Моторни масла Приста ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Моторни масла Приста ?

Мнение от павката » 15 Яну 2010, 0:21

една проверка в химична лаборатория ще каже най-точно къде е истината,такива е имало по дап-овете преди години
и ако някой е пързалял на калояново с такова и сподели впечатления,ама едва ли
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 15 Яну 2010, 0:54

на Калояново не съм пързалял, но Приста е доста сносно масло, имам в предвид тези по-рафинираните версии.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 15 Яну 2010, 9:53

Е.Димитров написа:Уравнението е следното:
2+2=4
Сега заместваме първата цифра със технологиите и лабораторните изледвания които се правят при производството на масла,втората цифра я заместваме с сумата която се налива за разработка на нова технология и последното от уравнението е резултата!!!
Сега замести всички тея неща дето прави приста и ще получиш...по-различни резултати

Е кажи какви са резултатите, че май не ти е много ясно ... :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Яну 2010, 11:06

dimov_ написа:
Е.Димитров написа:Уравнението е следното:
2+2=4
Сега заместваме първата цифра със технологиите и лабораторните изледвания които се правят при производството на масла,втората цифра я заместваме с сумата която се налива за разработка на нова технология и последното от уравнението е резултата!!!
Сега замести всички тея неща дето прави приста и ще получиш...по-различни резултати

Е кажи какви са резултатите, че май не ти е много ясно ... :!:

Резултатите са повече от ясни,кастрол примерно има модерна лаборатория и дава милиони евро за изследвания,разработки и технологии,както има подписани договори със световни лидери в производството на автомобили където заедно участват в изпитания...
Нашите да не мислиш че могат да си позволят да дадат толкова пари на "вятъра" а и требе технология дори да откраднеш формулата на съставките на качествено масло,после трябва да го направиш така че да е твоя разработка,защото ако некои от големите компании открият сходни елементи в структурата на наше масло,такива пари ще одрусат предприятието че и сумата която ще ги осъдят ще прилича на военния бюджет на страна от европейският съюз

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 15 Яну 2010, 12:20

Е.Димитров написа:Резултатите са повече от ясни,кастрол примерно има модерна лаборатория и дава милиони евро за изследвания,разработки и технологии,както има подписани договори със световни лидери в производството на автомобили където заедно участват в изпитания...
Нашите да не мислиш че могат да си позволят да дадат толкова пари на "вятъра" а и требе технология дори да откраднеш формулата на съставките на качествено масло,после трябва да го направиш така че да е твоя разработка,защото ако некои от големите компании открият сходни елементи в структурата на наше масло,такива пари ще одрусат предприятието че и сумата която ще ги осъдят ще прилича на военния бюджет на страна от европейският съюз

Значи съм бил прав, че не ти е особено ясно ... :)

Приста ойл е одобрен производител на моторни масла от компании като Мерцедес, Дженеръл Моторс, Сааб и редица други водещи автомобилопроизводители.
Освен това е официален вносител и партньор на масла Texaco и Valvoline за България. Както и първия и за сега единствен одобрен производител на AdBlue за България. Партньор е на европейския лидер GreenChem.

Произвежданите масла от Приста ойл разполагат със сертификати ISO 9001, AQAP 2110, ISO 14001, OHSAS 18001.

Новата лаборатория на Приста ойл се разпростира на площ от над 1000 м2. Цялостното и оборудване е на немската фирма "Wassemann" - световен лидер на оборудване за лаборатории. Разполага с вискозитетни вани, плазмен спектрометър, UV-спектрофотометър, камини съоражени с аспирационна система и други, на който би завидял всеки професионалист в тази област.

Така, че по тези критерии, колега .... не си прав ;) Не говори наизуст !
И като цяло мисля, че си много далеч от това докъде е стигнала тази фирма през последните години.
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Яну 2010, 12:41

dimov_ написа:
Е.Димитров написа:Резултатите са повече от ясни,кастрол примерно има модерна лаборатория и дава милиони евро за изследвания,разработки и технологии,както има подписани договори със световни лидери в производството на автомобили където заедно участват в изпитания...

Значи съм бил прав, че не ти е особено ясно ... :)

Приста ойл е одобрен производител на моторни масла от компании като Мерцедес, Дженеръл Моторс, Сааб и редица други водещи автомобилопроизводители.
Освен това е официален вносител и партньор на масла Texaco и Valvoline за България. Както и първия и за сега единствен одобрен производител на AdBlue за България. Партньор е на европейския лидер GreenChem.

Произвежданите масла от Приста ойл разполагат със сертификати ISO 9001, AQAP 2110, ISO 14001, OHSAS 18001.

Новата лаборатория на Приста ойл се разпростира на площ от над 1000 м2. Цялостното и оборудване е на немската фирма "Wassemann" - световен лидер на оборудване за лаборатории. Разполага с вискозитетни вани, плазмен спектрометър, UV-спектрофотометър, камини съоражени с аспирационна система и други, на който би завидял всеки професионалист в тази област.

Така, че по тези критерии, колега .... не си прав ;) Не говори наизуст !
И като цяло мисля, че си много далеч от това докъде е стигнала тази фирма през последните години.

Естествено че не съм и светил колега,дедуктивните факти са това което казах,бих си сложил приста единствено ако имах лада,все пак рекламата е също важна,може би в монголия и китай да го ползват подобно масло,но цена на пристата граничеща с кастрола който го взимам от колегите от форума-мерси ще кажа на тъквъз оферта

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 15 Яну 2010, 13:00

Е.Димитров написа:Естествено че не съм и светил колега,дедуктивните факти са това което казах,бих си сложил приста единствено ако имах лада,все пак рекламата е също важна,може би в монголия и китай да го ползват подобно масло,но цена на пристата граничеща с кастрола който го взимам от колегите от форума-мерси ще кажа на тъквъз оферта

Това вече е друга бира :)
Какво би си сложил ти, е въпрос на личния ти избор, за което няма проблем.

Но просто от изказването ти по-горе, изглеждаше, че говориш "от кухнята" и характеризираш маслата много компетентно. А всъщност нещата, които каза не са верни.

И нека хората не се притесняват... производството на масло не е голяма философия: базово масло, присадки, блендинг и подходяща температура. Важни са съставките. А Приста ойл се снабдява с базови масла и присадки от същите водещи европейски, американски и руски достачици, както всички останали компании производителки на масла.

Със здраве !
;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 16 Яну 2010, 3:39

Това съм го снимал в гръцки сервиз...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Яну 2010, 5:15

на теория, да. а на практика според мен за да си направиш някакво заключение въобще, трябва поне да имаш уред за налягане и темп на маслото и да видиш кво става като караш. или пък да следиш някакви външни признаци като разход на масло и дали се разтракват повдигачите като напънеш колата. мисля си, че поне без такива впечатления само може да си обсъждате кой каква лаборатория имал. в крайна сметка ако човек иска да си спести всички главоболия просто си харесва една истинска марка и си ползва нея.

иначе това с маслата е доста обширна тема с много детайли. примерно вискозитет 40 не е някакъв определен висзкозитет, а диапазон от визкозитети... т.е. при едни и същи условия, масло -40 може да е по-рядко/гъсто от друго и какво ли още не. в резултат се оказва, че едно масло с вискозитет -40 държи по-високо налягане от друго масло с вискозитет -40 при едни и същи условия (нищо, че 2те отговарят на стандарта. че може и да се окаже, че уж маслото е по-рядко ама държи налягане, защото е по-стабилно и поради други магически причини). и тука въобще няма да стигаме до темата, за химията, която гарантира, че маслото ти няма да стане боза за 1000км или при първото прегряване (която така или иначе не ми е ясна).

бях чел една статия на някакъв автомобилен състезател, които се кълнеше, че в същност нещата са много прости... трябва да се кара с най-ниския възможен вискозитет (минимални загуби от вътрешно триене), който държи достатъчно налягане... не знам до колко е вярно, но на мен ми звучи доста логично.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 17 Яну 2010, 16:39

За Приста честно казнао лоши неща не съм чувал, но както казва един приятел ако туба Мотул 10 на 40 примерно ми е с 30 лева по скъпа от аналогичното на приста защо да ги пестя тези 30 лева?Друг приятел си кара Сънито с приста с 5w40, аз не знам дори да имат с такъв вискозитет но не съм сигурен и е доволен много, но го сменя на 7к.км които ги прави за 1 месец максимум месец и половина.Аз преди карах с арал 10 на 40 и вече 4-та смяна съм с мотул синерджи 6100+ пак 10 на 40 но разлика видима не усещам иначе се надявам да карма с исртински мотул и засега мисля с него да продължавам.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 18 Яну 2010, 7:18

Face написа:Това съм го снимал в гръцки сервиз...
Изображение

Не знам дали си запознат колега, но Хонда също като БМВ се славят с доста здрави двигатели. Аз 3г. карах такава и мога да ти кажа, че и с отработено масло да я караш пак ще върви. Като гледам снимката мотора ми прилича на D16Y7 какъвто беше и моят.

Предишна

Назад към Извън Темата