Въпрос за чисто хипотетична ситуация с катастрофа
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за чисто хипотетична ситуация с катастрофа
мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 20:16, променена общо 1 път
.
Re: Въпрос за чисто хипотетична ситуация с катастрофа
ти си бил първичната предпоставка за птп-то... кой мислиш че е виновен?
онзи може да го глобят за каране без книжка/пиян/надрусан/заспал и тн според закона... но застрахователната случка се пише на тебе...
онзи може да го глобят за каране без книжка/пиян/надрусан/заспал и тн според закона... но застрахователната случка се пише на тебе...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
А чисто хипотетично си мисля че бащата ше се смени със сина и ше излезе че той е карал и ти си в нарушение ...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
1) На него за каране без книжка. На бащата акт, че е предостъпил превозното средство на неправоспособен водач. На тебе за не спиране на стоп, отнемане на предимство и реализиране на птп
2) Не
3) Можеш да съдиш родителите за каквото си решиш. Той е непълнолетен. Какво ще реши съда е друг въпрос, защото ти си виновен за инцидента
4) За катастрофата не
5) парична глоба + отнемането на правото да си взема книжката до 21 години (в някой ситуации)
2) Не
3) Можеш да съдиш родителите за каквото си решиш. Той е непълнолетен. Какво ще реши съда е друг въпрос, защото ти си виновен за инцидента
4) За катастрофата не
5) парична глоба + отнемането на правото да си взема книжката до 21 години (в някой ситуации)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....
Това, ако наистина е така, е еб..хти и простотията, и държавата, и реда...
Пиянката нека да си го отнася за шофирането в нетрезво състояние! Ама аз, ако го осакатя (или убия), защото съм му отнел предимството, не мисля че е правилно да съм невинен...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Shider написа:SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....
Пиянката нека да си го отнася за шофирането в нетрезво състояние! Ама аз, ако го осакатя (или убия), защото съм му отнел предимството, не мисля че е правилно да съм невинен...
Не е така, спокойно, някои хора пишат явно на изуст. В такива случаи има чисто и просто СЪВИНА, т.е. ти ще получиш половината от обезщетението, което ще ти бъде определено от съда или от самите застрахователи.
А я още един казус който наистина ми се случи тази седмица. Карам си в Изток и от еднопосочна улица движейки се НАОБРАТНО излиза някъв шофьор който ми се пада дясностоящ.
Та в случай на ПТП кой е виновен? Аз, че той ми е бил "хипотетично" дясностоящ или той защото кара в насрещното по еднотопосочна улица.
То нямаше ПТП де, но се зачудих да спирам ли да го пускам, да карам ли.... и какво изобщо прави наобратно в движението.
Та в случай на ПТП кой е виновен? Аз, че той ми е бил "хипотетично" дясностоящ или той защото кара в насрещното по еднотопосочна улица.
То нямаше ПТП де, но се зачудих да спирам ли да го пускам, да карам ли.... и какво изобщо прави наобратно в движението.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Projektzwo написа:Shider написа:SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....
Не е така, спокойно, някои хора пишат явно на изуст. В такива случаи има чисто и просто СЪВИНА, т.е. ти ще получиш половината от обезщетението, което ще ти бъде определено от съда или от самите застрахователи.
Ми май ти си пишеш наизуст щото е така...пил ли е водача го отнася от всякъде, мани тва ами и застраховката не му важи. Мен един така ме отнесе, нещо се пенявеше, че не съм пуснал мигач, но дрегера му отчете 0.7, та зема...После незнам кво са го праили застрахователите

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Сондьора написа:Projektzwo написа:Shider написа:SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....
Ми май ти си пишеш наизуст щото е така...пил ли е водача го отнася от всякъде, мани тва ами и застраховката не му важи. Мен един така ме отнесе, нещо се пенявеше, че не съм пуснал мигач, но дрегера му отчете 0.7, та зема...После незнам кво са го праили застрахователите
Аз говоря за конкретната ситуация, която е описана по-горе, но иначе си прав, пиша на изуст...

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....
Това не е така....Преди половин година братовчед ми засича и спира пред няква пиянка на светофар, защото нещо са се псували на предния светофар. Та брадчеда излиза от колата и пияният с мръсна газ потегля и го удря във вратите. Идва КАТ и пише акт на братчеда за "предприемане на маневра тип засичане, довела до ПТП", а на другия пишат акт само за "управление в нетрезво състояние (0.8 промила)". Цялата вина отнася трезвият в случая

R6 - Was sonst?
- SKISA
-
-
идеята ми беше да кажа ,че със сигурност и пияният отнася вина и отговорност и ще бъде наказан ,независимо ,че не е причинил птп-то. не съм попадал в ситуацията и не мога да кажа категоричено, но занм че със сигурност има ли пиян участник отнася наказание ,независимо дали е виновен за самото птп или не.
точно в тва се крие ключа от палатката ,че ако човек е употребил алкохол и го треснат или стане беля със сигурност ще отнесе наказание.и точно заради това не бива да се пие ,независимо дали човека се чуства сигурен да кара и спазва правилата,защото друг може да го чукне и пак отива на кино...
точно в тва се крие ключа от палатката ,че ако човек е употребил алкохол и го треснат или стане беля със сигурност ще отнесе наказание.и точно заради това не бива да се пие ,независимо дали човека се чуства сигурен да кара и спазва правилата,защото друг може да го чукне и пак отива на кино...
- SKISA
-
-
Escape написа:А я още един казус който наистина ми се случи тази седмица. Карам си в Изток и от еднопосочна улица движейки се НАОБРАТНО излиза някъв шофьор който ми се пада дясностоящ.
другият е виновен-ти не си длъжен да спазваш дясностоящ там ,защото няма как да очакваш ,че в забранена улица ще излезе друг водач.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
alx написа:ти си бил първичната предпоставка за птп-то... кой мислиш че е виновен?

14 мнения
• Страница 1 от 1