Дайте съвет за GPS

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Дайте съвет за GPS

Мнение от Bogat-Beden » 07 Яну 2010, 10:32

Аз имам Гармин 350 спешъл (форсес :mhihi: ) едишън,ама не го препоръчвам...-само и единствено заради графиката-правена е в час по трудово от 4токласници :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2010, 10:36

Mollov написа:Не се занимавайте с глупости... iGO 8 е истината.... читав вариант е Prestigio 3100 или 4100 (с по-голям екран). Тая навигация няма равна...

+1 :yes:
Аз съм с IGO8 или Amigo (което е едно и също) с апарат ASUS и съм много доволен,в покет България има карти за целия свят и то подробни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 07 Яну 2010, 11:56

Имам Garmin 255WT. За мен това е невероятен боклук, и всеки път ми къса нервите жестоко. Най-големия проблем е, че е умопомрачително бавен. Например, ако искаш да си избираш маршрута като scroll-ваш картата - абсурд. В големите градове, където се налага да рисува повече детайли, когато завиеш някъде, картата се ориентира правилно след като си минал вече няколо стотин метра. Недай си боже да излезеш от маршрута, почва един цикъл на преизчисляване, в който докато изчисли ти си подминал вече пресечката в която е трябвало да завиеш. Абе направо ужас. Ако не си съставил маршрут, в повечето случаи не рисува малките улици и пътища, което ти отнема възможността да се ориентираш по-него просто като карта. Понеже е бавен, в кръговите движения (които ги има много тук) реагира с голямо закъснение и няма как да се ориентираш кой изход ти трябва. Липсват елементарни функционалности като например да може да си намериш POI по изчисления маршрут, да си съставяш и записваш маршрути състоящи се от няколко точки (routes). Подържа посока на предупреждаване за камери само за тяхната услуга, която е скапана и още куп други проблеми. Специално тоя модел може да задоволи само някой който иска да стигне от А до Б и то при положение, че знае точните адреси. Garmin за да бъде функцинален на задоволително ниво трябва да бъде поне среден или най-добре висок клас. Нещо което не си струва парите, щото iGo 8 просто е несравнимо по-добър във всяко едно отношение. Затова в момента изчаквам да видя как ще бъде версията на iGo за Android (имам такъв телефон) и ако не става ще си взема някакъв device с Windows и тоя Garmin ще го разкарам и повече никога няма да си купя нищо от тая марка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 07 Яну 2010, 12:04

Mollov написа:Не се занимавайте с глупости... iGO 8 е истината.... читав вариант е Prestigio 3100 или 4100 (с по-голям екран). Тая навигация няма равна...

+1

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 07 Яну 2010, 12:11

stasko5 написа:Китайските навигации колкото и да звучи глупаво са доста добри, особено за парите си. Аз съм поръчвал от dealextremе както и мои приятели и сме адски доволни. Работи по добре от гармина на мои колега + че уиндоуса се отключва и може да си правиш каквото искаш + да инсталираш каквато навигация ти е кеф.

+1
От близо година имам навигация от dealextreme (струваше около $70), качил съм IGO 8.3 и нямам никакви проблеми както в БГ, така и в Гърция. Може да се сложат и други програми за навигация. Качил съм координатите на статичните камери и GPS-а сигнализира когато ги наближавам.
За мен това е най-добрия вариант.
Получаваш евтин GSP приемник с операционна система Windows Mobile. От тук насетне ти сам си решаваш какъв софтуер ще си качиш. Може да ползваш няколко едновременно :) От тук може да си изтеглиш http://forum.pocketbulgaria.com/ GSP софтуер и карти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 07 Яну 2010, 19:36

Батко ми има Garmin Nuvi обаче точната цифра 765 ли беше сигорен съм, че 700 и нещо беше има карта на България за Европа незнам, и в продължение на 1 година ако не се лъжа ти пращат обновения по емайл, а после си ги теглиш сам. Той лично ходи до Гърция обаче не до Атина и незнам дали с тоя GPS ли се е ориентирал. Бих ти препоръчал този, а вече ти си решаваш :) Може да потърсиш нещо по-ново защото все пак доста модели трябва да са излезнали до сега :)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата