Призовка от КАТ
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Призовка от КАТ
Значи качих се горе на 4-тия етаж 4-та стая и сядам а тоя ми вика за какво сте тук господине и само аз казвам кой може да сяда и т.н.. Подавам му призовката и вика "Охоооо" я да видим какво имаме тук.. И вади АКТ.. Давам му договора и му казвам че съм продал колата преди около 2-години а тоя вика ами много лошо колегите са ти написали АКТ-а на тебе но е много странно,явно онези карат още с твойте талони.. В АКТ-а пише че на 01.07.2009г. около 22:40 часа в Гр.Русе бул. Христо Ботев,БМВ с ДКА **** (трудно се чете) но АКТ-а е без гражданска отговорност.. Бях ксерокопирал договора и написах "Вярно с оригинала" и подпис. Оставих му едното копие и ми каза че трябва да подпиша АКТ-а... Написах с големи букви "ОТКАЗВА" и тоя каза добре ще видим до 1-2-месеца дали ще падне но АКТ-а е от 500-600-лева. После ме прати на 15-то гише да занеса и там едно копие от договора за покупко-продажба. На АКТ-а написах възражение : Автомобила съм го продал и представян договор за покупко-продажба. Въпросните хора още карат с мойте талони и затова е всичко.. А в Русе може да са бутнали някой лев на полицайте за да напишат акта на мое име..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Нека си говори!Все пак договора за покупко-продажба е в сила пред всякакви призовки и актове!Затова трябва да прехвърлят всичко на купувача!
Разбирам те че те правят на маймуна, ама е такова положението!
Все пак, доколкото разбирам могат и да те глобят за което не си уведомил КАТ в 14 дневен срок, че автомобила вече не е твоя собственот както са написали по чл. 145!
Но виж да намериш начин как да пратиш това по електронен път по чл.145 ал.(4) както е писано!
Другия вариант е да си наемеш адвокат !
Успех!
Ха сега де, кой е дал право този автомобил да се движи без ГО!
Все пак вярно е, че куките пишат по талона на автомобила, но кой е бил на волана-твоето име?!Тук нещо не се връзва, все пак нали трябва да поискат и книжката на шофьора,а и няма как други да се подписва на твое име!
Все пак какво са те карали да подписваш, внимавай много,зашото нищо че си продал колата, може купувача да ти я дал да отидеш на Русе и тогава вече ти сам ще си виновен(въпреки че не си бил ти) подписа е твоя!(ако правилно съм разбрал от обяснението ти)
Ако се налага слагай дата,месец и година до подписа си, за по-сигурно!
Разбирам те че те правят на маймуна, ама е такова положението!
Все пак, доколкото разбирам могат и да те глобят за което не си уведомил КАТ в 14 дневен срок, че автомобила вече не е твоя собственот както са написали по чл. 145!
Но виж да намериш начин как да пратиш това по електронен път по чл.145 ал.(4) както е писано!
Другия вариант е да си наемеш адвокат !
Успех!
01.07.2008 година продадох БМВ 5-ца на един човек от София
В АКТ-а пише че на 01.07.2009г. около 22:40 часа в Гр.Русе бул. Христо Ботев,БМВ с ДКА **** (трудно се чете) но АКТ-а е без гражданска отговорност
Ха сега де, кой е дал право този автомобил да се движи без ГО!
Все пак вярно е, че куките пишат по талона на автомобила, но кой е бил на волана-твоето име?!Тук нещо не се връзва, все пак нали трябва да поискат и книжката на шофьора,а и няма как други да се подписва на твое име!
Все пак какво са те карали да подписваш, внимавай много,зашото нищо че си продал колата, може купувача да ти я дал да отидеш на Русе и тогава вече ти сам ще си виновен(въпреки че не си бил ти) подписа е твоя!(ако правилно съм разбрал от обяснението ти)
Ако се налага слагай дата,месец и година до подписа си, за по-сигурно!

Последна промяна cucko на 14 Яну 2010, 19:20, променена общо 2 пъти
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Нещата стоят по този начин.
Ако се напише акт на шофьора на автомобила който не е негов собственик, акта пада в съда на първо заседание.
Глобата по този вид актове е 400 лв.
Акта винаги се пише на собственика на колата, независимо че е я управлява той. Не е нужно този който я е карал да дава пари на катаджията за да пише акт на собственика. Този полицай е бил грамотен
))
Ако ти напишат НП че си виновен , обади ни се .... ще го отменим в съда.
Ако се напише акт на шофьора на автомобила който не е негов собственик, акта пада в съда на първо заседание.
Глобата по този вид актове е 400 лв.
Акта винаги се пише на собственика на колата, независимо че е я управлява той. Не е нужно този който я е карал да дава пари на катаджията за да пише акт на собственика. Този полицай е бил грамотен

Ако ти напишат НП че си виновен , обади ни се .... ще го отменим в съда.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Искам да попитам, ако автомобила се води собственост на фирма и полицайте напишат акта на собственика на фирмата, но самият собственик няма свидетелство за правоуправление, тогава наказанието само парично ли ще бъде? 

аз пък съм изненадан от това, че трябва да се отписва от КАТ? за първи път чувам подобно нещо ... до сега винаги само от данъчно съм ги отписвал?
- cucko
- старши ентусиаст
-
© написа:аз пък съм изненадан от това, че трябва да се отписва от КАТ? за първи път чувам подобно нещо ... до сега винаги само от данъчно съм ги отписвал?
Ами то нали за да извършиш покупко-продажба от страна на продавача се взима документ от данъчното, че автомобилът който се продава не дължи никакви данъци!Това го искат от Нотариуса иначе няма сделка!
А сега като става на въпрос, че куповача е от една област, може да си кара с талона на продавача който също е от една област!Затова не е задължително да го сменят и явно на онзи не му се давали пари и затова в такъв случай са го написали този чл.145 да уведомиш КАТ, за да могат да му пратят призовка да си смени талона!(не знам точно как стоят нещата).Ако стане въпрост за друга област по местоживеене, тогава вече е задължително да си смениш не само талона ами и Рег. номер ти сменят!
давам бележка за платени данъци и правят договора
с единият екземпляр от него отивам в данъчното, попълвам някаква декларация и го отписвам .... и това е
не съм ходил в кат, но и никой не ме е търсил за нищо после
с единият екземпляр от него отивам в данъчното, попълвам някаква декларация и го отписвам .... и това е
не съм ходил в кат, но и никой не ме е търсил за нищо после
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
cucko написа:© написа:аз пък съм изненадан от това, че трябва да се отписва от КАТ? за първи път чувам подобно нещо ... до сега винаги само от данъчно съм ги отписвал?
Ами то нали за да извършиш покупко-продажба от страна на продавача се взима документ от данъчното, че автомобилът който се продава не дължи никакви данъци!Това го искат от Нотариуса иначе няма сделка!
А сега като става на въпрос, че куповача е от една област, може да си кара с талона на продавача който също е от една област!Затова не е задължително да го сменят и явно на онзи не му се давали пари и затова в такъв случай са го написали този чл.145 да уведомиш КАТ, за да могат да му пратят призовка да си смени талона!(не знам точно как стоят нещата).Ако стане въпрост за друга област по местоживеене, тогава вече е задължително да си смениш не само талона ами и Рег. номер ти сменят!
я прочети пак какво точно си написал!!! Няма такова нещо!!! Имаш 14 дневен(10 работни дена) срок от сключването на договора за покупко-продажба за да си регистрираш колата в КАТ!!! Бележката за данъците не всеки нотариус ти я иска...
Кола не влиза в двора на КАТ за смяна на номера и сверяване само ако продавача и купувача са от един и същ регион. Правиш смяна собственост по документи .
Ако са от различен окръг колата влиза задължително за сверка на номерата на мотора и купето в КАТ,за смяна на регистрационни табели,за смяна на талон!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- cucko
- старши ентусиаст
-
RSxRacer написа:........
я прочети пак какво точно си написал!!! Няма такова нещо!!! Имаш 14 дневен(10 работни дена) срок от сключването на договора за покупко-продажба за да си регистрираш колата в КАТ!!! Бележката за данъците не всеки нотариус ти я иска...
Кола не влиза в двора на КАТ за смяна на номера и сверяване само ако продавача и купувача са от един и същ регион. Правиш смяна собственост по документи .
Ако са от различен окръг колата влиза задължително за сверка на номерата на мотора и купето в КАТ,за смяна на регистрационни табели,за смяна на талон!!!
Няма какво да чета!
Опитвам се да помогна на човека!Не аз имам проблем а той, виж че го правят на маймуна,ти както си го написал си е същото като моето, така че като важи този чл. 145 според теб до 14 дни защо мотаят него след като представя договор за покупко-продажба?!?!?!
Аз съм продавал кола преди 4 год. и още карат с моя талон но никой не ме търси защото имам договор!

А това с червеното кой трябва да я регистрира?!Купувача или продавача?
- RSxRacer
- вълкодав
-
cucko написа:RSxRacer написа:........
Няма какво да чета!
Опитвам се да помогна на човека!Не аз имам проблем а той, виж че го правят на маймуна,ти както си го написал си е същото като моето, така че като важи този чл. 145 според теб до 14 дни защо мотаят него след като представя договор за покупко-продажба?!?!?!
Аз съм продавал кола преди 4 год. и още карат с моя талон но никой не ме търси защото имам договор!
А това с червеното кой трябва да я регистрира?!Купувача или продавача?
Купувача...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Според мен собственикът трябва да се готви да плати бая актове за гражданска, щом талонът е на негово име
То хората са го измислили и колегата Vlados писа как е, ама човек трябва и сам да си помогне малко като почете и асимилира, ако му се удава де
. Не е ли близко до акъла, че ако един договор за покупко-продажба решаваше нещата, нямаше да се набутват хората да си прехвърлят колите в КАТ и да правят нова регистрация.
Ама било имало договор-ами нали тоя договор ти служи само тия 14 дни "гратисен период", докато се прехвърли официално автомобила от продавача на купувача в КАТ.

Ама било имало договор-ами нали тоя договор ти служи само тия 14 дни "гратисен период", докато се прехвърли официално автомобила от продавача на купувача в КАТ.
Никой не мое ма връне на селу!
ами в случая купувача е нарушил това правило за 14 дневният срок - явно
продавача какво го интересува, че онзи не се е разходил до кат ... явно само в този случай е хубаво да я отпише от негово име и в кат, освен в данъчното
в останалите случаи това явно не е много популярно, щом аз не съм отписал от кат до сега сигурно 3-4 коли на мен и баща ми и нямам нищо
продавача какво го интересува, че онзи не се е разходил до кат ... явно само в този случай е хубаво да я отпише от негово име и в кат, освен в данъчното
в останалите случаи това явно не е много популярно, щом аз не съм отписал от кат до сега сигурно 3-4 коли на мен и баща ми и нямам нищо
- RSxRacer
- вълкодав
-
© написа:ами в случая купувача е нарушил това правило за 14 дневният срок - явно
Ами батка аз имам над 70 продадени коли само на моето име я в БГ я в Румъния... всички съм ги продал с договор и нямам никакви проблеми до сега...
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
и аз получих такава призовка чл.60 ал.1 ет4 стая 4
само че ще е за нещо друго не за прехвърляне

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2