Продажбите на нови коли на ниво 2003г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Продажбите на нови коли на ниво 2003г.

Мнение от Демирев » 13 Мар 2010, 16:00

acho.rs написа:
Да не говорим за сигурноста.

Първо Е39 , което е 13-14 годишно БМВ има 4 звезди на краш тестовете (от 5 възможни) , като съм забелязъл , че на краш тестовете не се дава предимство на по-тежките и големи коли и дефакто изкарват един Смарт или друга въшка сигурни колкото пикап или джипарка , пък на всеки е известно че в СУВ си 3 пъти по-защитен , най-малкото заради високата позиция на седене и факта че двигателя ти е по-високо и направо детронираш , оня насреща ... нещо което съвсем не е правилно , но е факт ...

Всичко което си писал до джипа е вярно и ми е ясно. Дали ще е 5-та серия, А 6 или Е клас е ясно че са 15 пъти по-безопасни автомобили дори и 15 годишни сравнени с чисто нова Корса - 207 - Фабия и прочие, но Е39 - Е клас - А6 2000г. дори до Пасат 2007 г. - Супърб 2007г., колкото и да си кривиш душата са съвсем друго нещо.

А колкото до онея огромни - същински всъдеходи - грешиш! Именно високия център на тежеста превръща пътниците в камикадзета при скорост над 140 км в час! Не напразно в САЩ големите всъдеходи са елктр. ограничени още от поточните линии: Хамър е ограничен до 158 км в час, Ленд Крузър V8 до 207 км/ч и други, въпреки че имат възможности за доста повече. И при тези последните им модели е помислено много за свеждане до минимум на опасностите, но има опасност.
Много хора грешат като теб и смятат, че като купят Ленд Крузър 8цл., ще имат БТР и БМВ М5 в едно!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Мар 2010, 16:29

Абе камикадзета, камикадзета са ама за другите участници в движението ;) Всички знаеме какво направи Хамъра на Ставийски ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Мар 2010, 16:43

джипа печели от факта, че просто е повече ламарина

но от друга страна поведението на пътя е много по-малко предсказуемо и риска е по-висок
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 13 Мар 2010, 18:05

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 13 Мар 2010, 21:17

[FF]GODFLESH написа:http://buyback.bg/types/cars

В този сайт погледнах цените само за BMW понеже тях ги следя. Сажалявам, но цените в mobile.de са с 2-3к еуро по-добри от това което се предлага при местните дилъри. Дори като включиш разходите за доставка пак е по-добре да си вземеш колата от Германия.

Незнам колко от вас гледат немските телевизи, но на мен ми прави впечатление какви лизинги рекламират и то много преди да започне кризата (2007-2008). Коли като сузуки суифт, фиеста и т.н. са с двуцифрени месечни вноски. Помня за суифта беше 75 еур на месец. Единичката беше към 125 еур. Тук дори базов модел с огромна остатъчна стойност да вземеш, пак неможеш да получиш такива условия за лизинг. Да не говорим че няма вносител, който във времето преди кризата да не е слагал 15-20% марж над цената на дребно. Да не се оплакват сега дилърите и да свалят цените - това е добре за нас потребителите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Мар 2010, 21:25

Да на запад лизингите са направо :shock: :shock:
Майка ми в Италия си купи Шевролет матиз 2006 на изплащане чисто нов и месечна вноска 100евро за 6 години.Просто никога няма да ги стинеме по каквото и да било.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Мар 2010, 21:33

KUM4o написа:Да на запад лизингите са направо :shock: :shock:
Майка ми в Италия си купи Шевролет матиз 2006 на изплащане чисто нов и месечна вноска 100евро за 6 години.Просто никога няма да ги стинеме по каквото и да било.

и кво толкова те кефи на тоя лизинг

6*12 по 100 евра - 7200 евра

за кола, която струва 5 000 като нова..

да не говорим, че е имало и 10% поне първоначална вноска..

екстра с такава лихва и в българия може да вземеш такъв кредит =))
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Мар 2010, 21:51

BadAngel написа:
KUM4o написа:Да на запад лизингите са направо :shock: :shock:

и кво толкова те кефи на тоя лизинг

6*12 по 100 евра - 7200 евра

за кола, която струва 5 000 като нова..

да не говорим, че е имало и 10% поне първоначална вноска..

екстра с такава лихва и в българия може да вземеш такъв кредит =))

Ами кефи ме този лизинг защото при заплата от 1100евро ,100евро са нищо за изплащане на автомобил.В българия при максимална първоначална вноска ,лизинка за 6 години е около 200-250лв. ,а средна заплата за държавата 350-400.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Мар 2010, 21:57

явно проблема е в заплатата, не лизинга =))
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 14 Мар 2010, 16:23

BadAngel написа:явно проблема е в заплатата, не лизинга =))

Проблема е комплексен. Всички лизингодатели си мечтаят да добарат фирма и да я натоварят с примерно 30-40 коли и да си питат дедовия после цяла година. Като им дойдат за смяна на консумативите тия 30-40 коли и ги одрусат с още по 5 стотака и за какво да се занимават да привличат някакви си умреляци като мен дето са частни лица и си правят сметка на парите. Нали ги обиколих всичките представителства на марките. И като чуят, че колата е за мен и си пресмятам вноската и внимателно си подбирам екстрите спрямо парите и виждам, че им става гадно. Иначе колко от доходите си човек ще отдели за и за какво си е негова работа. Защо да не си давам и 80% от заплатата(при мен са значително по-малко) ако мечтата ми е да карам нова кола, това си е мое право. Е с тоя манталитет и мечтата за баровеца или фирмата дето не си знаят парите и са ларж ще погуби българския бизнес. Така е във всички сфери, хазяките винаги си търсят чужденци или фирми за апартаментите, автовносителите и те фирми, автотърговците на стари коли дето не са изхвърлили и пепелника на колата и те си мечтаят за балъци, та да ги зарешат. Накрая да се шибат всичките. Вчера в Тойота и "Здравей" не ми казха, защото сигурно се сцепват от продажби след като се разбра колко са им надеждни колите.....(Новата реклама на Тойота звучи така: Тойота-колата която за броени минути може да те откара до всяка точка като на този свят, така и на онзи свят..). И накрая дето искам да купя една евридейка за съпругата, но нова, ще отида да си я взема от Италия от тамошен дилър. Може и със зимни гуми да ми я продаде и с течност в казанчето за чистачките, може ако имам късмет и да има повече от 300 грама бензин в резервора, та да стигна и до бензиностанцията, че в България и това беше проблем при един от дилърите....
Последна промяна ukelichko на 14 Мар 2010, 21:09, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Мар 2010, 17:42

приятел, тъжно ми е като ти чета поста

но положението си е такова с много малки изключения

правил съм се на скрит клиент и потвърждавам думите ти

просто, ако идеш в шоурума и не кажеш, че те праща някои си.. отношението е лошо

колкото до дилара със зимните гуми и горивото - навсякъде положението в това отношение е едно и също

единствените нови коли, които пристигат с гориво над половината са мерцедес, политика на фирмата =)) но това е кофти, щото по веригата, там шофьори, склададжий и т.н. все искат да им се пробват, окрилени от бензина в резервоара =))
No bling at the Ring

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 14 Мар 2010, 18:41

Aз като знам чичо ми как точи бензин и нафта от колите на автовоза, който кара :mhihi:
BMW only!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Мар 2010, 21:49

amd написа:Aз като знам чичо ми как точи бензин и нафта от колите на автовоза, който кара :mhihi:

и от къде точи, сигурно не кара нови коли

новите коли фабрично се зареждат с 4 литра гориво =))
No bling at the Ring

Предишна

Назад към Извън Темата