Кандидатстваш за работа ! ! ! Малко инфо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Кандидатстваш за работа ! ! ! Малко инфо

Мнение от Терзийски » 25 Юли 2005, 13:52

Kандидатствате за работа и най-ужасното за всеки е да си напише автобиография и мотивационно писмо та малко инфо за тях .... може и да е полезно за някой :!: :!: :!: първо ще започна с мотивационното писмо ! ! ! Защо ли ?!?!?! Ми може би защото е от бизките няколко години и затова ! ! ! ! :lol:

Ако някой ви каже, че може да се напише мотивационно писмо до неизвестен работодател, не му вярвайте! Трудно е !

:shock: Но аз ще опитам...

Нали уж то трябва да ми е “козът”!

И да допълва автобиографията.

С какво ли?

Може би с това, че знам колко малко знам и че постоянно се уча.

С това, че винаги съм безкрайно лоялен към хората, които и с мен са такива.

С това, че знам кога какво може, какво трябва и какво не трябва да се говори.

С това, че се отдавам на работата си и си я върша винаги както трябва, стига да знам, че семейството ми е осигурено.

С това, че защитавам колектива, който работи за мен, дори да е в моя вреда.

С това, че имам авторитет в колектива (и началници, и подчинени), в който работя в момента и ми е пределно ясно, че ще трябва наново да градя такъв.

Не ми е безразлично къде и за кого ще работя. Компанията трябва да е перспективна и да ми предлага развитие.

Държа на взаимното доверие. Свободата, която ми бъде предоставена, винаги се възнаграждава с лоялност.

Говоря малко. Но слушам много. Решенията взимам след анализ и изслушване на специалистите в конкретната област. Макар че в момента съм повече ръководител, мога да бъда и добър изпълнител и това не ме притеснява.

Не се страхувам да взимам решения. Не се страхувам от нестандартни решения. В сегашната ми работа повечето са такива.

Търся слабите места и се опитвам да ги отстранявам. Обикновено успешно.

Често се налага да манипулирам хората, за да изпълня целите, които съм си поставил, но никога не го правя в тяхна вреда.

С комуникационните и информационните технологии съм на “ти”.

Владея отлично българския език и се гордея, че съм българин. Но разбира се, мога да комуникирам и с чужденци.

Уважавам всеки човек като такъв, без значение на пол, раса и вероизповедание.

Държа много на семейството и децата.

Най-вече заради него не ми е безразлично дали ще бъде адекватно възнаграждението на това, което давам от себе си за работата.

Обичам всичко да правя с усмивка, без излишно напрежение и тормоз над околните. Вписвам се бързо в колектив. Отчитам, че чувството за хумор е необходимост и в най-отговорните моменти.

Имам свидетелство за правоуправление на автомобил, категория “С”.

Защо си търся работа, след като сегашната ме удовлетворява, обичам я и е добре възнаградена?

Спазвайки принципа си за лоялност, няма да кажа нищо лошо за армията. Търся си работа перспективно, защото след време вече не виждам своето място там.

Останалото го пише в автобиографията ми или може да се научи в личен контакт.

С уважение:

Б.Терзийски

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:

Мнение от Терзийски » 25 Юли 2005, 14:12

Сега за автобиографията :arrow:

• Изяснете си дали исканото CV трябва да е на български или английски език.
• Получете максимално количество информация за фирмата, работното място, продуктите с които ще работите, както и за водещия интервюто.
• Преценете отговаряте ли на всички задължителни изисквания в анонса за работното място. В случай, че не отговаряте на едно от изискванията, преценете дали има смисъл да разходвате време и средства за кандидатстване за работа, където вероятността да Ви отхвърлят още на етапа на прегледа на документите е твърде голяма.
• Преценете познанията си по английски език ако, смятате, че можете да се справите сами с написването на документа.
• Не разчитайте на проверката на правописа от компютъра. Не винаги грешно написаните думи се означават!
• Обмислете добре какво трябва да пишете и какво не в документа. Не винаги многото данни са впечатляващи. По - опитните служители по персонала знаят как да проверят звучните названия на проекти в които сте участвали или програми по които сте се обучавали.
• Не пишете с правописни грешки! Ако се съмнявате в правописа - дайте на някой да провери написаното.
• Проверете датите, които сте написали!
• Подпишете CV -то си!
• Знаете, че е по-правилно да се започне с последната месторабота и се върви към първата /обратно на автобиографията/!
• Също така по-добре е да започнете с най-високата си образователна степен и вървите към средното образование.
• Не пропускайте адрес за връзка и телефон!
• Проверете имате ли подпис и дата в края на написаното от Вас!
• Консултирайте се със специалист преди да изпратите автобиографията си по електронната поща.
• Проверете дали е получено Вашето CV, изпратено по факса и чете ли се всичко в документа!

Никога не правете това :arrow:

• Не пишете на смачкани листи!
• Не пишете с правописни грешки! Ако се съмнявате в правописа-дайте го на някой да го провери.
• Проверете датите, които сте написали! Често датата на подаване на документа стои като рожденна дата на заявителя.
• Подпишете автобиографията!
• Не пропускайте адрес за връзка и телефон!
• Не пишете за партийните си пристрастия!
• Пишете четливо, разбираемо и на български език! Ако имате завършен курс или степен за преминато обучение, пояснете какво означава съответното съкращение на латиница.
• Прилагайте актуална ваша снимка!
• Проверете дали за работното място се изисква автобиография или CV на английски език.
• Консултирайте се със специалист преди да изпратите автобиографията си по електронната поща. Не всички работодатели могат да отварят файлове на кирилица!
• Проверете дали е получена Вашата автобиография изпратена по факса и чете ли се всичко в нея

Идва време за интервю а сега :!: :arrow:

• Подгответе си предварително отговорите на основни въпроси, които обикновено се задават на интервю: Да представите автобиографията си; Относно работата която сте работили и професиите упражнявани от Вас; Защо кандидатствате за това място и други от този характер;
• Бъдете готови да отговаряте на въпроси от личен характер - семейно положение, привички и навици;
• Подгответе се да отговорите защо сте напуснали предната си месторабота;
• Избягвайте въпроса за заплащането в началото на интервюто, ако интервюиращия не Ви попита сам;
• Не преигравайте със скъпи и екстравагантни дрехи и аксесоари - често те имат обратен ефект;
• Бъдете точни, а ако интервюиращият закъснява, преценете, дали си заслужава да го чакате. Ако го изчакате, не проявявайте нервност;
• Ако имате, носете си препоръки;
• Покажете дипломите си и сертификатите за завършени курсове. Бъдете готови да отговаряте на въпроси свързани с тях;
• Ако имате специални знания по длъжността, покажете ги в изложението;

Подбрано и оформено от мен, а източника е :arrow: www.zenyt.com

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 25 Юли 2005, 14:18

:arrow:

ЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАТ НА АВТОБИОГРАФИЯ

ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ

Име [ФАМИЛНО, ЛИЧНО, БАЩИНО]
Адрес [ул., №, гр./с., пощ. код, държава ]
Телефон
Факс

Националност

Дата на раждане [ ден, месец, година ]

ТРУДОВ СТАЖ

• Дати (от-до) [ Добавете отделен параграф за всяка длъжност, която сте заемали, като започнете с последната. ]
• Име и адрес на работодателя
• Вид на дейността или сферата на работа
• Заемана длъжност
• Основни дейности и отговорности

ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ

• Дати (от-до) [Добавете отделен параграф за всеки курс, който сте завършили, като започнете с последния.]
• Име и вид на обучаващата или образователната организация
• Основни предмети/застъпени професионални умения
• Наименование на придобитата квалификация
• Ниво по националната класификация (ако е приложимо)

ЛИЧНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Придобити в жизнения път или в професията, но не непременно удостоверени с официален документ или диплома.

МАЙЧИН ЕЗИК

ДРУГИ ЕЗИЦИ

[Език]
• Четене [Определете нива: отлично, добро, основно]
• Писане [Определете нива: отлично, добро, основно]
• Разговор
[Определете нива: отлично, добро, основно]

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Съвместно съжителство с други хора в интеркултурно обкръжение, в ситуации, в които комуникацията и екипната работа са от съществено значение (например в културата и спорта) и др. [ Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ОРГАНИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Координация, управление и адмистрация на хора, проекти и бюджети в професионалната среда или на доброволни начала (например в областта на културата и спорта) у дома и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Работа с компютри, със специфично оборудване, машини и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

АРТИСТИЧНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Музикални, писмени, дизайнерски и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ДРУГИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Компетенции, които не са споменати по-горе. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ [ТУК ВКЛЮЧЕТЕ ВСЯКАКВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА Е УМЕСТНА, НАПР. ЛИЦА ЗА КОНТАКТИ, ПРЕПОРЪКИ И ДР.]

ПРИЛОЖЕНИЯ [ Опишете всички приложения. ]

8) препис :!:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар

Мнение от Терзийски » 25 Юли 2005, 14:22

:arrow: Надявам се да съм бил полезен за някого....ако ли не :(

:arrow: :arrow: Ако модераторите преценят, че е без почвена да трият няма да се сърдим :roll: :idea:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 25 Юли 2005, 14:31

И още по точно word файл с формата на CV-to на английски ;)
http://bmwpower-bg.hit.bg/CV-EN.doc

Ето и форма за мотивационно писмо

Уважаеми Дами и Господа,

Обявата за подбор на Мениджър в публикувана .... от 09-16.02.2003 ме заинтересува много.
Позицията на Мениджър в чуждестранна компания считам за подходяща за приложение на квалификацията и опита който съм натрупал в продължение на 9 години. Както можете да се убедите от приложената автобиография и референции, съм започнал трудавия си стаж като Консултант ...., след това като управляващ съдружник в ........ и изпълнителен директор в ............... в качеството си на пълноправен съдружник от страна на ...... , след което в разработвах продукти и услуги в областа на ........

Видно от гореизложеното, почти целият ми съзнателен трудов опит е протекъл на различни нива в областа на ......... и това ми дава увереност, че съм подходящ кандидат за поста Мениджър , в което е особено важно да си добър специалист в ....... , така и в управлението на екип.

Считам, че отговарям на изискванията в обявата, имайки:
- Над 5 години стаж на висока ръководна позиция
- добро ниво на владеене на английски език
- високо ниво на владеене на немски език
- високо ниво на владеене на руски език
- високо ниво на познания за възможностите
- опит в ръководенето на екипи от консултанти
- опит в стратегическо планиране и прилагане на чуждeстранно know-how
- писмени референции (моля, вижте приложението)
- много добри контакти в сферата

Очаквам положителен отговор и съм на разположение за интервю в удобно за Вас време на телефон ................. или е-мail: ...................

11.02.2003 г. С уважение:
София ................................
May the BMW force be with you!

Назад към Извън Темата