Глоба вместо съд за пияни шофьори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съгласни ли сте с предложението на главния прокурор?

Анкетата свършва на 19 Фев 2010, 10:59

Да
21
21%
Не
61
62%
Смесени чувства
16
16%

Общо гласове : 98
Потребител
Аватар

Re: Глоба вместо съд за пияни шофьори

Мнение от Kalchev_ » 22 Яну 2010, 3:59

Парите са си пари а затвора е истинското наказание.Замислете се колко много хора нима да могат да плащат тези големи суми и реално ще остават безнаказани.А тези които пък имат много пари реално ниама да им пука! На някои бизнесмен вобще ниама да му се понрави да има пробация или условна пресъда но ако може да си плати защо да не го направи!
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 22 Яну 2010, 10:17

Kalchev_ написа:Парите са си пари а затвора е истинското наказание.Замислете се колко много хора нима да могат да плащат тези големи суми и реално ще остават безнаказани.А тези които пък имат много пари реално ниама да им пука! На някои бизнесмен вобще ниама да му се понрави да има пробация или условна пресъда но ако може да си плати защо да не го направи!

Да ама не! Тея с много пари, по дефоулт са и най стиснати, веднага ще звънне на некое познато ченге "да го оправи". А и доста често после забравят и да им платят, както им се полага по реда на корупционната дейност. :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 22 Яну 2010, 14:23

Аз съм за, но и за по-сериозно принудително изпъление.
Понеже ако не плати, глобата отива при съдия-изпълнител и му се взима колата.
Което е най-доброто решение за хронично шофиращите пияни.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti

Мнение от w3s7 » 22 Яну 2010, 14:47

и на мене тази идея ми прозвуча нещо като хем по малко работа хем повече пари (както каза и един колега) ... не стига че сме пълни с юристи вместо да им намерят работа те гледат как да си намалят работата и да лапат бързи парички и да дигнат "полицейската надница" :mhihi: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Яну 2010, 15:45

Georgieff написа:Аз съм за, но и за по-сериозно принудително изпъление.

Чувал съм, че в чужбина дават възможност - или плащаш глобата до Х дни, или в противен случай влизаш в пандела за Y дни - те тва ми се струва перфектния вариант ;)

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 22 Яну 2010, 20:56

Georgieff написа:Аз съм за, но и за по-сериозно принудително изпъление.

Не стаа, щото колата му е регистрирана на името на жена му, баба му, котката , кучето :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Яну 2010, 11:18

От една страна съм съгласен- след като няма осъдени, по-добре съда да не се занимава повече с тези дела.

От друга страна обаче- как да бъде сериозно наказан шофьорът :?: Изключвайки елемента "Корумпиран полицай" за мен начина е следният:

Тежка глоба- 1-ят път 5000, 2-ят- 25000, 3-ят 100000 + задължителен затвор поне 6 месеца... В бонус (понеже е ясно, че няма да се плащат) ако до месец НЕ платиш глобата получаваш 1 месец затвор автоматично...

Друг начин няма- тежки глоби и 100% сигурност, че ще бъде платена или ще се лежи в пандиза. Ама и тая няма да я бъде поради една причина- елемента "Корумпиран полицай"... Просто който пие и кара ще трябва да носи едни 500лв. (при 2000лв. глоба) в джоба за КАТаджията... Което ще спре много хора като са пийнали повече от 3-4 бири или 150мл. твърд алкохол да се качат зад волана...

Дано измислят нещо реално ефективно, а не само на книга- аз съм съгласен и при над 1,2 промила директно да те бутат в ареста (не в затвора) за 1 месец + 300 часа обществено полезен труд... Не ми пука какви ще са наказанията, стига да намалеят пиянските издънки на пътя. Ако ме спрат и кръвната проба покаже 1,2+ ще си нося последствията
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Яну 2010, 11:24

Елементарно-да им конфискуват колите в полза на държавата-ама никога няма да стане, защото няма воля проблема и никога не е имало и ще се трепем ли трепем по българските сокаци, защото на никой не му дреме.
"Умрелия-умрял, давайте да спасяваме живия" това е девиза на правосъдието, като се разглеждат такива дела, пък ако виновника е някое голо цигане без книжка (което е най- масовият случай) и без работа държавата е безсилна да му окаже каквато и да е репресия.
Господа прокурорите ако смятат, че са претрупани с работа и не могат да я вършат-нека се ориентират на свободният трудов пазар, да видят как там се изкарват тия пари, които им дават за да измислят оправдания как и защо да не си свършат работата, но...такива случаи няма, хубаво че беше правосъдната министърка да ги оплаче колко са зле и как се претрепват от работа.
Никой не мое ма връне на селу!

Предишна

Назад към Извън Темата