Моля за ключ! Някой с бтк у дома или в офиса? или да...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Моля за ключ! Някой с бтк у дома или в офиса? или да...

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 17:29

Дойдоха техниците и нагласиха всичко очаквам утре от Стара Загора да пуснат нета. Благодаря на всички включили се в темата :)
Последна промяна c7aH4eB на 28 Яну 2010, 19:36, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Re: Някой с бтк у дома или в офиса? или да знае начина..

Мнение от Bella » 26 Яну 2010, 17:30

Кажи какъв е проблема ?
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 17:41

Така значи от Варна нашите донесоха БТК модем, с разни кабели и телефон/факс абе всичко нужно. Трябваше да прехвърлят оттам интернета на нашият номер тук и от София там мениджъра ли ква си неква се обади и казала, че било прехвърлено и некви техници щели да дойдат да настроят едно друго. Обаче тез техници идват вече 2 седмици и аз подхванах самонастройване :D Така: Включих модема към тока светна Паур, включих към лан порта с ауто настройки на компа свети на модема и етернет. Имам обаче и едно разклонителче на което пише Модем, Фоун(телефон), и от другата страна Лине. Кабела от модем вкарах и в модема, от фоун вкарах във факса и нетръгва. Остана лине да включа обаче нашите от офиса във Варна колежката им е изключилапо скоро срязала без да се разбере каде е отивал той. Аз мисля, че можеби ще влиза в буксута за телефон която идва от центарлите ли незнай си къде обаче старчат три жички , а буксута където се вкарва телефон е с две и то хубаво ще свържа двете ми 3тата къде ще иди? И така надявам се обясних проблема разбираемо благодаря предварително за отговорите :)
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 26 Яну 2010, 17:47

ми аз не те разбрах ама знам едно... кабела на телефона (тоз дето излиза от стената :mhihi: ) мушкаш му буксата в разклонителчето... от там едната букса в модема, другат в телефона... от модема пък трябва да излезе кабел който да се включва в ланкартата... и туй е то... обаче това е бтк естествено и няма как без да звъннеш 10 пъти на операторите им за това най-добре 0800100 мисля че беше :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 17:51

Ogi написа:ми аз не те разбрах ама знам едно... кабела на телефона (тоз дето излиза от стената :mhihi: ) мушкаш му буксата в разклонителчето... от там едната букса в модема, другат в телефона... от модема пък трябва да излезе кабел който да се включва в ланкартата... и туй е то... обаче това е бтк естествено и няма как без да звъннеш 10 пъти на операторите им за това най-добре 0800100 мисля че беше :yes:

ОТ модема вкарвам в лан буксата на компа, от разклонителчето където пише модем вкарвам и в модема, обаче на то разклонител пише и phone Вкарвам във факса, и на то разклонител пише и лайн (Line) което можеби трябва да влезе някак в кабела от стената но как? ИНаче от самия факс няма букса за влизане в буксата от стената :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 26 Яну 2010, 17:58

Абе инфото е малко в повече ама карай .Разкачи всичко което си свързал и дай наново.В кутията с модема имаш два сиви кабела ,един жълт , един сплитер ,модема и диск за инсталация . Сивия кабел го слагаш в единия край на сплитера другия край в телефонната розетка .В него слагаш и кабела от телефона .От другата страна на сплитера слагаш другия сив кабел които свързваш с модема .След това жълтия кабел го свързваш с модема и с компютъра . Включваш първо компютъра след това модема . На модема започва да мига една от лампите и след няколко секунди изгасва .Това значи ,че акаунта при тях ти е активен . Стартираш си браузъра които ползваш .Трябва да ти даде начална страница на Виваком .Ако не изписваш адреса .Въвеждаш си акаунта и някакъв код които го има на договора и си готов .

п.с Дано си ме разбрал :conf:

п.п.с в кутията има книжка с упътване с картинки ,ако не си ме разбрал давай по картинките :lol:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 18:04

Bella написа:Абе инфото е малко в повече ама карай .Разкачи всичко което си свързал и дай наново.В кутията с модема имаш два сиви кабела ,един жълт , един сплитер ,модема и диск за инсталация . Сивия кабел го слагаш в единия край на сплитера другия край в телефонната розетка .В него слагаш и кабела от телефона .От другата страна на сплитера слагаш другия сив кабел които свързваш с модема .След това жълтия кабел го свързваш с модема и с компютъра . Включваш първо компютъра след това модема . На модема започва да мига една от лампите и след няколко секунди изгасва .Това значи ,че акаунта при тях ти е активен . Стартираш си браузъра които ползваш .Трябва да ти даде начална страница на Виваком .Ако не изписваш адреса .Въвеждаш си акаунта и някакъв код които го има на договора и си готов .

п.с Дано си ме разбрал :conf:

п.п.с в кутията има книжка с упътване с картинки ,ако не си ме разбрал давай по картинките :lol:

Модема всичко е настроен защото е ползван, а тука нашите недонесоха диск или кутия. Само сплитер ако това се нарича нещото на което аз викам разклонителче. http://buymenow.co.nz/_img/adsl_spliter2.jpg имам едно такова където са две пише модем и телефон а отзад пише Лине. Модема пъро светваа червено ислед няколко секунди зелено където е пауър. Има син кабел и един бял от сплитера до модема и еидн по сив към факса. А от лине е черен който незнам къде трябва да влезе дали в буксата от стената ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 26 Яну 2010, 18:17

Line в розетката на стената, Phone в телефона, Modem в модема ...
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 18:28

eraziel написа:Line в розетката на стената, Phone в телефона, Modem в модема ...

Тук е проблема, че на розетката на стената има 2 жички, а от лине (сплитера) кабела изкарва 3 жички и са ко прайм?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 26 Яну 2010, 18:38

Какви цветове са въпросните три жици?
На тозия кабел другия край с конектор ли е или влиза директно в кутийката?
Ако е с конектор погледни средните две жици какви цветове са и не отговарят ли на тези от розетката на стената (червен и зелен)?
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 18:57

eraziel написа:Какви цветове са въпросните три жици?
На тозия кабел другия край с конектор ли е или влиза директно в кутийката?
Ако е с конектор погледни средните две жици какви цветове са и не отговарят ли на тези от розетката на стената (червен и зелен)?

Кабела който излиза от сплитера за кутийката на стената е с 3 жички червена, жълта и зелена, а на кутийката са синя и една кремава жълта. Той ако беше с конектор щях да го вкарам ама не е. Или ако има начин да му сложа конектора от другия телефон който беше.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 26 Яну 2010, 22:04

Tтрябват ти червената и зелената жица, между другото, тоя кабел трябва да е с 4 жици явно, щом имаш червена, зелена и жълта, най-вероятно имаш и черна, но т'ва не те интересува ... Ползваш червената и зелената. Пробвай да ги вържеш в в една комбинация - ако не проработи - сменяш, ако пак не проработи - чакаш бтк техниците да го свържат. Можеш да си сложиш букса, трябват ти клещи за кримпване на RJ11 конектори и съответния конектор също, но не си струва да купуваш клещите за да сложиш един конектор само, по-добре изчакай да ти го направят като хората...
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Яну 2010, 23:13

eraziel написа:Tтрябват ти червената и зелената жица, между другото, тоя кабел трябва да е с 4 жици явно, щом имаш червена, зелена и жълта, най-вероятно имаш и черна, но т'ва не те интересува ... Ползваш червената и зелената. Пробвай да ги вържеш в в една комбинация - ако не проработи - сменяш, ако пак не проработи - чакаш бтк техниците да го свържат. Можеш да си сложиш букса, трябват ти клещи за кримпване на RJ11 конектори и съответния конектор също, но не си струва да купуваш клещите за да сложиш един конектор само, по-добре изчакай да ти го направят като хората...

Да дойде утре, че ще видя ква ще я върша. А колкото до тея техници майка ми днес им звъняла и даже мениджърката където е не й вдигнала, майка ми и звъннала от другия телефон она се обадила обяснявала се пак рекла, че ще се обади по-късно и няма. Викам си дано БТК да го бива като толкос го рекламират тва онова, ма и то с кусури дано да е само откъм техници и да е един път, че и с тях ще прайм разправии :D
Изображение

Назад към Извън Темата