Проблем с пълномощно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Проблем с пълномощно

Мнение от grnka » 31 Юли 2005, 23:22

Преди 3 години си карах едно скромно фордче което карах с пълномощно...след година мъки и 2 блъскания го продадох на един пич познат и понеже жена на собственика по талона не веше в България решихме да му направя аз от моето име пълномощно на него да си го кара...

след 3 години и по точно преди 2 седмици ми се обажда собственика по талон и ми казва че на форда не са платени данъците от 2 години и заплашва че ще пусне издирване на колата и понеже той ми беше направил пълномощно ченгетата ще търсят мене...След 2 дни търсене намерих момчето на които го продадох на времето и ми каза че колата била изгаряна и продадена на части на някой си там в Сливен!! Даже и талона не си пазеше...

Сега какво става? Собственика по талона ако пусне издирване ще ме прецакат ли мене?? Аз направих пълномощното преди 2 години...Как можем да си бракуваме тоя пуст форд без талон и рег. номера?? Моля ви се кажете ми че направо не знам какво да направя,отчаян съм! :help:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 31 Юли 2005, 23:24

..в краен случай кажи, че са ти я откраднали.. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 31 Юли 2005, 23:31

накрая така ще стане ама другия е познат мамка му и е приятел..като му обясних случката той взе да го издирва ония да си вземе талона поне ама тоя неще се крие да го еба...както и да е кажете ми още начини да знам какво да си направя...то моето пълномощно още важи ли?не бяха ли максимум една година и после пак отново??как стой този въпрос?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Авг 2005, 8:52

никой ли не знае?? :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Авг 2005, 18:58

Ако не е фиксирано със срок мисля, че е безсрочно. А това, че ти си имал пълномощно не значи, че си я карал. Т.е. дори и да я пусне на издирване теб не ти пука щото дефакто той е законния собственик. Трай си за другото пълномощно, дето си издал по- добре. Но квото и да стане докато не я открият в теб нямаш грижи. Най- добре направете един договор за полупко- продажба, с него оня да си я отпише от данъчното, а новия собственик ако не е запазил номерата да ги пусне за издирване или директно да я обяви за открадната и да не я записва в данъчното и това е.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 01 Авг 2005, 19:48

А най-добре говори с някой юрист :!:

Назад към Извън Темата