Питане-Сноуборд???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Питане-Сноуборд???

Мнение от isaev3 » 09 Мар 2010, 20:54

Колеги искам да ви попитам ако някой знае да сподели??
Искам да си купувам дъска но незнам какъв размер да взема-Тоест как се смята дължината на дъската-Според ръста на човека или по някакви други показатели?? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Питане-Сноуборд???

Мнение от BMW_RIDER » 09 Мар 2010, 21:21

isaev3 написа:Колеги искам да ви попитам ако някой знае да сподели??
Искам да си купувам дъска но незнам какъв размер да взема-Тоест как се смята дължината на дъската-Според ръста на човека или по някакви други показатели?? :)

Ами попринцип трябва да ти до откадето ти започва шията малко по надолу, горни гърди или нещо такова. Все пак зависи от типа каране. Твърдите бордове за псита са по дълги и тесни, тези пък за фрирайд е хубаво да са по късички и широки, че по лесно да маневрираш. Абе като за начинаещ си взимаш един мек борк, с меки обувки и автомати и тва е, то като отидеш в магазина ще ти обяснят
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 10 Мар 2010, 8:28

Като изправиш дъската да ти стига около брадичката до към устата ( щом си начинаещ ) .

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Мар 2010, 10:45

иди в борд-шоп до рудметал ако си от софия -всъщност по-точно до училището на гърба на МВР-министерството ул. Цар Иван Шишман 24, София
дето е и хората ще те ориентират,напътят и покажат всичко и ще ти дадат добри съвети. ако си начинаещ не е лошо да помислиш и за учител.
бъртон съм чувал ,че са най-добрите дъски.

п.с. разгледай и тези магазини:
БАС, Брейк пойнт, Саботаж

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skoti79 » 10 Мар 2010, 12:06

Бъртън са си номер 1 , но и цената им е такава . ;)
Посети и SLS , в края на сезона имат страшни отстъпки .
Пазара на В. Левски също е вариянт, ама некой хора там ,вече не познават парите .

Потребител
Аватар

Мнение от eizenhart » 10 Мар 2010, 12:42

SKISA написа:иди в борд-шоп до рудметал ако си от софия -всъщност по-точно до училището на гърба на МВР-министерството ул. Цар Иван Шишман 24, София
дето е и хората ще те ориентират,напътят и покажат всичко и ще ти дадат добри съвети. ако си начинаещ не е лошо да помислиш и за учител.
бъртон съм чувал ,че са най-добрите дъски.

п.с. разгледай и тези магазини:
БАС, Брейк пойнт, Саботаж

Тука искам да добавя и Sportrax в Младост 1, мисля, че се водят за официални вносители на Burton.

Дължината не унифицирана както при ските, а се определя според килогрмите на каращия от производителя.

Личен съвет, вземи си дъска на старо. Има много запазени на прилични цени, поочукай я и когато мозеш вече да избягваш камъните и да подбираш трасето, тогава си купи нова, иначе много боли сърцето като я издереш чистак-бърсак нова.

Порядъка на копуване е следният. Задължително нови обувки, след това взимаш автоматите да пасват на тях и чак тогава ако искаш дори и дървена талпа от околовръстното си вземи.
Това е порядъка който ти дава стабилен контрол върху дъската. Тя дефакто е последна по значение. Това го казвам от личен опит и доста четене. След три години мъка с кофти обувки и автомати, след като ги смених на старата дъска разликата беше от земята до небето.

Относно марките, Burton е най-популярната и комерсиална марка, неини са и Форум за дъски, Аналог за облекла, както и редица други.

Като казах облекло, преоръчвам ти един хубав панталон с воден стълб минимум 10000мм, тъй като в началото много време ще прекараш по гъз. Дори самото закопчаване го правиш седнал.

Ако имаш други въпроси кажи. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 10 Мар 2010, 13:08

BONO написа:Бъртън са си номер 1 , но и цената им е такава . ;)
Пазара на В. Левски също е вариянт, ама некой хора там ,вече не познават парите .

не знам кой те е излъгал че Бъртън са номер едно...за нова дъска отиди или в boardshop или в BAS - аз предпочитам вторите защото се познаваме и Дойчин винаги прави добри оферти

а конкретен отговор на въпроса ти може да прочетеш тук ;) http://whiteroom.info/tips.php?id=6
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 10 Мар 2010, 15:08

дължината се смята по килограмите ти и стила ти на каране ... няма общо с височината въобще, аз по различните дисциплини карах с дъски от 148 до 168
ширината също в толкова важна колкото и дължината
после има твърдост
разпределение на автоматите по-напред и по-назад (с това може малко да се играе предвид няколкото позиции)
радиус на единия и другия кант (има а сниметрични)

Моя съвет е да инвестираш първо в качествени обувки.

oxam написа: BAS - аз предпочитам вторите защото се познаваме и Дойчин винаги прави добри оферти

а сега остава се познаваме и от магазина хехех
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 10 Мар 2010, 15:11

BMW_RIDER написа:. Абе като за начинаещ си взимаш един мек борк, с меки обувки и автомати и тва е, то като отидеш в магазина ще ти обяснят

Ако държи да се научи да кара правилно, без грешки и да минава вианги от където реши трябва почне с твърд борд, че там няма начин се научиш грешно ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skoti79 » 10 Мар 2010, 15:15

oxam написа:
BONO написа:Бъртън са си номер 1 , но и цената им е такава . ;)

не знам кой те е излъгал че Бъртън са номер едно...за нова дъска отиди или в boardshop или в BAS - аз предпочитам вторите защото се познаваме и Дойчин винаги прави добри оферти

а конкретен отговор на въпроса ти може да прочетеш тук ;) http://whiteroom.info/tips.php?id=6

Не е нужно някой да ме е излъгал .
Сам съм стигнал до извода ,след изпробване ,на повечето водещи марки .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 Touring

Мнение от yarov » 10 Мар 2010, 16:58

eizenhart написа:
SKISA написа: ..........................

Личен съвет, вземи си дъска на старо. Има много запазени на прилични цени, поочукай я и когато мозеш вече да избягваш камъните и да подбираш трасето, тогава си купи нова, иначе много боли сърцето като я издереш чистак-бърсак нова.

............................

Послушай горния съвет!!! - за начинаещ тове е решението. За хубава дЪска има време - и удоволствието е друго, като почнеш да поразбираш малко сам да си избереш оборудването.
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."

!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 10 Мар 2010, 17:03

Спора е излишен!Всеки си има гледна точка.Един е останал доволен от едно друг от друго!
Иначе във всеки един от изброените магазини ще получиш компетентно мнение!Вече остава сам да избереш какво ти е на душата,но на първо време най-важните неща в екипа са ти:
1)Обувки-най-важното от екипа(за нищо на свта не си копувай да са ти малко по-големи)
2)Панталон-ако не ти е суха задницата и ти мръзне бързо ще се разочароваш
3)Ръкавиците-същото като с панталона
От там на татък дъската за теб ще има значение,чак когато почнеш да караш спокойно.
Тогава сам ще си избереш колко да е твърда,дълга и кви системи да е.

п.с. всичко казано от Sharo го подкрепям с две ръце
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 11 Мар 2010, 17:33

^ Абсолютно вярно, 5 години карам с една австрийска пръчка от стадиона за 120 кинта и що гърч е видяла. Сега с новата Райд идеално се разбираме, но за 5 пъти по-скъпа не знам дали има смисъл.
Като вземеш предвид точките в горното мнение сложи и точка 4) автомат. Да не се прецакаш с некой евтин автомат за 80 кинта нов, че ще има да слизаш пистите пеша със скъсани страпове.

А точно по въпроса, като за начало май по-добре по-къса дъска. Да може да маневрира по-лесно.

И не е вярно, че за фрийрайд трябва къса дъска, колкото по дълга и голяма, толкова по-добре. Но началото е далеч от фрийрайда, така че...
Аре успех, сноуборда е супер яка зарибявка

Потребител
Аватар

Мнение от shmid » 12 Мар 2010, 23:26

Колеги извинявайте, но да не правя нова тема може ли да ви попитам дали знаете някои сайт за бордове втора ръка ??

Потребител
Аватар

Мнение от eizenhart » 15 Мар 2010, 10:10

shmid написа:Колеги извинявайте, но да не правя нова тема може ли да ви попитам дали знаете някои сайт за бордове втора ръка ??

http://www.whiteroom.info/ във форума има много обяви за втора ръка бордове, успех.

Назад към Извън Темата