Избор не бензин
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Избор не бензин
"Спамер", "Има много писано по темата, разрови се в търсачката".Тези, които мислят да започнат по този начин, по-добре да не започват.Направил съм необходимото и не съм открил задоволителен отговор на въпроса, който живо ме интересува.Ако модератор прецени, нека заключи темата.Стига съм се оправдавал.
По същество - А95 или А98?
Досега съм слагал 95, но реших да почна да слагам 98.Обаче научих доста противоречиви неща от сорта на това, че високооктанов бензин не е препоръчителен за мойта кола, че щял да ми навреди на двигателя и т.н.Други пък казват да сипвам смело, 98 бил по-удачният вариант, щяла да върви повече, а и самото гориво било по-икономично, което в този случай е последно по важност.За икономията говоря.От отговорите ви в тази тема ще зависи каккъв бензин ще слагам оттук нататък в е36-цата, за която съм написал с какъв мотор движи.Или поне така е според чичо Гугъл - е36 '95 година там излиза М42Б18.Благодаря на всички, които ще откликнат
По същество - А95 или А98?
Досега съм слагал 95, но реших да почна да слагам 98.Обаче научих доста противоречиви неща от сорта на това, че високооктанов бензин не е препоръчителен за мойта кола, че щял да ми навреди на двигателя и т.н.Други пък казват да сипвам смело, 98 бил по-удачният вариант, щяла да върви повече, а и самото гориво било по-икономично, което в този случай е последно по важност.За икономията говоря.От отговорите ви в тази тема ще зависи каккъв бензин ще слагам оттук нататък в е36-цата, за която съм написал с какъв мотор движи.Или поне така е според чичо Гугъл - е36 '95 година там излиза М42Б18.Благодаря на всички, които ще откликнат

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: Избор не бензин
Ако отвориш ръководството за Е36 ще видиш, че там пише само "минимум 95".Аз лично от около 2-3 години имам колата си и я карам само на 100 октана от ОМВ.Нямам абсолютно никакви проблеми.Писна ми всеки един път когато зареждам 95 колата да се държи по различен начин.Друг е въпроса тоя 100 октанов бензин дали е 100 октана, но поне при всяко зареждане карам една и съща кола по отношение на разход-вървеж.До сега съм сипвал само един път добавка за прочистване и то още когато купих колата за профилактика и от тогава никакви ядове.За 98 не мога да кажа нищо конкретно, но по пътя на логиката е за предпочитане пред 95.Става въпрос за М44Б19.
- ВаНко
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ...320ка...
- Мечтае да кара: M5 e39
- Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)
Mpower84 написа:Ако отвориш ръководството за Е36 ще видиш, че там пише само "минимум 95".Аз лично от около 2-3 години имам колата си и я карам само на 100 октана от ОМВ.Нямам абсолютно никакви проблеми.Писна ми всеки един път когато зареждам 95 колата да се държи по различен начин.Друг е въпроса тоя 100 октанов бензин дали е 100 октана, но поне при всяко зареждане карам една и съща кола по отношение на разход-вървеж.До сега съм сипвал само един път добавка за прочистване и то още когато купих колата за профилактика и от тогава никакви ядове.За 98 не мога да кажа нищо конкретно, но по пътя на логиката е за предпочитане пред 95.Става въпрос за М44Б19.
Колега и аз карам само със 100 октана кинитрон и ОМВ. Доволен съм много, както казваш не се знае колко е 100 октана, но поне със сигурност не е по-малко от 95

Power is nothing without control...

- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
95 plus - от ЕКО ...според мен най-добрия бензин за добра цена. На 320-ката и идва много добре и всеки път като сипя 50 кинта ми връщат 50 ст. /това с картата/
...и от лична наблюдения разхода е много по-добър, особено градско!

...burn your tyres , not your soul.....

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
6 мнения