Смяна на регистрация на мотор /пътен данък/?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Смяна на регистрация на мотор /пътен данък/?

Мнение от spower » 04 Мар 2010, 12:48

Колеги, при смяна на регистрация на мотор от една област в друга освен договора за покупко-продажба и малкия и големия талон + ГО искат ли бележка за платен данък, който предния собственик трябва да е платил ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Смяна на регистрация на мотор /пътен данък/?

Мнение от X-citer » 04 Мар 2010, 13:37

Няма логика да не ти искат при положение, че става въпрос за МПС. Това ако си го завел мотора в общината, ако не си е лесна работата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 04 Мар 2010, 14:15

не става въпрос, че още не съм го прехвърлил на мое име и понеже е от др област ще трябва да го карам в Кат да му сменят и номера и документите, но като погледнах предишния собственик ми е дал бележка за платен данък от 2007 година и сега да не се наложи за 3 години да му плащам данъка, че да ми регнат на мое име
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 04 Мар 2010, 14:18

ако е до 350 сс можеш да го прехвърляш и без нотариус.
квитанцията за платен пътен данък ти я иска само нотариуса

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 04 Мар 2010, 14:26

Turboman написа:ако е до 350 сс можеш да го прехвърляш и без нотариус.
квитанцията за платен пътен данък ти я иска само нотариуса

успокойх се, че като погледнах данък от 2007 и се изненадах неприятно :)
Мерси колега!

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 04 Мар 2010, 14:32

В КАТ ти трябват документите на мотора + ГО. Понеже предполагам за какъв тип мотор става дума на каналите по всяка вероятност ще ти се заядат за огледала, мигачи и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 04 Мар 2010, 15:41

X-citer написа:В КАТ ти трябват документите на мотора + ГО. Понеже предполагам за какъв тип мотор става дума на каналите по всяка вероятност ще ти се заядат за огледала, мигачи и т.н.

a цялата инсталация наново съм му я правил, че като пуснех мигача и габарита почваше да мига:)
а договора понеже ми е от миналата година дали ще е проблем или да го напиша наново с по скорошна дата ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Мар 2010, 17:39

spower написа:
X-citer написа:В КАТ ти трябват документите на мотора + ГО. Понеже предполагам за какъв тип мотор става дума на каналите по всяка вероятност ще ти се заядат за огледала, мигачи и т.н.

a цялата инсталация наново съм му я правил, че като пуснех мигача и габарита почваше да мига:)
а договора понеже ми е от миналата година дали ще е проблем или да го напиша наново с по скорошна дата ?

Ако можеш да го напишеш легално с по-скорошна дата няма да имаш проблем, а за данъците влизат в сила от датата на договора, а не от старата бележка. И в КАТ не ти искат бележка за данък само както каза Любо талон договор и гражданска. Ако мотора няма мигачи им кажи че по закон можеш да даваш сигнали с ръка ( нали за това на курсовете те учат само с дясната да можеш да завиваш), а за огледала - трябва да имаш (или поне за пред властите).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 04 Мар 2010, 17:51

е супер :) има мигачи обурудвах го с нови + ново реле, че старото беше си отишло, а договора лесна работа ;) Мерси много!
Огледало има само ляво така и така не сметнах за необходимо дясно за хард ендуро :) ама ще взема да му сложа за пред кат

Назад към Извън Темата