат на мама и тате до 30 и кусур години...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 08 Дек 2009, 18:41

Това не продължава вечно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Дек 2009, 18:44

flame написа:
Е.Димитров написа:Е все пак не са тъпи мангасарите, нали ако каже "Е.Димитров " на сапун нема после кой да ги рани с данъците :winky:

Надявам се и ти да не си тъп, нали ако станат циганите на сапун нема после кой да ти мете улиците :winky: Ако се водим по твоята уникална логика :mhihi:

Ако мангасарите извършваха тая сложна манипулация,дори нещо минимално да извършваха като работа,абе само да ходеха от точка "А" до точка "Б" уж като на работа и да преместваха по една тухла на ден,нямаше да имам нищо против тях,безполезни са като на дърта бабичка-червилото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 08 Дек 2009, 19:00

Честно да си кажа не ме интересува за какви се имат турците и циганите стига да не създават проблеми.Това, че циганите ни се качиха на главите продажните управници го направиха.Нито ги обичам, нито ги мразя, но смятам, че който не спазва закона не трябва да се толерира и да ползва специални привилегии, независимо от кое малцинство е.Ако не искат да се приобщят към българското общество и да приемат нашите ценности, толкова по-лошо за тях, защото ще се изолират и капсулират и за самите тях ще е по трудно и икономически и социално.Ние българите сме много толерантен народ стига да не ни се завират в очите най-нагло всякакви културни и верски различия присъщи за малцинствата в България-ходжи дето вият от минаретата в центъра на София и други градове, цигански сватби, новини на турски,верски партии, турски паметници на терористи и пр.Да празнуват празниците си , да си изповядват каквато искат религия, но ненатрапчиво и без да притесняват останалите и да не забравят, че са на чуждо място, за да не се налага да им го припомняме.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 08 Дек 2009, 21:20

ivan1590 написа:Честно да си кажа не ме интересува за какви се имат турците и циганите стига да не създават проблеми.Това, че циганите ни се качиха на главите продажните управници го направиха.Нито ги обичам, нито ги мразя, но смятам, че който не спазва закона не трябва да се толерира и да ползва специални привилегии, независимо от кое малцинство е.Ако не искат да се приобщят към българското общество и да приемат нашите ценности, толкова по-лошо за тях, защото ще се изолират и капсулират и за самите тях ще е по трудно и икономически и социално.Ние българите сме много толерантен народ стига да не ни се завират в очите най-нагло всякакви културни и верски различия присъщи за малцинствата в България-ходжи дето вият от минаретата в центъра на София и други градове, цигански сватби, новини на турски,верски партии, турски паметници на терористи и пр.Да празнуват празниците си , да си изповядват каквато искат религия, но ненатрапчиво и без да притесняват останалите и да не забравят, че са на чуждо място, за да не се налага да им го припомняме.

Браво колега!!! :bowdown:
Това имах предвид пускайки темата.Откровенно казано ме подразни факта за надписите с латинска азбука по надгробните плочи.Все пак тази държава се е грижила за своите граждани и .....сигурен съм,че нашите сънародници изповядващи други религии със сигурност не желаят да се отнасяме с тях като с чужденци,но постояно ни провокират да го правим.Колегата твърди ,че е TR и родителите му са такива.Лошото е че 99,9999% от българите изповядващи исляма го твърдят и така възпитават и децата си.Това е ретроградна позиция,анти-европейска и анти-социална.
После се чудят защо Щвейцария забрани строежа на минарета...
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 08 Дек 2009, 21:38

aureus_gold написа:После се чудят защо Щвейцария забрани строежа на минарета...

Щото Швейцария си е Швейцария... Щото там, хората имат Гражданска позиция, наблюдава се и явлението наречено Гражданско общество. Щото там не може да отиде някой доган и да направи партия, камо ли да казва, че аджеба депутатите нямали власт и той разпределял порцийте... И последно - дори и да го кажеше там, нямаше да е прав. Щото в наш'та държава нищо не е както трябва, е затва. И ако живите турци и мангали не бяха толкова нагли, може би щях да имам бегло отношение по темата. Ама кво ми дреме?!? Да си пишат хората както искат, това си е тяхно решение. Въпроса е, че ако това ни пречи, значи сме като коне с капаци и не виждаме големите проблеми, в който е затънала държавата и изгледите да се измъкне е като да се паднат две еднакви шестици в две поредни тегления...

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 09 Дек 2009, 16:18

Айде сега ние сме се определяли като турци, пък вие нас като българи. Да бе да, все ми е на акъла. Я погледнете някои от заключените теми, в която става въпрос за националности, религии и пр. Навсякъде ВИЕ ни разделяте на българи, турци и т.н. Навсякъде в цяла България го има тва разделение. На всякакви места съм го изпитвал тва разделение - и в даскало, и в университета, и при "приятели" и пр. Не, че някога изобщо ми е пукало, че съм турчин живеещ в България(не по собствено желание) или кой какво си мислел/казал за мен, относно тва какъв съм. Никой никъде досега не ме е определял като българин. Откак се знам всеки ме е определял като турчин. Ся изведнъж няколко човека ме определиха като българин и тва при положение, че изрично казах, че съм с турско име. И що - щото съм бил роден и израснал в БГ. Ми то по тая логика приобщете всички така обичани от вас мангали, като българи. Още повече, че много голяма част от тях имат даже и БГ имена. Нищо, че казват "жината гладен, дицата и той, дай на нея идин баничка и една сокча".
Примера го дадох сто пъти, но изглежда никой не го схваща или по-точно не иска да го схване - да предположим, че дадено БГ момче се засели в Щатите, намери си там някое БГ момиче, заженят се и останат там. Получават и щатско гражданство примерно. Е аре вие ми кажете ся като им се роди син примерно дали ще го представят като американче с име от сорта на Джон Уесли или българче с име като Ивайло Димов примерно? Много ясно, че като българче. В идеалния случай ще му сложат миксирано име от сорта на Иван Уесли и на хартия ще е американче, но за родителите си ще е българче, ще го научат на български език, обичаи, традиции и т.н. Така че не ми разправяйте приказки от хиляда и една нощ, кой какъв бил на базата на някви хартийки и месторождение.

Относно минаретата - против съм. Впредвид факта, че мнооого малка част от турците в БГ знаят да се молят като за джамия, въобще не е необходимо подобно нещо. Като толкова си "вярващ", кланяй се вкъщи. Милиони хора по цял свят го правят. Да не би всички те обезателно в джамии да ходят :kuku:
ТР новини - тва пък е сигурно най-голямата тъпотия, която съм виждал. Първо - ква е логиката на ТР новини за БГ събития в БГ :kuku: Второ - кви са тея "водещи", някви псевдо турци, говорещи уж майчиния си език... ама на такъв диалект, дето американец няма да го има, ако потренира малко. Трето - кой дае*а ги гледа и още по-малко разбира тези новини. Че то там се говори баш на оригиналния, книжовния турски. А такъв в България говорят/разбират хипер мега супер малко хора. Въобще най-най-най-тъпото, безсмислено и т.н., което може да е.
ТР партии - другата измислица. Отново няма смисъл. Ако ти се става депутат стани член на някоя от съществуващите партии, ако ти се управлява, насочи се към някоя партия, която мислиш, че може да спечели изборите. А, искаш ТР партия с ТР депутати, ако може и да управлява още по-добре. Е, отдаде им се възможност. И кво направиха? Един голям к*р. Нищо по-различно от които и да било, дето са били на власт, ама карай...

Подразнило го било, че надгробните плочи били надписани на турски. Кво толкова те подразни ве мъжки? Удари ти колата ли, подпря те изотзадзе ли, ограби ли те, подпали ти къщата ли кво? Умрял човека там ти сега надгробния му камък коментираш. Толкова ли няма какво да правиш цял ден та пускаш отделна тема за подобно нещо? За партийте, минаретата, новините на ТР и пр. сте си в правото да се възмущавате, протестирате или каквото там си искате, ама за подобно нещо... просто подобна постъпка минава всякакви граници. Като сте толкова равнодушни, оставете на мира човека и гроба му, някой да щракне катанеца и си намерете някоя друга работа за вършене, други неща за тревожене.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Дек 2009, 17:39

Не бе колега,мен не ме дразни кой какъв е,дразни ме че искате неща дето в турция са забранени с закон,и кой ти каза че турците говорят различно от мангасарите,и на тех им е трудно,а покрай изборите гледахме че чак ви е невазможно да говорите на Български,освен това Българите сме чуствителни на тея теми поради 500 години причини,така че,моля,не дейте да се правите на ощипани,ако сте турци,ми вземети си турски паспорти и така пътувайте по европа,ако не смятате че сте българи,защо тогава искате някакви неща от България,както и защо получавате помощи от Българската държава?
Нищо лично,просто факти

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Дек 2009, 19:39

xpl0d написа:Навсякъде ВИЕ ни разделяте на българи, турци и т.н. Навсякъде в цяла България го има тва разделение. На всякакви места съм го изпитвал тва разделение - и в даскало, и в университета, и при "приятели" и пр.

:yes: Ей тва си е самата истина, над която много хора трябва да се замислят!
Приемайте тези, които имат различни имена и говорят други езици, като свои приятели и те ще ви приемат като такива!
И тогава всички ще сме едно цяло и няма да се делим по измислени признаци! А от това ще спечелим всички ние и цялата държава!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 09 Дек 2009, 20:06

xpl0d написа:.......

Знаеш ли....не мога да не призная нещо. Шапка ти свалям..... :bowdown:

Ако всички имаха твоето мислене, смея да кажа напредничаво и адекватно, щяхме отдавна да мислим за далеч по-градивни неща и такива, които да ни обединяват като нация, за да вървим напред, отколкото за такива, които ни разединяват... Друг е въпроса кой има най-голяма полза от това народа да е разделен и озлобен :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 09 Дек 2009, 20:35

Подразнило го било, че надгробните плочи били надписани на турски. Кво толкова те подразни ве мъжки? Удари ти колата ли, подпря те изотзадзе ли, ограби ли те, подпали ти къщата ли кво? Умрял човека там ти сега надгробния му камък коментираш. Толкова ли няма какво да правиш цял ден та пускаш отделна тема за подобно нещо? За партийте, минаретата, новините на ТР и пр. сте си в правото да се възмущавате, протестирате или каквото там си искате, ама за подобно нещо... просто подобна постъпка минава всякакви граници. Като сте толкова равнодушни, оставете на мира човека и гроба му, някой да щракне катанеца и си намерете някоя друга работа за вършене, други неща за тревожене.[/quote]
Абе колега,така ги възприемаш нещата така ги коментираш.Конституцията ти дава правото да се самоопределяш като желаеш.Аз съм никой да ти внушавам какъв си...
След като България не те е накарала да се чувстваш българин ,аз човека който няма друга работа не мога...А и не желая...Просто е крайно време да се самоопределите и да вървите напред.Ти си етнически турчин ,ОК ...Република Турция е на Юг ....
Абе в кофти теми ще навляза... :banghead:
Извинявам се на всички оскърбени от мен чрез тази тема! :bowdown:
Българио и ти извинявай!
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 09 Дек 2009, 20:41

Извинявам се, но не разбрах какво точно се има в предвид да ги приемаме като приятели.Звучи мъдро, но не казва нищо конкретно.Аз съм живял с турци и съм имал приятели турци, но сме били приятели защото сме имали нещо което ни събира, нещо което сме правили заедно.Говорили сме един език български и сме е разбирали.При друг случай, когато бях войник, едва успях да си купя билет за автобуса в Крумовград, защото се правеха, че не разбират български. Е как да станем приятели?Когато малцинствата се откажат от привилегиите да бъдат малцинства, тогава можем и да станем приятели.Нека да направим разграничение между бежанци, които са първо поколение и не знаят езика и обичаите на държавата в която са се заселили и такива, които от поколения живеят в страната ни.Аз мисля, че проблема не е, че ние не ги приемаме, а в това че те не искат да приемат нашия език, култура и обичаи.В случая не става въпрос за това, кой каква вяра изповядва, а за това че за да сме приятели трябва да имаме повече неща, които да ни събират от тези които ни разделят.Не може да се качи тумба цигани в автобуса и да го вдигне на главата си и да се очаква да сме толерантни и да търпим крясъци на някакъв неразбираем език , простотии и липсата на най-елементарно възпитание.
Ако искаш да те приемат добре в чужда държава ще цениш езика, културата и обичаите и, иначе няма как да стане.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 09 Дек 2009, 21:11

flame написа:
Е.Димитров написа:не разбрах само какво лошо има под "циганите на сапун" освен може би че и като сапуни няма никаква работа да вършат и ще смърдят гадно

Нищо! ;) Точно както няма нищо в лошо в това един циганин да каже "Е.Димитров на сапун" :winky:

Всъщност те така казват. Преди време гледах едно интервю където циганина казваше аз съм циганския хитлер и искам българите на сапун. Когато бях в Америка малко след атентатите се говореше че по телефона дори да споменеш думата "бомба" и идват и те преслушват веднага.

П.С. Данс къде гледа незнам :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Дек 2009, 21:45

bioz написа:
flame написа:
Е.Димитров написа:не разбрах само какво лошо има под "циганите на сапун" освен може би че и като сапуни няма никаква работа да вършат и ще смърдят гадно

Нищо! ;) Точно както няма нищо в лошо в това един циганин да каже "Е.Димитров на сапун" :winky:

Всъщност те така казват. Преди време гледах едно интервю където циганина казваше аз съм циганския хитлер и искам българите на сапун. Когато бях в Америка малко след атентатите се говореше че по телефона дори да споменеш думата "бомба" и идват и те преслушват веднага.

П.С. Данс къде гледа незнам :roll:

http://www.vbox7.com/play:c395c969 :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата