проблем с nVIDIA !?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с nVIDIA !?
Здравейте. Преди време(около 3-4 седмици) реших да сменя старата си видео карта ( ATI Radeon 9200 128 mb Pixel Shader 1.4 ) , за да мога да играя новите си итрички. Взех си nVIDIA GeForce 6600 GT 128 mb Pixel Shader 3.0.
Според дъното ми, което е ASRock P4i65GV новата видео карта трябва да върви перфектно(говорим за карти със стар AGP слот). Занесох си машината до магазина, от където взех картата, за да я монтират на място. След 20 мин. се връщам и си взимам компа. Според "профисионалистите" трябва да работи безупречно. Връщам се вкъщи, включвам го, инсталирам драйвъри, но ми излиза съобщение, което гласи, че до картата не достига достатъчно мощност. Реших да игнорирам съобщението. Игрите вървяха перфектно , но след 2 дена ровене по форуми разбрах, че това съобщение излиза, защото "профисионалистите" не са сложили допълнителното кабелче за захранване от захранващия блок към видео картата (явно картата се нуждае от допълнително мощност) . Отварям кутията, слагам кабелчето, преинсталирам Windows-а всичко да е чисто. Слагам пак драйвърите и съобщението за недостатъчно мощност го няма. Радостен, че съм открил и оправил проблема изтеглих новите игрички и разцъках. Но ми се догледа филм. Хубу де, влизам тегля , пускам иии ... к'во ... забива !? ... ужас ... пробвах пак ... пак забива ... изтеглих и друг филм ... той също заби ... пуснах какъвто и да е видео формат ... ЗАБИВА ... и е нужен рестарт. Изтеглих 10 вида плеара ... сложих най-различни кодеци най- новите дори ... смених 10 вида видео драйвери (най - новите също ) . Забива и няма оправяне , а иначе всичко друго си върви перфектно : игри, музика , сърфиране из нета и други обикновенни занимания . Проблем само филмите правят и други видео формати.
Моля помогнете и този път да оправя проблема
... иначе бащата обеща саморъчно да насече картата .
Благодаря предварително...
Според дъното ми, което е ASRock P4i65GV новата видео карта трябва да върви перфектно(говорим за карти със стар AGP слот). Занесох си машината до магазина, от където взех картата, за да я монтират на място. След 20 мин. се връщам и си взимам компа. Според "профисионалистите" трябва да работи безупречно. Връщам се вкъщи, включвам го, инсталирам драйвъри, но ми излиза съобщение, което гласи, че до картата не достига достатъчно мощност. Реших да игнорирам съобщението. Игрите вървяха перфектно , но след 2 дена ровене по форуми разбрах, че това съобщение излиза, защото "профисионалистите" не са сложили допълнителното кабелче за захранване от захранващия блок към видео картата (явно картата се нуждае от допълнително мощност) . Отварям кутията, слагам кабелчето, преинсталирам Windows-а всичко да е чисто. Слагам пак драйвърите и съобщението за недостатъчно мощност го няма. Радостен, че съм открил и оправил проблема изтеглих новите игрички и разцъках. Но ми се догледа филм. Хубу де, влизам тегля , пускам иии ... к'во ... забива !? ... ужас ... пробвах пак ... пак забива ... изтеглих и друг филм ... той също заби ... пуснах какъвто и да е видео формат ... ЗАБИВА ... и е нужен рестарт. Изтеглих 10 вида плеара ... сложих най-различни кодеци най- новите дори ... смених 10 вида видео драйвери (най - новите също ) . Забива и няма оправяне , а иначе всичко друго си върви перфектно : игри, музика , сърфиране из нета и други обикновенни занимания . Проблем само филмите правят и други видео формати.
Моля помогнете и този път да оправя проблема

Благодаря предварително...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: проблем с nVIDIA !?
Каква точно е картата (производител и модел) и какво е захранването?
Si non confectus, non reficiat.
пробвай по стара версия на драйвърите да не се опитва некво хардуерно ускорение да прави дето не го подържа твоита карта...
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
AcOrP написа:пробвай по стара версия на драйвърите да не се опитва некво хардуерно ускорение да прави дето не го подържа твоита карта...
Точно това е проблема - плейърите ползват 2д ускорение за да показват филма. Нещо обаче не е наред и затова забива.
Аз залагам също на драйвери.
Разцъкай и биоса на компа сложи agp aperture size да е 256mb и виж дали имаш опция fast writes, пробвай да я включиш/изключиш.
Инсталирай си последна версия DirectX.
Натисни "Знаменце/WinKey" + R и напиши dxdiag и виж дали всичко е наред. Пусни и тестовете за 2д.
Успех!
4 мнения
• Страница 1 от 1