знае ли някой нещо за болеста ХУХК?
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- blackrider
- младши ентусиаст
-
знае ли някой нещо за болеста ХУХК?
Има ли колеги които са с тази коварна болест ХУХК? Или т.н.р. ХРОНИЧЕН УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ? Ако има : кой как се лекува и подържа?
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Re: знае ли някой нещо за болеста ХУХК?
blackrider написа:Има ли колеги които са с тази коварна болест ХУХК? Или т.н.р. ХРОНИЧЕН УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ? Ако има : кой как се лекува и подържа?
Аз не страдам от такава болест и слава Богу. Чувала съм за нея и най- добре е оперативната намеса ако започнат усложнения. Иначе ако не се оперира продължава през целия живот на човека. Спазват се някакви хранителни режими. Абе, на никой не го пожелавам..
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Eliana написа:blackrider написа:Има ли колеги които са с тази коварна болест ХУХК? Или т.н.р. ХРОНИЧЕН УЛЦЕРОЗЕН КОЛИТ? Ако има : кой как се лекува и подържа?
Аз не страдам от такава болест и слава Богу. Чувала съм за нея и най- добре е оперативната намеса ако започнат усложнения. Иначе ако не се оперира продължава през целия живот на човека. Спазват се някакви хранителни режими. Абе, на никой не го пожелавам..
Да адски е гадно.От 3г насам не съм ял и пил страшно много неща.Може да се каже ,че почти свикнах да живея така,но започва да ми писва и ми се иска да разбера как да бъда по-дълго в ремисия,без да ме резнат /защото аз съм от тежките случаи/ и не е препоръчително! Риска не е малък!

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Съчувствам ти колега. Знам какво е да имаш автоимунно заболяване, макар че моето е свързано с щитовидната жлеза и е доста по безобидно от твоето. Единственото нещо, което бих ти препоръчала е да се свържеш с наистина добър специалист и да се консултираш кое ще е по- добре за теб, макар че казваш, че има голям риск.
Иначе в ремисия можеш да останеш само ако си на хапчета постоянно и се съобразяваш с храните, които приемаш, но предполагам си млад човек и колко години наред мислиш да я караш така? Хайде при мен имаше операция, но аз винаги ще си приемам хормони, докато ти ако се оперираш ще забравиш за лекарствата и другите неща.
Единственото, с което мога да ти помогна е да те насоча към специалист, а ти си реши кое е най- добро за теб.
Иначе в ремисия можеш да останеш само ако си на хапчета постоянно и се съобразяваш с храните, които приемаш, но предполагам си млад човек и колко години наред мислиш да я караш така? Хайде при мен имаше операция, но аз винаги ще си приемам хормони, докато ти ако се оперираш ще забравиш за лекарствата и другите неща.
Единственото, с което мога да ти помогна е да те насоча към специалист, а ти си реши кое е най- добро за теб.
аз нямам точно такова заболяване, но знам колко е гадно да спазваш режими
понякога това е неизбежно, трябва малко воля и след 4-5 години толкова много свикваш, че въобще не ти прави впечатление
почти забравяш, че може да имаш и друг хранителен режим (нездравословен)
така, че кураж ...
понякога това е неизбежно, трябва малко воля и след 4-5 години толкова много свикваш, че въобще не ти прави впечатление
почти забравяш, че може да имаш и друг хранителен режим (нездравословен)
така, че кураж ...
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Колега, виж в този форум , има доста изписано по проблема http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=116779.0
Дано ти помогне!
Дано ти помогне!
6 мнения
• Страница 1 от 1