Компресор за гайковерт на въздух?Какъв?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Bimmer320
- Потребител
-
- Кара: E36 ///M 3.2
- Мечтае да кара: E92 M3
Компресор за гайковерт на въздух?Какъв?
Колеги,решил съм да си правя домашно сервизче за колите....и мисля да си взема компресорче с идеята да си боядисвам някои от детайлите по колата...а да мога да го ползвам и за гайковерт.....какъв бих те ми препоръчали?
Пак казвам за домашно,няма да правя 20 коли....ами само моята
Пак казвам за домашно,няма да правя 20 коли....ами само моята

Последна промяна Bimmer320 на 28 Яну 2010, 15:09, променена общо 1 път
Re: Гайковерт на въздух?Какъв?
За лично ползване отиди в практикер, имаше някво ментенце цял куфар с инструменти на въздух за без пара.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Явор написа:http://www.vbox7.com/play:3e7fa888

А за компресор влез в някой читав магазин и питай аджеба кой е достатъчен за тая работа.според мен повече от 3-4 атмосфери не ти трябват

Re: Компресор за гайковерт на въздух?Какъв?
дебит/минута при определено налягане са характеристиките.
пази се от високи атмосфери но нисък дебит (което обикновено е което рекламират и е безсмислено).
като казах това- взимаш най-големия които можеш да си позволиш за да можеш да въртиш (основно да развиваш) гайки които иначе на ръка ще се озориш. мисли го така- на ръка с ключ с дълго рамо един нормален човек може да развие 450-600 паунда което е... горе долу 800 нм.... значи за да имаш полза от гайковърт ти трябва пистолет (и компресор които да го подържа) които да развива поне 800нм... сега има и ударния момент на гайковърта които работи в негова полза но... като цяло си търсиш такъв които развива поне 800нм.. и търсиш компресора дето да го подържа (всички гайковърти си казват какъв дебит при какво налягане изискват за да развият максималния си въртящ момент).
примерно моя в къщи (съвсем средно-статистически) е 10 кубически фута на минута при 7 атмосфери- демек малко над 1/3 кубически метър въздух/ минута на 7 атмосфери... което ми позволява да въртя гайки с 1300-1500 нм...
и друго... ако имаш по-мощен компресор и пистолет- избягвай да въртиш нормални гедорета защото ще ги цепиш. гедоретата за гайковъртите са черни (не знам от какво са правени) но са доста по-тежки и по-здрави.
пази се от високи атмосфери но нисък дебит (което обикновено е което рекламират и е безсмислено).
като казах това- взимаш най-големия които можеш да си позволиш за да можеш да въртиш (основно да развиваш) гайки които иначе на ръка ще се озориш. мисли го така- на ръка с ключ с дълго рамо един нормален човек може да развие 450-600 паунда което е... горе долу 800 нм.... значи за да имаш полза от гайковърт ти трябва пистолет (и компресор които да го подържа) които да развива поне 800нм... сега има и ударния момент на гайковърта които работи в негова полза но... като цяло си търсиш такъв които развива поне 800нм.. и търсиш компресора дето да го подържа (всички гайковърти си казват какъв дебит при какво налягане изискват за да развият максималния си въртящ момент).
примерно моя в къщи (съвсем средно-статистически) е 10 кубически фута на минута при 7 атмосфери- демек малко над 1/3 кубически метър въздух/ минута на 7 атмосфери... което ми позволява да въртя гайки с 1300-1500 нм...
и друго... ако имаш по-мощен компресор и пистолет- избягвай да въртиш нормални гедорета защото ще ги цепиш. гедоретата за гайковъртите са черни (не знам от какво са правени) но са доста по-тежки и по-здрави.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
и гледай какъв взимаш, видях поражения от гръмнал стотина литра компресор, като след Ц4 

- Bimmer320
- Потребител
-
А някакви SOHO марки можете ли да препоръчате,да ме ориентирате в цени г/д за нещо сравнително смилено 

alx написа:и друго... ако имаш по-мощен компресор и пистолет- избягвай да въртиш нормални гедорета защото ще ги цепиш. гедоретата за гайковъртите са черни (не знам от какво са правени) но са доста по-тежки и по-здрави.
тва много съм го слушал
заклевам се че досега съм сцепил само една 19ска и то със пистолет дет е 10кг. със нормален малък нямам проблем
ама никакъв малко като мит е ма де да знам сичко е ФАКОМ
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Bimmer320
- Потребител
-
добре де никой ли не ползва такива неща...никой нищо не казва
9 мнения
• Страница 1 от 1