Помощ за задържана карта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Помощ за задържана карта

Мнение от saleen » 21 Дек 2009, 20:27

Колеги един скапан банкомат на Райфайзен преди малко задържа картата на жена ми-прие картата и блокира, някакви съвети как да процедираме най добре? Направо съм бесен :ranting: :ranting: :ranting:Тия от офиса им казват, че ще я върнат до 12 седмици, ама не им вярвам :censored:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Помощ за задържана карта

Мнение от k_remi » 21 Дек 2009, 20:36

Връщат ги , не се шашкай .На мен една карта два пъти ми я задържа за две седмици и няма проблеми ;)

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 21 Дек 2009, 20:48

В 6 без 20, т.е почти преди малкомоята карта също беше погълната :mhihi: от 1 банкомат на Райфайзен. Последваха обаждания към телефоните, които са посочени върху самия банкомат. Тъй като моята карта е на Булбанк ми казаха, че трябва да им се обадя на тях и да попитам те ли са ми задържали картатаи защо :shock: Питам аз операторката ако не е в тях вината какво да направя, а тя ми казва, че утре трябва да отида в някой клон на Райфайзен и там да се оплача. Последва едно търчане до Булбанк, които на магия все още работеха и там си издърпах парите и си блокирах картата. Добре че сметката ми е разплащателна иначе ако е картова ти блокират парите и чакаш Райфайзен да ти извадят картата от банкомата и да я занесът в банката, на която си клиент.
Затова дадох 5 лева за преиздаване на нова и на 30-ти декември ще отида да си я взема.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 21 Дек 2009, 21:00

При тези минусови температури много банкомати почват да се скапват (по-точно механиката им)... Има два варианта за избягване на този досаден проблем:

1) Ако имате разни молове или банки наблизо: ползвайте банкоматите, които са на закрито, т.е. не стоят на минусовите температури като тези по улиците. По-рядко се скапват. :)

2) Винаги можете да теглите пари през ПОС-терминал от гише в клон на която и да е банка.

Деян
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Дек 2009, 21:05

Няма да се шашкаш, Отиваш сутринта в банката и с/у лична карта си взимаш картата. Идеята е да не ги пратят към централата на Борика (ако ги пращат там), за да се стигне до въпросните 12 седмици.

Проблемът е, ако банкомата не е бил закачен към офис на банка (примерно от външната страна на банков клон), а е просто някакъв случаен банкомат, като напр. в бензиностанциите... там няма кой да ти го отвори и е меко казано кофти... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Дек 2009, 21:30

Банкомата е прикрепен към кварталния мини-маркет, няма никакъв телефонен номер да се обади човек при проблем-трябваше да се ровя в сайта на банката, магазинерката ме утешава, че една дузина хора ги е сайдисал банкомата, изобщо супер колоритна вечер се заформи.
Благодаря ви много за съветите, човек като се панира е много гадно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 22 Дек 2009, 10:41

При външен банкомат, както в този случай, най-често банката-издател директно унищожава картата от съображения за сигурност, при което е необходимо преиздаване на пластиката. Провери във ваш`та банка как процедират....
Басси, то по-добре да се блокира и преиздаде картата, отколкото да се чакат 12 седмици, я дойде я не..... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 22 Дек 2009, 10:53

GeDotz написа:При външен банкомат, както в този случай, най-често банката-издател директно унищожава картата от съображения за сигурност, при което е необходимо преиздаване на пластиката. Провери във ваш`та банка как процедират....
Басси, то по-добре да се блокира и преиздаде картата, отколкото да се чакат 12 седмици, я дойде я не..... :roll:

Kолега 2 седмици е срока, не 12 както съм писал снощи, такъв спек беше, нямам думи просто :oops: Казаха ми, че на някакъв терманал в банката човек може да си изтегли пари от сметката и без дебитната карта, но ще видим; иначе днес жена ми ще ходи да си я търси от Райфайзен, дано не я разиграват много.
На повечето банкомати има съобщение, когато не работят, а техният боклук си пише "Поставете вашата карта"-като я пъхнеш блокира и след 5 минути пак излиза "Поставете вашата карта" за да се набута поредният куцузлия, такова нещо не бях виждал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 22 Дек 2009, 10:58

2/12 няма значение, практиката е показала, че се унищожават - да си преиздава и да не си създава главоболия....На каса - да, може да изтегли, тогава се блокира сметката....
Малко е разправия, ама няма как....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 22 Дек 2009, 11:12

Колеги, нещата стоят по следния начин:
1) Вие имате взаимоотношения само с банката, която е издала вашата карта, а не с банката, която обслужва съответния банкомат.
БОРИКА не е банка.
2) Банкомат задържа нечия карта. Защо?
а) картата е с изтекъл срок на валидност => отиваш в клона, който е издал картата и си взимаш новата.
Може да се обадите на банката да ги уведомите за инцидента. Служителя на банката ще ви каже как да постъпите.
б) банкомата се е отчел грешка по време на транзакцията => картата остава в банкомата.
-Веднага се обаждате на банката издател на картата за да ги уведомите. Банката трябва да ви блокира картата!
Служителя ще ви каже кога ще си получите картата, и в кой клон.
-Ако банкомата се намира в някоя банка може да попитате в банката дали е възможно да извадят картата от банкомата.
Това е напълно възможно ако касиера на банкомата прояви желание да го направи.
Задължително настоявайте да ви върнат картата ако това се случи в чужбина.

Не всички банки имат денонощни дежурни телефони.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 22 Дек 2009, 11:49

Ами според някои това е от студа, защото вчера са си изпатили доста хора- по думите на магазинерката банкомата ги е прибирал буквално наред въпросните карти,затова са се обадили на служители, които уж са оправили устройството, но де-факто пак е почнало да прави засечки :kuku: Ганичкото беше, че една грижовна ръчичка беше отлепила инструкцията за банкомата и номера за връзка при проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 23 Дек 2009, 22:11

На другият ден жена ми си я взе от банката, благодаря от сърце на всички колеги, които писаха и ни успокоиха, че няма място за паника, защото беше много натопорчено положението нея вечер :mhihi:

Назад към Извън Темата