Проблем с Рутер
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Рутер
Колеги,имам един рутер Д-линк.Искам да му променя паролата,защото вече всички съседи около мен теглят и скоростта спадна осезаемонаправих грешката да им кажа паролата).Диска обаче не мога да си го намеря,как мога да променя паролата.
Ще помоля ако някой знае,да обясни като на идиот защото съм много зле с тези неща.
Ще помоля ако някой знае,да обясни като на идиот защото съм много зле с тези неща.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Проблем с Рутер
Има един бутонец изозадзе,натискаш,задържаш,вадиш-слагаш кабел,абе идеята да го ресетнеш и вече си го правиш как си искаш
Или пиши едно ЛС да ти помогна онлайн
Или пиши едно ЛС да ти помогна онлайн
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
?! Е за к'во да го ресетва та после 'сички настройки наново. Вижда си GW-то (най-вероятно то му е ИP на рутера) и щом си знае паролите log-ва се и си сменя паролата на security-то, или по MAC или и двете
. Изхождам от варианта че ако това не може да направи к'во остава ако трябва всичко наново ?!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
В повечето рутери се влиза през адрес 192.168.1.1 или 192.168.0.1 с username admin и парола admin, 12345 или 0000.

- shadow_318is
- Потребител
-
- Кара: 96' 318is
Колега кажи къде се намираш. Аз съм в Хиподрума, ако си някъде близо мога да намина да го оправя. Работа за 5 минути е 

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
err0r написа:В повечето рутери се влиза през адрес 192.168.1.1 или 192.168.0.1 с username admin и парола admin, 12345 или 0000.
Мисля, че имаше и вероятност да е с 192.168.2.1 , а колкото за диск не ти трябва

- крив кюнец
-
Натискаш Start/Старт бутона, после Run/Изпълнение, пишеш cmd, излиза ти досовски прозорец, пишеш в него ipconfig . Ще видиш адреса на рутера, който е Default gateway-a. Вкарваш адреса в браузера. Паролата, ако не е сменяна е admin или 1234 или няма парола. Юзеро е admin
. Отиди в менюто на Wireless settings и/или security settings... 

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
liloff написа:Освен ако съседите му не са го изпреварили да му сменят админ паролата
В тоя случай реска рутера

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Аз съм с Д-Линк 524 и положението е следното:
1: Диск не ти трябва
2: Влизаш през 192.168.0.1, юзер admin, паролата стандартно е admin ако не си я сменял.
3: Отиваш на менюто Wireless и просто променяш Preshare key

Това е в случай, че някой твой съсед не ти е сменил паролата за достъп и можеш да влезеш в менюто на рутера... Ако някой тарикат го е направил вече- ресет на рутера, правиш всички настройки наново и НЕ си раздаваш паролата на куцо, кьораво и сакато... Щом имат пари за лаптопи, да си пуснат интернет и да си го плащат...
2: Влизаш през 192.168.0.1, юзер admin, паролата стандартно е admin ако не си я сменял.

Това е в случай, че някой твой съсед не ти е сменил паролата за достъп и можеш да влезеш в менюто на рутера... Ако някой тарикат го е направил вече- ресет на рутера, правиш всички настройки наново и НЕ си раздаваш паролата на куцо, кьораво и сакато... Щом имат пари за лаптопи, да си пуснат интернет и да си го плащат...
Искам да благодаря на колегата Е.Димитров,който ми помогна изключително много.Даже по телефона ми обясняваше човекът и му загубих много от времето.Още веднъж огромни благодарности към него и към всички отзовали се.
Колега именно по този начин ми го оправиха
и повече паролата на никой!!!:)
ms написа:Аз съм с Д-Линк 524 и положението е следното:
Колега именно по този начин ми го оправиха

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега,благодаря за топлите думи,за съжаление не можах да ти помогна толкова колкото ми се искаше,свиркай ако има нещо-винаги съм на среща 

12 мнения
• Страница 1 от 1