Какво стана със закона за младите шофьори?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Какво стана със закона за младите шофьори?
Около 1 година правителството Станишев обсъждаше промени в ЗДП, касаещи младите шофьори. Да не могат да карат коли над 1.6, да не могат да карат през нощта и т.н. След 1 година обсъждане закона бе приет на първо четене, но на второ четене падна, защото в залата имаше 5 човека (беше последното заседание на тогавашното правителство). С две думи закона трябваше да бъде приет, но обстоятелствата не позволиха.
Сега Бойко е на власт вече 6 месеца, а за този закон се забрави. А проекта е вече готов и приет от който трябва, сега остава само да се гласува от Парламента, толкова ли е сложно?
Какво мислите, трябва ли да бъде приет този закон (ако нещата се активизират може да важи още от Понеделник) или правителството трябва да забрави за него?
Сега Бойко е на власт вече 6 месеца, а за този закон се забрави. А проекта е вече готов и приет от който трябва, сега остава само да се гласува от Парламента, толкова ли е сложно?
Какво мислите, трябва ли да бъде приет този закон (ако нещата се активизират може да важи още от Понеделник) или правителството трябва да забрави за него?
.
Re: Какво стана със закона за младите шофьори?
Ми не трябва - мога да се убия по-качествено с москвич, отколкото с Бавареца.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Spoony написа:Около 1 година правителството Станишев обсъждаше промени в ЗДП, касаещи младите шофьори. Да не могат да карат коли над 1.6, да не могат да карат през нощта и т.н. След 1 година обсъждане закона бе приет на първо четене, но на второ четене падна, защото в залата имаше 5 човека (беше последното заседание на тогавашното правителство). С две думи закона трябваше да бъде приет, но обстоятелствата не позволиха.
Закона е тъп и е дискриминация. Надявам се да го забравят. Не само съм против него,но и мисля че трябва да може да се кара от 16 год. Градския ни транспорт е под всякаква критика а такситата излизат златни, трябва да може по от рано да се възползват от удобството на колата който може да си го позволи. Това което трябва да се промени са шофйорските курсове и да се отделя повече внимание още от училище на това колко е важно да се спазва приличието и закона по пътищата. Ограниченията и правилата са еднакви за колите 50 и 500кс. Това е пълна безмислица с тия 1.6, погледнете БМВ ,че нямат коли 1.6 дори и 116д като му погледнеш спецификацията е 2000сс. Повечето катастрофи от пишлемета без книжка са на сестра им или майка им колата 1.3
Освен това е и неизгодно за хората. Аз сега карам джип 2000сс 177кс, да речем ,че брат ми сега става на 18, немога да му оставя мойта кола а трябва да му се купи специално 1.6 ,че като се натоварят 5 човека на дълго с нея да се утрепят опитвайки се да изпреварят 3 часа тир с 80кс кола. Иначе който иска да дърпа ръчни и келешлъци и с колело ше се отрепе.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Този закон, ако беше приет, щеше да е най-корупционния закон в Бг.
На въпрос на журналисти - ако някой младеж, аджеба замръкне с колата, какво правим - отговора бе: "милиционера ще преценя на място, дали да налага санкции или не.
За кубатурата - форд ескорт 1.8 дизел (60 коня) - ама според закона е много "мощен". По добре някоя бензинова Хонда - 1.6
Искрено се надявам новите законотворци да не са чак откровени идиоти.
На въпрос на журналисти - ако някой младеж, аджеба замръкне с колата, какво правим - отговора бе: "милиционера ще преценя на място, дали да налага санкции или не.

За кубатурата - форд ескорт 1.8 дизел (60 коня) - ама според закона е много "мощен". По добре някоя бензинова Хонда - 1.6

Искрено се надявам новите законотворци да не са чак откровени идиоти.

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
BMW_RIDER написа:Spoony написа:Около 1 година правителството Станишев обсъждаше промени в ЗДП, касаещи младите шофьори. Да не могат да карат коли над 1.6, да не могат да карат през нощта и т.н. След 1 година обсъждане закона бе приет на първо четене, но на второ четене падна, защото в залата имаше 5 човека (беше последното заседание на тогавашното правителство). С две думи закона трябваше да бъде приет, но обстоятелствата не позволиха.
Закона е тъп и е дискриминация. Надявам се да го забравят. Не само съм против него,но и мисля че трябва да може да се кара от 16 год. Градския ни транспорт е под всякаква критика а такситата излизат златни, трябва да може по от рано да се възползват от удобството на колата който може да си го позволи. Това което трябва да се промени са шофйорските курсове и да се отделя повече внимание още от училище на това колко е важно да се спазва приличието и закона по пътищата. Ограниченията и правилата са еднакви за колите 50 и 500кс. Това е пълна безмислица с тия 1.6, погледнете БМВ ,че нямат коли 1.6 дори и 116д като му погледнеш спецификацията е 2000сс. Повечето катастрофи от пишлемета без книжка са на сестра им или майка им колата 1.3
Освен това е и неизгодно за хората. Аз сега карам джип 2000сс 177кс, да речем ,че брат ми сега става на 18, немога да му оставя мойта кола а трябва да му се купи специално 1.6 ,че като се натоварят 5 човека на дълго с нея да се утрепят опитвайки се да изпреварят 3 часа тир с 80кс кола. Иначе който иска да дърпа ръчни и келешлъци и с колело ше се отрепе.

Наистина ако си отговорен и имаш малко мозък НЯМА да имаш проблеми да караш още от 16 годишен,както в Америка(там да не са по-умни нещо

Наистина има 30+ БАТКИ дето на всеки светофар тръгват...

Днеска ходих до центъра (следобед към 3,валеше и имаше бая движение) ПЕШ и наблюдавах движението,не видях нито едно сечене,нито едно рисково изпреварване,клаксони не чух,нищо бе...нищо

Като е отговорен човек,и има мозък нищо не му пречи да си кара нормално

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Не знам , но докато се обсъжда , станах вече "опитен шофьор"
ПС: на 23 взех книжка - срам и позор

ПС: на 23 взех книжка - срам и позор

ква дискриминация па вие в англия кат си на 18 повечето "зверове" немаш право да ги караш. М3 легално чак на 23 можеш примерно , 206 1.4 ако си на 18 ти е 1500£ ако си на 40 ти е 250£
шанс
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
slav4o1 написа:ква дискриминация па вие в англия кат си на 18 повечето "зверове" немаш право да ги караш. М3 легално чак на 23 можеш примерно , 206 1.4 ако си на 18 ти е 1500£ ако си на 40 ти е 250£
Сега първо - не знам как е в Англия, но едва ли ограничението е в кубиците на колата.
Второ - ти говориш за застраховки - не мисля, че в Англия, държавата определя цените на застраховките.
Ама засега само си чешем езиците - нищо черно на бяло няма.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Не трябва да бъде приет. Нека да се научат да карат при всякакви условия-така се става майстор. Има Аудита по 90 коня с по 2000 кубика, има Мини Купъри 1,6 с по 210 коня 

Никой не мое ма връне на селу!
- Бианка
- Потребител
-
- Кара: нещата да вървят
- Мечтае да кара: Е92
привет! За съжаление Бойко Борисов не е супермен или батман....неможе всичко да стане на мига....така мисля аз!!! Другото което искам да кажа е, че ние никога ама никога неможем да се сръвняваме с другите страни!!!!! Там курсовете не са като тук, хоп 200 лева на инструктора и ние вече сме шофери големи.По колко часа е курмуването?! Нима за толкова кратко време може да се научи??!!! Не този закон трябва да приемат, ами да променят шофьорските курсове и обучение, да има двойно часове за курмуване от тези в момента, полигони и т.н. това е моето мнение....
11 мнения
• Страница 1 от 1