Благотворителността - компрометирана
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Благотворителността - компрометирана
Коледа. Чакам пред един блок. Влизат 2 циганчета - коледарчета в блока. Учедващо скоро след това излизат с доста торбички. Които дават на бай Мангау - който стои с няколко огромни пазарски чанти и чака до блока. Оттам нататък не знам какво е станало, но мога да предполагам, че е имало осигурен транспорт, който е извозил пълните тобри в маалата. А там някой с много златни ланци е прибрал всичко.
Но какво ли се учудвам - щом "бели" и интелигентни хора като семейството на Мануела Горсова злоупотребяват с хорската доброта - какво да очакваме от другите...
Много ми е неприятно от такива случки, но аз лично няма да се откажа от благотворителността. Просто ще бъда много мнителен и ще давам там, където съм сигурен, че няма да има злоупотреби (или рискът е най-малък). Тази година пратих СМСи за Българската коледа. От догодина като купя баничка на някое дете ще искам да я изяде пред мен.
Да бъдем добри, но не и глупави

Но какво ли се учудвам - щом "бели" и интелигентни хора като семейството на Мануела Горсова злоупотребяват с хорската доброта - какво да очакваме от другите...
Много ми е неприятно от такива случки, но аз лично няма да се откажа от благотворителността. Просто ще бъда много мнителен и ще давам там, където съм сигурен, че няма да има злоупотреби (или рискът е най-малък). Тази година пратих СМСи за Българската коледа. От догодина като купя баничка на някое дете ще искам да я изяде пред мен.

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Re: Благотворителността - компрометирана
мда и тва го има и то не отскоро
ползват си децата...след време като порасне и то неговите... 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Когато даваш милостиня, по модерному, правиш благотворителност, нека дясната ти ръка, не знае какво прави лявата. Когато това не е така, благотворителността е компрометирана. Аз например, не съм пратил ни един SMS за т.нар Българска Коледа, за мен такова животно нема. Има безхаберна държава, която изнудва гражданите си по разни празници, за да прикрие собствените си безотговорни действия или бездействия, справка - дома в Могилино, репортаж потресъл половината свят и класифициран от президента Първанов, като недобра "реклама" на България. Или нещо такова беше. Понеже държавата не се грижи с вечното оправдание, НЯМА ПАРИ, вие уважаеми граждани, те ви тука една инициатива, пускайте SMS-и на воля, че да помогнем на бедните нуждаещи се. Такъв филм, нема. Ко беше, като правим добро, да сме разумни.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:...
Колко си прав..

Нямам нищо против да дам, все пак държавата това сме ние.., но е цинично държавата да иска от нас и да мълчи..
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Смешна е тази фригидна радост която струи от лъчезарните водещи на някои новини или предавания обявявайки че видите ли от смс-и били стигнати над 1 500 000 лева.Ха ха ха.Само в съдебната система искаха да си дялнат едни около 25 000 000.Не чух да им се откъсва от сърцето един-два милиона за благотворителна кауза.
Запомнете че в БГ благотворителност НЯМА.Даряват само обикновените хора,а тяхното е капка в морето.
Допреди време плащачите даряваха заради данъчните облекчения,но откакто промениха закона си пролича колко са сърдечни.
Всичко в тая държава е булшит от класа,та за благотворителност ли да говорим.Всеки един от нас оцелява всеки ден,държавата не мисли с добро за нас,та как ние да си обърнем внимание едни на други.
Запомнете че в БГ благотворителност НЯМА.Даряват само обикновените хора,а тяхното е капка в морето.
Допреди време плащачите даряваха заради данъчните облекчения,но откакто промениха закона си пролича колко са сърдечни.
Всичко в тая държава е булшит от класа,та за благотворителност ли да говорим.Всеки един от нас оцелява всеки ден,държавата не мисли с добро за нас,та как ние да си обърнем внимание едни на други.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
В България - който не е искал - той не се оправил. Тия оправдания пък, на мен, ми омръзнаха. Омръзна ми от т'ва зациклило самосъзнание, което го има 80% от населението.
"Ааааамаааа, тяяяя държавата таковаааа, тя полицияяяятаааа таковаааааа, те са виновнииии, уааааааааа, мамооооо". Големи хора, а мрънкат.
И не намесвайте благотворителността с политиката. Благотворителността се прави от хората по желание.
Соченето с пръст в купичката на другарчето - "Аааа, ама той има повече, що той не даде" само показва нежелание и коравосърдечност.
Капка в морето или не - аз преведох 50лв. за Българската Коледа. Пък дали банката ми е взела 2лв. за обслужване, дали Гошко от съседния блок е мултимилионер и може да дари той, вместо аз да си отделям от парите, предвидени за подаръци на близките - не ме интересува.
Ако ме питате мен - на всичките ни е нужно едно общодържавно лечение и обучение - от завист и по непукизъм.
Или да се изродят още 2-3 поколения, та да забравят тоя тъп маниер на гледане на света около тях.
"Ааааамаааа, тяяяя държавата таковаааа, тя полицияяяятаааа таковаааааа, те са виновнииии, уааааааааа, мамооооо". Големи хора, а мрънкат.
И не намесвайте благотворителността с политиката. Благотворителността се прави от хората по желание.
Соченето с пръст в купичката на другарчето - "Аааа, ама той има повече, що той не даде" само показва нежелание и коравосърдечност.
Капка в морето или не - аз преведох 50лв. за Българската Коледа. Пък дали банката ми е взела 2лв. за обслужване, дали Гошко от съседния блок е мултимилионер и може да дари той, вместо аз да си отделям от парите, предвидени за подаръци на близките - не ме интересува.
Ако ме питате мен - на всичките ни е нужно едно общодържавно лечение и обучение - от завист и по непукизъм.
Или да се изродят още 2-3 поколения, та да забравят тоя тъп маниер на гледане на света около тях.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- крив кюнец
-
Elesar74 написа:...
Така е! Прав си! ... но виновни ли са тези деца за ситуацията в държавата ни, за това, че няма кой да ги защитава? И все пак никой не ни задължава да пращаме смс. Просто който има възможност нека помогне, защото един ден може ние да сме в подобна ситуация, нуждаещи се от помощ...

flame написа:Коледа. Чакам пред един блок. Влизат 2 циганчета - коледарчета в блока. Учедващо скоро след това излизат с доста торбички. Които дават на бай Мангау - който стои с няколко огромни пазарски чанти и чака до блока. Оттам нататък не знам какво е станало, но мога да предполагам, че е имало осигурен транспорт, който е извозил пълните тобри в маалата. А там някой с много златни ланци е прибрал всичко.![]()
При мен дойдоха 2 циганчета коледари миналата година. Пееха няква песен на развален български и се почувствах доста тъпо. Предложих им да им дам банани и мандарини щотото това намерих в нас, а те си искаха пари... мангалите използват всеки един повод да вземат пари без труд, това им е в природата.
8 мнения
• Страница 1 от 1