Държавата може да връща 120 млн. лв. акциз за стари коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Re: Държавата може да връща 120 млн. лв. акциз за стари коли

Мнение от oxam » 10 Мар 2010, 13:17

dimithur написа:Акцизът най-вече беше данък "идиот". Поне малко от малко се стремеше да попречи на идиотите да се самоубиват по пътищата :mhihi: . То добре че сега е криза и немат много пари хората, щото инак досега да сме наводнили вече с 20 годишни трошки с най-малко по 200 коня под капака. И тогава жертвите по пътищата няма да са 1к ми ще са най малко 10к ;)

ти това сериозно ли го написа??? или нещо 316ката на газ не върви :mhihi:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 10 Мар 2010, 13:20

Аз можели да питам нещо неконкретно свързано по темата , но виждам че има хора запознати с тези неща. Намислил съм септември месец да сменям мотора с 28-ца , ще искам и документи към мотора зада го регистрирам , таа въпроса ми е колко ще ми струва горе доло , знам че ще има смяна на талона , но въпросните 193 коня ще се заплащат ли всичките :dunno: . Може да ви се стори глупав въпроса ,но несъм запознат с тези неща. Който е правил подобно нещо нека сподели на Лс зада не цапам темата :bchug:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Мар 2010, 13:25

Демирев написа:То това е и грешката в закона за акциза заради, което беше съборен.

Данък на база сертификат евро 1-2-3-4-5 е най-нормалното нещо.

мс - за Е30 обаче и в този случай данъкът ще бъде много висок, тъй като няма и Евро 1.

Май го събориха заради това, че на старите коли акциза беше по-висок от на новите, не не е важно- нали го няма вече...

Облагане с някакъв данък на база Евро 1-5 съм съгласен- но не по документи, а след реално замерване... Ако ми кажат- за внос на кола с по-ниско ниво от Евро3 примерно се дължи акциз (в разумни граници разбира се), не че ще съм доволен (кой обича да дава кинти на държавата), но няма да псувам, че е неправомерно и или ще го платя, или ще карам по-нова кола... Но поне налога ще е справедлив... Ако кажат- кола с цена над 50000€ е лукс и плащаш акциз- съгласен, пак няма да съм доволен, но ще е напълно законно... Ама по мощност да се определя беше пълна глупост...

Проблемът не е толкова в налога, колкото в размера който беше... За да взема нещо с В35 мотор трябваше да платя на държавата над 9к - как да не псуваш, за В25 мотор- почти 5к... Те колите се купуват за по-малко пари отколкото ми искаше държавата :roll: Тотално грешна беше формулата просто...

ПС: Да, тогава данъка/акциз/к'вото там измислят за Е30 ще е жесток на база Евро норми- ама поне ще е законосъобразен и копче не можеш да кажеш, нали... Лошо, но напълно законно...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 11 Мар 2010, 10:44

dimithur написа:Акцизът най-вече беше данък "идиот". Поне малко от малко се стремеше да попречи на идиотите да се самоубиват по пътищата :mhihi: . То добре че сега е криза и немат много пари хората, щото инак досега да сме наводнили вече с 20 годишни трошки с най-малко по 200 коня под капака. И тогава жертвите по пътищата няма да са 1к ми ще са най малко 10к ;)

Да, този акциз беше данък "идиот", за тези които го плащаха на вятъра. Най-големите идиоти не карат мощни коли, първо защото не могат да карат и второ, защото не могат да си го позволят, много им товари сметката. А ти като не се смяташ за такъв си карай новата малолитражка и се кефи на куцата й возия. И като се пънеш да изпревариш някой камион, се съобразявай с останалите участници в движението, които с основание ще те освиркат с клаксоните си, а ти ще бъдеш потенциален убиец на пътя. Още ли не разбрахте каква е целта на ограничаване управлението на мощни автомобили и на скоростта на движение? Да има вечен тормоз на шофорите с мощни возила, които са длъжни да се съобразяват с некадърници и други кадърни, но със спънати автомобили, а катаджията прикрит зад някой храст, да има с какво да се облаже от ситуацията. Пълни глупости са твърденията, че ограничението от всякакъв вид спомага за намаляване на пътнотранспортните произшествия, точно обратното е. Изнервянето е причина за това, но идиотите продължават да наливат в кратуните на вЕрващите подобни басни и митове.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Мар 2010, 11:21

Е то по тая логика сигурно и ограничението от 90км по първокласен път е направено с цел да изнервя шофьорите ? В крайна сметка дали двигателя ще ти е 1.6 или 6.6 ламарината е все с една и съща здравина :mhihi: И още от сега се хващам на бас, че тая година жертвите на пътя ще се повече от миналата, пък вие си пишете каквото искате ;) Въпреки че съм внимателен шофьор като ми падне кола с повече кончета винаги я настъпвам , то просто ти идва отвътре някак си :) Отделно като съм с малолитражка си карам в колоната и не правя глупости. Мисля че ако не при всички, то поне при повечето от нас е така ?
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 11 Мар 2010, 14:23

Абре да оправят ямите, маркировките и знаците по пътищата па да видим колко ще са загиналите. Аз за 3 дена по пътя от Владая към Драгичево видях 3 катастрофи. (Счупени джанти .. изкъртени носачи и айде в насрешното или в канавката) Дупките там скриват конус до повече от половината.... Сигурен съм, че не е само там така
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар

Мнение от dimithur » 11 Мар 2010, 14:41

Mи то днеска май имаше някакъв протест против дупките пред столична община, на който познайте колко човека са отишли - точно 10 ! Ясно ми е на всички колко ни е*е за дупките ;)
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 11 Мар 2010, 16:32

От това което гледах по новините сутринта, тия дето бяха излезли и те не знаеха какво искат.
Първо обясняваха да не се давали пари за кърпене на пътищата, а да се преасфалтирало. После поставиха ултиматум до 10 дни да били закърпени дупките иначе се вдигали на всенароден протест. Така и не разбрах как в тоя сняг и киша дето го дават за следващата седмица, даже и при добро желание някоя община може да направи нещо :kuku:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Аватар

Мнение от dimithur » 11 Мар 2010, 17:09

Да раздадат безплатно от общината по един ниско летящ дирижабъл и с тех да ходиме на работа докато се стопли времето и закърпят дупките :shock:
Н.Хайтов

Предишна

Назад към Извън Темата