Държавата може да връща 120 млн. лв. акциз за стари коли
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
Re: Държавата може да връща 120 млн. лв. акциз за стари коли
dimithur написа:Акцизът най-вече беше данък "идиот". Поне малко от малко се стремеше да попречи на идиотите да се самоубиват по пътищата. То добре че сега е криза и немат много пари хората, щото инак досега да сме наводнили вече с 20 годишни трошки с най-малко по 200 коня под капака. И тогава жертвите по пътищата няма да са 1к ми ще са най малко 10к
ти това сериозно ли го написа??? или нещо 316ката на газ не върви

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Аз можели да питам нещо неконкретно свързано по темата , но виждам че има хора запознати с тези неща. Намислил съм септември месец да сменям мотора с 28-ца , ще искам и документи към мотора зада го регистрирам , таа въпроса ми е колко ще ми струва горе доло , знам че ще има смяна на талона , но въпросните 193 коня ще се заплащат ли всичките
. Може да ви се стори глупав въпроса ,но несъм запознат с тези неща. Който е правил подобно нещо нека сподели на Лс зада не цапам темата

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Демирев написа:То това е и грешката в закона за акциза заради, което беше съборен.
Данък на база сертификат евро 1-2-3-4-5 е най-нормалното нещо.
мс - за Е30 обаче и в този случай данъкът ще бъде много висок, тъй като няма и Евро 1.
Май го събориха заради това, че на старите коли акциза беше по-висок от на новите, не не е важно- нали го няма вече...
Облагане с някакъв данък на база Евро 1-5 съм съгласен- но не по документи, а след реално замерване... Ако ми кажат- за внос на кола с по-ниско ниво от Евро3 примерно се дължи акциз (в разумни граници разбира се), не че ще съм доволен (кой обича да дава кинти на държавата), но няма да псувам, че е неправомерно и или ще го платя, или ще карам по-нова кола... Но поне налога ще е справедлив... Ако кажат- кола с цена над 50000€ е лукс и плащаш акциз- съгласен, пак няма да съм доволен, но ще е напълно законно... Ама по мощност да се определя беше пълна глупост...
Проблемът не е толкова в налога, колкото в размера който беше... За да взема нещо с В35 мотор трябваше да платя на държавата над 9к - как да не псуваш, за В25 мотор- почти 5к... Те колите се купуват за по-малко пари отколкото ми искаше държавата

ПС: Да, тогава данъка/акциз/к'вото там измислят за Е30 ще е жесток на база Евро норми- ама поне ще е законосъобразен и копче не можеш да кажеш, нали... Лошо, но напълно законно...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
dimithur написа:Акцизът най-вече беше данък "идиот". Поне малко от малко се стремеше да попречи на идиотите да се самоубиват по пътищата. То добре че сега е криза и немат много пари хората, щото инак досега да сме наводнили вече с 20 годишни трошки с най-малко по 200 коня под капака. И тогава жертвите по пътищата няма да са 1к ми ще са най малко 10к
Да, този акциз беше данък "идиот", за тези които го плащаха на вятъра. Най-големите идиоти не карат мощни коли, първо защото не могат да карат и второ, защото не могат да си го позволят, много им товари сметката. А ти като не се смяташ за такъв си карай новата малолитражка и се кефи на куцата й возия. И като се пънеш да изпревариш някой камион, се съобразявай с останалите участници в движението, които с основание ще те освиркат с клаксоните си, а ти ще бъдеш потенциален убиец на пътя. Още ли не разбрахте каква е целта на ограничаване управлението на мощни автомобили и на скоростта на движение? Да има вечен тормоз на шофорите с мощни возила, които са длъжни да се съобразяват с некадърници и други кадърни, но със спънати автомобили, а катаджията прикрит зад някой храст, да има с какво да се облаже от ситуацията. Пълни глупости са твърденията, че ограничението от всякакъв вид спомага за намаляване на пътнотранспортните произшествия, точно обратното е. Изнервянето е причина за това, но идиотите продължават да наливат в кратуните на вЕрващите подобни басни и митове.
Е то по тая логика сигурно и ограничението от 90км по първокласен път е направено с цел да изнервя шофьорите ? В крайна сметка дали двигателя ще ти е 1.6 или 6.6 ламарината е все с една и съща здравина
И още от сега се хващам на бас, че тая година жертвите на пътя ще се повече от миналата, пък вие си пишете каквото искате
Въпреки че съм внимателен шофьор като ми падне кола с повече кончета винаги я настъпвам , то просто ти идва отвътре някак си
Отделно като съм с малолитражка си карам в колоната и не правя глупости. Мисля че ако не при всички, то поне при повечето от нас е така ?

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Абре да оправят ямите, маркировките и знаците по пътищата па да видим колко ще са загиналите. Аз за 3 дена по пътя от Владая към Драгичево видях 3 катастрофи. (Счупени джанти .. изкъртени носачи и айде в насрешното или в канавката) Дупките там скриват конус до повече от половината.... Сигурен съм, че не е само там така
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Mи то днеска май имаше някакъв протест против дупките пред столична община, на който познайте колко човека са отишли - точно 10 ! Ясно ми е на всички колко ни е*е за дупките 

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
От това което гледах по новините сутринта, тия дето бяха излезли и те не знаеха какво искат.
Първо обясняваха да не се давали пари за кърпене на пътищата, а да се преасфалтирало. После поставиха ултиматум до 10 дни да били закърпени дупките иначе се вдигали на всенароден протест. Така и не разбрах как в тоя сняг и киша дето го дават за следващата седмица, даже и при добро желание някоя община може да направи нещо
Първо обясняваха да не се давали пари за кърпене на пътищата, а да се преасфалтирало. После поставиха ултиматум до 10 дни да били закърпени дупките иначе се вдигали на всенароден протест. Така и не разбрах как в тоя сняг и киша дето го дават за следващата седмица, даже и при добро желание някоя община може да направи нещо

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Да раздадат безплатно от общината по един ниско летящ дирижабъл и с тех да ходиме на работа докато се стопли времето и закърпят дупките 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2