Актуални впечатления от митниците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Актуални впечатления от митниците?

Мнение от Fking » 10 Фев 2010, 0:57

След промените от тази година и многото отзиви за безумията които се извършват, се чу нещо за улесняване на процедурата при по-ниски стойности.
Нека ако някой е имал "късмета" да ходи скоро да сподели как стоят нещата сега при различните прагове на стойността.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Актуални впечатления от митниците?

Мнение от bum_bum » 11 Фев 2010, 11:24

Няма по-ниски стойности, а улесненията са по-скоро само на хартия. Висиш и чакаш като сопол.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 11 Фев 2010, 11:40

bum_bum написа:Няма по-ниски стойности, а улесненията са по-скоро само на хартия. Висиш и чакаш като сопол.

ако си бил само за ДДС, колко вися?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Фев 2010, 11:43

Аз не вися, но видях други хора понеже ходих 2 пъти за деня бяха повече от 3 часа там.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 11 Фев 2010, 14:11

bum_bum написа:Няма по-ниски стойности, а улесненията са по-скоро само на хартия. Висиш и чакаш като сопол.

Две пратки имам за освобождаване и е супер досадно и бавно :ranting:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Фев 2010, 14:41

Преди 2 седмици брат ми за един часовник отнесе над 2 часа на митницата... беше изтрещял. Пак го пращали до шефа за подпис и всички ония простотии, дето ги четохме в началото на годината.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 11 Фев 2010, 17:09

това за под 150 евро ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Фев 2010, 0:58

Да, трябва да ти издават EORI, ако нямаш постоянно и ред още простотии. Както и прословутата "такса ценности", която вече май е 6лв, вместо 4 :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 12 Фев 2010, 1:15

баси
а по медиите разправят как вече за под 150 евро нямало EORI, ставало за 20 мин на едно гише, и даже прословутата такса ценности 4лв, била махната защото е незаконна :)

Хората развиват технологиите за да можеш с 2 клика да си купиш каквото си искаш, а тука ти отнемат 1 ден от живота за да си го получиш :>

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 12 Фев 2010, 1:20

Как добре го каза - хората :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Фев 2010, 1:21

Ми аз имах някаква призовка и в нея пишеше да си нося EORI, ако имам, а беше за 80 долара. Таксата също така пишеше, че е 6лв. Мисля, че са я махнали само за европейските пратки, които отиват на разменната станция.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 12 Фев 2010, 2:31

аз ходих да взема едни обувки,ръкавици и чорапи...всичко за 115 долара.Значи дадох 20 кинта на митническата агенция да ми оправи документите по бързо,след това кибичих към 2 час от самата митница да ми оправят нещата.Платих 32 лева налог,след това в пощата платих още 6 кинта за това че колета тежеше към 4 кила.Та всичко ми отне към 2 часа и 30 мин и това при факта че с мен не идва митничар в пощата да отваряме колета да види дали всичко отговаря на това което съм описал в митническата декларация.На въпрос към зам.шефа на митницата що така стана след нова година от 150 евро на 15 евро...ми каза че ЕС има милярди евро търговски дефицит от САЩ и това било като анти-мерка.

п.с става въпрос за митницата в Свищов, където не се прави всичко на 1 гише както в София и определено трябва да се удари едно рамо. Щото имам познат който 2 дена ходи да освободи неква елементарна стока :ranting:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Фев 2010, 17:35

Абе преди имаше една вратичка, не знам дали още става. 2008 - 2009 си поръчвах хрантиелни добавки от сащ. В началото си идваха директно в пощенския клон просто отивах да си ги взема от там (щото бяха под 2кг пратките или нещо такова) После се полакомих и започнах да поръчвам по повече. Пристига ми честитка да ходя до митницата да си взема пратката (тая дето е до автогарата), но за мое улеснение ако си платя 4лв за куриер ще ми ги доставят до врата . Е платих си и ми ги досавиха до врата няколко пъти без да се занимавам с глупости. Последния път обаче, понеже имах път към митницата точно, си викам ще отида да си ги взема на место :lol: Е нема такава грешка. 2 часа чакане, писаници на глупости че и някакво мито ми треснаха дето беше 50% от стойността на пратката :evil: Така че възползвайте се от услугата за доставка до дома ви, не знам още дали я има тая далавера, ама поне преди година имам чувството, че никой не гледаше какво се доставя :lol:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Назад към Извън Темата