Какви въпроси бихте искали да зададете на правителството
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Какви въпроси бихте искали да зададете на правителството
Ако преди сме харесвали ББ,имали сме вяра някаква че ще е за добро,ако беше казал че веднагически като дойде на власт ще вдигне дори и само цената на сапуна-никой нямаше да гласува за тях дори и за пазачи на народното събрание,да,ама той дойде като мисия,сподели че "ей ся ше ИМ е*Ва маматъ" и общо взето взе че го изпълни-еВа НИ мамата,пък ние си мислехме друго и всичко в държавата си дойде на място.
Цените си еВаха мамата,банките еваха мамата с най-високите лихви в цял свят (!!!) (тука ще се появят едни вездесъщи колеги и ще почнат да ми обясняват че било часна работа и тн. глупотевини,аз обаче преди да им кажа да си продължават да си чоплят носа бих усложливо им показал нещата в щатите как банките свалиха на 0.1% лихвите си по поръка на правителство,както и стана също в русия,а пък там направо пък изгониха хазартния бизнес...нали часна работа-как така стана)и като казахме за хазарта,тея взеха че вдигнаха % на хазарта с цели 5% и от 10 го направиха 15% да плащат данъци-85% печалба,ама то и какъв скандал стана за това-не е истина.
Естествено ББ не иска да се меша в бизнеса на приятелката си,иначе как банките единствено в България ще декларират 900 000 000 (за по-лесно 900 милиона-знам, не може да си го представите) печалба!!!
А има резон защо искат да влезе у нас еврото,за да се обезценят левовете и стоките да скочат-примери много,най-близък пример-Гърция
Цените си еВаха мамата,банките еваха мамата с най-високите лихви в цял свят (!!!) (тука ще се появят едни вездесъщи колеги и ще почнат да ми обясняват че било часна работа и тн. глупотевини,аз обаче преди да им кажа да си продължават да си чоплят носа бих усложливо им показал нещата в щатите как банките свалиха на 0.1% лихвите си по поръка на правителство,както и стана също в русия,а пък там направо пък изгониха хазартния бизнес...нали часна работа-как така стана)и като казахме за хазарта,тея взеха че вдигнаха % на хазарта с цели 5% и от 10 го направиха 15% да плащат данъци-85% печалба,ама то и какъв скандал стана за това-не е истина.
Естествено ББ не иска да се меша в бизнеса на приятелката си,иначе как банките единствено в България ще декларират 900 000 000 (за по-лесно 900 милиона-знам, не може да си го представите) печалба!!!
А има резон защо искат да влезе у нас еврото,за да се обезценят левовете и стоките да скочат-примери много,най-близък пример-Гърция
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Въпреки огромният брой лоши и необслужваеми кредити банките пак завършиха годината на печалба. Понякога си мисля, че имат някаква сделка с управляващите-да се поддържат супер ниски заплати и щеш не щеш-заем-за кола, за жилище...
И ти дерат кожичката после.
От друга страна пък 90% от хората със заеми ги плашат с кризата, страх ги е да не ги изгонят (докато се страхуват за хляба си гражданските ценности ги няма) и да не останат на улицата-респективно търпят статуквото и нямат кураж да протестират, като знаят, че 20 души чакат за тяхното място и така-мачкане и пак мачкане, и дежурното-"Като не ти отърва-вън!" Елементарна схема.

От друга страна пък 90% от хората със заеми ги плашат с кризата, страх ги е да не ги изгонят (докато се страхуват за хляба си гражданските ценности ги няма) и да не останат на улицата-респективно търпят статуквото и нямат кураж да протестират, като знаят, че 20 души чакат за тяхното място и така-мачкане и пак мачкане, и дежурното-"Като не ти отърва-вън!" Елементарна схема.
Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
jordanpar написа:Много ме радва тоя форум.От почти безапелационна подкрепа която имаше ББ тук по време на предизборната сесия,сега картинката ми изглежда гротесна.От "Осанна" до "Разпни го".щом въобще точно в тоя форум,където беше бастиона на Бойко-Разбойко има и ще има все повече теми за недоволство,значи работата куца някъде.
Тая година правителството съчини най-измисления бЮджет без абсолЮтно никакви рискове в него,със замразяване на големи проекти,с мегаувеличение на акцизи,налози и ставки,възможно най-елементарния като структура и събираемост,за да гарантира поне на 80 процента реализацията му.Вие разбирате ли че тая година държавата ще стои все още в стойка партер а няма да е съвсем рухнала само и единствено благодарение на всяко левче взето от всички нас обикновените ходещи смъртни в тая шибана държава.Всички ние ще се самоиздържаме едни други като социални и занаятчийски прослойки.Вземи от едните,дай на другите,в края на месеца обратно.
както и един колега по-горе запита--докога ще се търпи.Ясно е че сме страхлив народ,прост и глупав,самоунижаващ се в такива условия на живот.Но дори и кучето като не го хранят и започне да залита от глад започва да хапе наред,даже и стопанина си.Или сме по зле и от кучетата ли?????????????????????????????????????????????????
П.С. И на фона на всичко това чета,че ББ искал да влизаме в еврозоната и до три години да наложи еврото и у нас,като мечтата му била да изпреварим Унгария.На това народът му казва ´´На гол гъз.............´´
П.С. да не съм съвсем офф,бих питал лично Дянков едно--Пич,/или той ще е свикнал на ´´dude´´/,та пич,за к´ъв чеп остави сладката работа в така наречената Световна банка,събра американската си жена и деца и дойде в БГ да вадиш тая миризлива държавица от блатото за някакви си 1000 евро месечна министерска заплата?????И само не ми казвай че е от патриотизъм,къде беше досега????
Това е мойто мнение от една тема от преди изборите и не се е променило за разлика от на повечето от гласувалите, които чакаха Бойко да разсипе манната небесна над България.
bum_bum написа:Тъкмо си мислех, че всичките партии се насраха окончателно. Всички бяха във властта, всички показаха, че не ги бива и единственото за което мислят е как да се налапат. Тези избори имах надеждата за една уникално ниска избирателна активност, която да дойде да покаже, че вече така не може и е време наистина да се направи нещо.
Обаче уви.. някой (не мога да не призная, че е истински гений) отново намери "кауза"... ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕДНИ КРАДЦИ, А НЕ ЗА ДРУГИ!!! Само и единствено за да не изберем тези крадци, които не изповядват нашата вяра.. нямам думиЕто как ще сме си пак на същото дередже не само на следващите избори, не само след още 20 години "демокрация", а завинаги.
Абсурдистан- единствената страна в която се гласува за партия, която няма да направи нищо за страната, за да не дойде на власт друга партия, която също няма да направи нищо, но пък е турска...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Почнат ли да надуват розовите мадийни балони знам какво ще последва 

Никой не мое ма връне на селу!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
diplomanta написа:Михайловски,
Последният ти пост ме развесели. Няма да те питам какво точно работиш и какви са ти доходите, но е малко странно в един пост от две изречения в първото да ми обясняваш на мен как си отговорен гражданин и плащаш на два апартамента данъците така че знаеш ка ксе плаща и да не се праа, а във второто изречение обясняваш на Пенчев че никви данъци не плащаш за апартамента си за същият като него случай.
Всичк изнаем за варианта в който апартаментът не деклариран необитаем пък се дава под наем или пък за варианти в който се живее преди разрешителн оза ползване и се използва това за да не се декларира пред общината. Ама ммалк оне върви да се обясняваш по точно тоя начин.
Ти хубуу аресваш бойко ма той дали би те аресал...
.....................................................................................................................
Да, здравейте. Аз отдавна съм тук, просто малко ми доскуча.
Що се отнася до данък смет, той при мен е към 1000 лева.
В общината - поне моята - има постановление:
Таксата за смет се начислява на база направените разходи, акто целта на общината е покриване на разходите. В някои случай може дори разходите да не бъдат покрити.
В изискванията на ЕС пише:
Такса смет да не възлиза на повече от 0,2% - 2 промила - от годишният доход на домакинството.
Ние сме домакинство от двама млади човека. Колк обоклук ще да правим?
Данъкът смет идва една заплата и отгоре, т.е. е в нарушение на евронормите, освен ако не получаваме 500 до 800 заплати годишно.
А те ми изчисляват данъка не по боклука който правим ,а по оценката на апартамента, която миналата година завишиха изкуствено с над 100%. Изводът е че ако аз и жена ми живеем на центъра, повече цапаме, сигурно. Ако живеем в кварталите, ше ядем по - малко. И с опаковките. И кофата е по - неудобно сложена в центъра.
Писах им молба, посочих несъответствията. Писах им евронормата вътре. Писах им къв ни е дохода. Цитирах им собственото им правило - решение на ОС - за разходно формирана цена. Писах им и че разходите им няма как да са толкова и им направих план сметка ако аз си наема фекалка колко ще ми излезе - само за мене - за да видят несъответствието със собственото си правило "за покриване на разходите". Препратиха ме да я нося на кмета,полсе не била за него, на кмета на район и накрая на шефа на данъчното.
Шефа на данъчното писмено ми каза общо взето да с игледам работата и че той си имал закон и таблици по които ги изчислявал тея работи, мойта работа била да плащам. ОБясни ми във формули как ми е изчислил данъка, все едно аз му пиша не че е несправедлив и незаконен, а надписан лично от него, като от кръчмар в хоремага. Аз знам че го е сметнал правилно по формулите си, ама и той знае че нема кво друго да ми отговори.
И така.
И сега текат лихви. За заема ми от общината.
Тва е общината на Бойко, правителството на бойко и законите на бойко. Ето ви спазване на закони, евронорми и еврофондове. Грижи за човечеството. Цели на хилядолетието. Друго?
Почвам да считам за излишно плащането на данъци в тази държава.
Такаа,първо не съм споменал че имам само 2 апртамента (еба и богатото копеле съм бил

А това,че в БГ стройтелите як осе бават със АКТ 16 а сградите са завършени и се използват е друга тема,в този случай ползвателя е на далавера щот не плаща никви данъци (което е добре

А Какво работа то си пише в профила ми

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- diplomanta
-
-
N.Mihaylovski написа:Такаа,първо не съм споменал че имам само 2 апртамента (еба и богатото копеле съм бил) Добре знаеш,че без Акт 16 нямаш право да ползваш имота,респективно като няма никой там няма и боклуци значи няма и Данък СМЕТ нали така ?
А това,че в БГ стройтелите як осе бават със АКТ 16 а сградите са завършени и се използват е друга тема,в този случай ползвателя е на далавера щот не плаща никви данъци (което е добре) Спомена за данъците който ги определят от раьона в който живееш,аз съм в Лозенец данъка на 50 квадрата апартамент е 2 пъти по голям от 100 квадара в Люлин,тъпичко ми е ама кво да се прави.
Ок ве човек

Тва е като стадото плъхове подир свирача на флейта .Знаеш л ия тая приказка?
Или като стадо овце...
А замислял ли си се някога, че цялата тая политика който и да дойде да продължава далаверите идва от едно и също място?
Че кандидатурите са умишлено подбрани и спуснати?
И ква е целта да ти сложат един популярен изрод с три непопулярни и да ти кажат, а сега?
Ами целта е да гласуваш. Създават ти предпоставки за да гласуваш.
И ти кво правиш? Викаш и тримата са изроди ма тоя последния най бива, аааре, всички за него.
Къде грешиш?
Ами правиш каквото искат те.
Гласуваш. Легитимираш ги. Те накрая отчитат пред чуждите правителства, медии и организации, че половината български народ се е явил на изборите, значи го кефи това което предлагат, и даже си е избрал. Лидер.
После, старата песен си продъллжава.
Единственият изход е да бъдат задължени да касират изборите. Сам отогава ще имаме свободни избори.
Защото сега нямаме. Иди на следващите и се кандидатирай, да видиш, ще те спукат от администрация и проверки, че кой се е подписал за тебе поименно ше проверяват, само и само да се откажеш.
А на Бате ти Бойко и криминалното досие нема да погледнат.
Той трябва да е там. Ти - не.
Нали разбираш, къде точно това мислене е овчедушно?
После , как да се кефя. На следващите избори може да ви пуснат Костов, Монито Паси и Александър Лилов, вие пак ше изберете най - малкия изрод. И аз само седя и гледам .Кво друго?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Доста истина има в думите ти,гласуваме за по малкото зло което е спред нас като се надяваме да не е подставено лице,кво друго да правим,то се видя че народа е отчаян.Жалкото е,че няма за кой да гласуваме.diplomanta написа:N.Mihaylovski написа:Такаа,първо не съм споменал че имам само 2 апртамента (еба и богатото копеле съм бил) Добре знаеш,че без Акт 16 нямаш право да ползваш имота,респективно като няма никой там няма и боклуци значи няма и Данък СМЕТ нали така ?
А това,че в БГ стройтелите як осе бават със АКТ 16 а сградите са завършени и се използват е друга тема,в този случай ползвателя е на далавера щот не плаща никви данъци (което е добре) Спомена за данъците който ги определят от раьона в който живееш,аз съм в Лозенец данъка на 50 квадрата апартамент е 2 пъти по голям от 100 квадара в Люлин,тъпичко ми е ама кво да се прави.
Ок ве човекДали 2 или 5 си е твоя работа. Нямах намерение да обсъждаме твоите апартаменти като враг на човечеството. Просто извънредно ме дразни тая логика "ти нищо не знаеш, аре пак за Бойко, щото нема по - добър, нищо че и той е мноо гаден".
Тва е като стадото плъхове подир свирача на флейта .Знаеш л ия тая приказка?
Или като стадо овце...
А замислял ли си се някога, че цялата тая политика който и да дойде да продължава далаверите идва от едно и също място?
Че кандидатурите са умишлено подбрани и спуснати?
И ква е целта да ти сложат един популярен изрод с три непопулярни и да ти кажат, а сега?
Ами целта е да гласуваш. Създават ти предпоставки за да гласуваш.
И ти кво правиш? Викаш и тримата са изроди ма тоя последния най бива, аааре, всички за него.
Къде грешиш?
Ами правиш каквото искат те.
Гласуваш. Легитимираш ги. Те накрая отчитат пред чуждите правителства, медии и организации, че половината български народ се е явил на изборите, значи го кефи това което предлагат, и даже си е избрал. Лидер.
После, старата песен си продъллжава.
Единственият изход е да бъдат задължени да касират изборите. Сам отогава ще имаме свободни избори.
Защото сега нямаме. Иди на следващите и се кандидатирай, да видиш, ще те спукат от администрация и проверки, че кой се е подписал за тебе поименно ше проверяват, само и само да се откажеш.
А на Бате ти Бойко и криминалното досие нема да погледнат.
Той трябва да е там. Ти - не.
Нали разбираш, къде точно това мислене е овчедушно?
После , как да се кефя. На следващите избори може да ви пуснат Костов, Монито Паси и Александър Лилов, вие пак ше изберете най - малкия изрод. И аз само седя и гледам .Кво друго?

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5