Някой работи ли в Англия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Re: Някой работи ли в Англия

Мнение от devil_vas » 02 Мар 2010, 17:58

katra_fm написа:имаш л.с.

devil_vas, колега не бъди толкова наивен за парите. Англия Англия ама .... ;)
Малко ли ги даваха по телевизията как се връщат без пукната пара.
Едно момче на нашата улица иска пари от тяхните, за да може да се прибере.
По закон, има оувъртайм - до колкото помня над 40 часа от 5.** ставаше на 8.**,
а на нас ни дадоха точно 1 път. А работна седмица 7 дена 8-10 часа. Като 2 месеца
без почивка. Може да си ги сметнеш сам и дали от четвъртък - петък не започвате оувъртайма. Инфото ми е от преди 2 години, когато аз бях.

както казах, с тия бригади повечето е късмет. къде ще попаднеш, на какви хора, на какви правила, какъв сезон ще уцелиш. може аз да съм късметлията та 3 години да нямам ядове. знам за хора които се пребраха без пукната пара, но знам и за такива, които си искараха парички. така че... късмет, тва е положението. и хъс за работа, "колкото повече, толкова повече" важи с пълна сила там.

овертайм няма ако работиш на пийсуорк (демек на парче или по точно на каквото си набереш - на норма)
овертайм има само на таймуорк - почасово. събота и неделя пак дават овертайм, след 8-мия час пак дават и така.
5.8х е сега работния час в селкското стопанство, 8.х е овертайма

не съм казал че е цвете там нито пък че ще те чакат с бъклица и дрян или пита с мед! работа си е, в повечето случай мизерийка. в крайна сметка всеки сам си решава ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 02 Мар 2010, 17:59

мой приятел подаде документи във фирма за англия от преди НГ още чака да получи документите от там за разрешителните за работа незнам как се казват, трябваше средата на февруари да го получи най-късно, но още се бавят иначе работата щяла да е в хотел не по полето.. и като смятах месечно колко ще получава излизаше около 2000лв на месец, но без квартира и храна, което май не е много примамливо .....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 02 Мар 2010, 18:50

spower написа:мой приятел подаде документи във фирма за англия от преди НГ още чака да получи документите от там за разрешителните за работа незнам как се казват, трябваше средата на февруари да го получи най-късно, но още се бавят иначе работата щяла да е в хотел не по полето.. и като смятах месечно колко ще получава излизаше около 2000лв на месец, но без квартира и храна, което май не е много примамливо .....

Това ако е след такси бива , излиза някаде около 45£ на ден което за хотелите си е прилично . Но ако е преди такси сложи 80£ за таксите , 300£ за квартирата и 150£ за храна и отделно транспорта по 30-40£ на седмица което прави около 160£ на месец . И кво излиза ...... ще печели около 1000£ на месец , ще харчи около 700£ на месец и чисто на него му остават ....300£ !!! Това са доста груби сметки но все пак помислете дали си заслужава .
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата