знае ли някой нещо за болеста ХУХК?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

знае ли някой нещо за болеста ХУХК?

Мнение от blackrider » 10 Яну 2010, 19:59

Има ли колеги които са с тази коварна болест ХУХК? Или т.н.р. ХРОНИЧЕН УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ? Ако има : кой как се лекува и подържа?

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Re: знае ли някой нещо за болеста ХУХК?

Мнение от Eliana » 10 Яну 2010, 20:13

blackrider написа:Има ли колеги които са с тази коварна болест ХУХК? Или т.н.р. ХРОНИЧЕН УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ? Ако има : кой как се лекува и подържа?

Аз не страдам от такава болест и слава Богу. Чувала съм за нея и най- добре е оперативната намеса ако започнат усложнения. Иначе ако не се оперира продължава през целия живот на човека. Спазват се някакви хранителни режими. Абе, на никой не го пожелавам..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 10 Яну 2010, 20:54

Eliana написа:
blackrider написа:Има ли колеги които са с тази коварна болест ХУХК? Или т.н.р. ХРОНИЧЕН УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ? Ако има : кой как се лекува и подържа?

Аз не страдам от такава болест и слава Богу. Чувала съм за нея и най- добре е оперативната намеса ако започнат усложнения. Иначе ако не се оперира продължава през целия живот на човека. Спазват се някакви хранителни режими. Абе, на никой не го пожелавам..

Да адски е гадно.От 3г насам не съм ял и пил страшно много неща.Може да се каже ,че почти свикнах да живея така,но започва да ми писва и ми се иска да разбера как да бъда по-дълго в ремисия,без да ме резнат /защото аз съм от тежките случаи/ и не е препоръчително! Риска не е малък! :banghead:

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 10 Яну 2010, 21:46

Съчувствам ти колега. Знам какво е да имаш автоимунно заболяване, макар че моето е свързано с щитовидната жлеза и е доста по безобидно от твоето. Единственото нещо, което бих ти препоръчала е да се свържеш с наистина добър специалист и да се консултираш кое ще е по- добре за теб, макар че казваш, че има голям риск.
Иначе в ремисия можеш да останеш само ако си на хапчета постоянно и се съобразяваш с храните, които приемаш, но предполагам си млад човек и колко години наред мислиш да я караш така? Хайде при мен имаше операция, но аз винаги ще си приемам хормони, докато ти ако се оперираш ще забравиш за лекарствата и другите неща.
Единственото, с което мога да ти помогна е да те насоча към специалист, а ти си реши кое е най- добро за теб.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Яну 2010, 22:35

аз нямам точно такова заболяване, но знам колко е гадно да спазваш режими
понякога това е неизбежно, трябва малко воля и след 4-5 години толкова много свикваш, че въобще не ти прави впечатление
почти забравяш, че може да имаш и друг хранителен режим (нездравословен)
така, че кураж ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 10 Яну 2010, 22:41

Колега, виж в този форум , има доста изписано по проблема http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=116779.0
Дано ти помогне!

Назад към Извън Темата